Regeringen förlänger sjöfartsstödet

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen förlänger det tillfälligt anpassade sjöfartsstödet till och med den 30 september 2021. Stödet beslutades i juni 2020 för att stödja sjöfartsbranschen i det svåra ekonomiska läge som uppstått på grund av coronapandemin.

– Coronapandemin har drabbat färjetrafiken till och från Sverige hårt. Det tillfälligt anpassade stödet är en viktig del i att säkra en stark svensk sjöfart även efter krisen, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Förlängningen innebär att stöd ges för sjömän på passagerarfärjor som tillfälligt tagits ur trafik på grund av coronavirusets spridning. Berörda rederier kan fortsatt ansöka om stödet hos Delegationen för sjöfartsstöd på Trafikverket. Hittills har regeringen via Delegationen för sjöfartsstöd stöttat drabbade rederier med 65 miljoner kronor genom det tillfälligt anpassade sjöfartsstödet.

Regeringen beslutade ursprungligen om det tillfälliga stödet i juli 2020 och har sedan dess förlängt det en gång. Nu förlängs det en andra gång, denna gång till den 30 september 2021. 

Kontakt:
Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth 
Mobil 073-073 9753
l[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *