Regeringen avslår rysk ansökan om flygtillstånd

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

Regeringen har beslutat att avslå Aeroflot Russian Airlines ansökan om att få flyga mellan Moskva och Stockholm.

– Regeringen har arbetat tillsammans med EU för att rikta hårda sanktioner mot Ryssland. Helt i linje med sanktionerna avslår regeringen nu ansökan från ett ryskt flygbolag. Så tillämpas sanktionerna och så fortsätter vi att sätta press på Ryssland, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Aeroflot har ansökt hos Transportstyrelsen om tillstånd att under sommartrafikperioden 2022 få bedriva luftfart i regelbunden trafik på sträckan Moskva-Stockholm/Arlanda-Moskva. Eftersom ansökan berör en stat som omfattas av sanktioner, är det regeringen som prövar trafiktillståndet.

Regeringen har beslutat att avslå ansökan. Enligt de EU-sanktioner som gäller mot Ryssland är det förbjudet för ryska luftfartyg att landa på, starta från eller flyga över unionens territorium.

Aeroflot Russian Airlines har dessutom obetalda luftfartsavgifter till Transportstyrelsen och saknar det godkännande från EU:s flygsäkerhetsmyndighet EASA som krävs för att en tredjelandsoperatör ska få utföra kommersiell flygtrafik till och från unionen.

Kontakt:

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Mobil 073-053 92 70
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.