Regeringen förlänger Företagsakuten med ytterligare tre månader

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen förlänger det statliga kreditgarantiprogrammet, Företagsakuten, med syfte att stödja små och medelstora företag som på grund av pandemin fått ekonomiska svårigheter från den 30 juni till 30 september 2021.

Företagsakuten lanserades våren 2020 som en del av regeringens åtgärder för att stödja näringslivet under den pågående pandemin och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Huvuddelen av lånen inom ramen för Företagsakuten har hittills betalats ut till företag i branscher som drabbats hårt av pandemin såsom hotell, restaurang och handel.

Lån under programmet fram till vecka 18 uppgår till 2,6 miljarder kronor fördelat på 752 engagemang. Huvuddelen av hittills upptagna lån betalades ut under pandemins akuta skede under våren 2020, då Företagsakuten garanterade en betydande del av all utlåning till landets små- och medelstora företag. I nuläget är behovet av Företagsakuten begränsat, men innan likviditetsstödet avslutas vill regeringen kunna bekräfta en bred och tydlig återgång i ekonomin varför insatsen nu förlängs till att även gälla tredje kvartalet 2021.

Presskontakt:
Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Tel 073 075 97 31
[email protected]

Läs mer om Företagsakuten på regeringen.se/foretagsakuten och om regeringens samlade stödåtgärder på regeringen.se/foretag.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *