Readly tecknar ny kreativ byrå och lanserar expressiv kampanj för att ytterligare stärka varumärkesidentiteten

| 4 maj, 2022 | 0 kommentarer

Ledande magasin- och tidningsappen Readly har utsett den prisbelönta tyska content marketing- och PR-gruppen fischerAppelt till sin nya kreativa byrå. Tillsammans lanserar de nu en kampanj som lyfter prenumerationstjänstens varumärkesidentitet genom att visa en gränslös värld av kunskap, information och underhållning.

Readly har tecknat ett avtal med fischerAppelt Group som ny PR-, varumärkes- och kreativ byrå. Syftet med den integrerade kommunikationsstrategin är att uppnå ökad kännedom och att stärka varumärket på lång sikt.

Vi är mycket glada över att nu arbeta med fischerAppelt inom två strategiskt mycket relevanta områden, både inom kommunikation och i vidareutvecklingen av våra kreativa koncept. Beslutet att göra detta är baserat på de tre mål vi eftersträvar: etablera vår produktkategori, stärka vårt varumärke och driva tillväxt. Med fischerAppelt vill vi kombinera erfarenhet, testa nya tillvägagångssätt och positionera Readly holistiskt på våra marknader. Vi har mycket planerat och ser fram emot att jobba tillsammans, säger Marie-Sophie von Bibra, Marketing Director på Readly.

Den nya varumärkeskampanjen lanseras på ett flertal europeiska marknader, med fokus på Tyskland, Storbritannien och Sverige. Kontrasterande och kompletterande omslag har kombinerats i kampanjen och demonstrerar bredden och djupet av 6300 titlar på Readly-plattformen på ett expressivt sätt, samtidigt som det främjar värdet av mångsidig läsning.

Kampanjtemat är ”pairs – complements and contrasts”, eftersom vi vet att våra prenumeranter tycker om att ha läsa dagstidningar på morgonen och få matinspiration på kvällen, utforska politiska debatter på vardagar och kändisnyheter på helgerna. Våra användare läser allt och uppger i våra undersökningar att de blir mer informerade, nyfikna och avslappnade av det. Den här kampanjen visar verkligen värdet av Readly samtidigt som den lyfter det fantastiska arbetet som förlag gör över hela världen, fortsätter Marie-Sophie von Bibra, Marketing Director på Readly.

fischerAppelt Group har tillsammans med sin kreativa byrå PUK Berlin tagit fram konceptet och den kreativa idén. Den digitala kampanjen rullas ut under under fem veckor i digitala kanaler, inklusive paid social och sök, digital-tv, Youtube, influencers samt podcasts och kommer att stödjas med ytterligare PR-aktiviteter. Målet är att driva en hållbar tillväxt samt att fortsätta utvecklingen av varumärkespositioneringen.

Readly är ett spännande varumärke där djupet och bredden av journalistiskt innehåll skapar spännande möjligheter för PR och branding. Vi har kunnat integrera detta i vårt tillvägagångssätt, där varje åtgärd ger ångsiktig tillväxt. Genom att använda en blandning av kreativitet, data och teknik uppnår vi maximal effekt vilket främjar Readly på både varumärkes- och produktnivå, säger fischerAppelts ordförande Matthias Wesselmann.

Ansvariga för kampanjen:                               
In-house Readly: Cecilia von Krusenstierna, Chief Growth Officer
Jamie White, Head of Marketing
Fredrik Burman, Projektledare
Koncept och strategi: fischerAppelt Group
Produktion och utförande: fischerAppelt Group
Projektledare kund: Fabian Freiwald & Anna-Lena Schäfer
AD: Stefanie Vogl
Copywriter: Yessica Yeti

För mer information: 
Amelie Argenti, PR Manager 
[email protected]  
+46 733 92 42 63
 

Om Readly 

Readly är marknadsledare i Europa inom kategorin digitala magasin. Företaget erbjuder en digital prenumerationstjänst som ger användare obegränsad tillgång till 7 500 magasin och tidningar, inklusive ePresses katalog. Readly har prenumeranter i mer än 50 länder och innehåll tillgängligt på 17 olika språk. I samarbete med 1 200 förlag världen över driver Readly digitaliseringen av magasinindustrin. Under 2021 uppgick omsättningen till 466 MSEK. Sedan september 2020 är Readlys aktie noterad på Nasdaq Stockholm Midcap. För mer information, besök gärna https://corporate.readly.com

Om fischerAppelt

fischerAppelt Group förenar nio specialiserade byråer under ett paraply som tillsammans skapar idéer för att lyfta varumärken, genom att sömlöst och effektivt utnyttja expertisen inom alla marknadsdiscipliner och kanaler. Vi har tio nationella och internationella kontor, för de största varumärkena i Tyskland och Europa, men också för många nystartade företag, medelstora företag och internationella företag

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.