Regeringen utvidgar körkortslånet till ungdomar

| 5 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen har idag beslutat att utvidga möjligheten att söka körkortslån till personer i åldern 19 – 20 år med fullföljd gymnasieutbildning. Reformen syftar till att förbättra möjligheten till etablering på arbetsmarknaden.

– Körkortslånet är i grunden en frihetsreform som banar väg för att fler unga ska ha en bättre chans på arbetsmarknaden, få sitt första jobb och kunna skapa sig en ekonomisk trygghet. Nu kommer ytterligare över 200 000 unga kunna söka körkortslånet, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

2018 införde regeringen möjlighet för arbetssökande att ansöka om körkortslån. Nu har regeringen beslutat om en rejäl breddning av körkortslånet, så att även unga i åldern 19-20 år som har en gymnasieutbildning eller motsvarande kan ta del av lånet. Det innebär att ytterligare över 200 000 unga nu kommer ha möjlighet att söka körkortslånet.

Utvidgningen omfattar både de som har en gymnasieexamen eller motsvarande, och de som fullföljt en gymnasieutbildning på annat sätt, exempelvis från folkhögskola, kommunal vuxenutbildning, särskola eller vissa internationella skolor. Den gäller också oavsett om individen är arbetslös eller ej. Utvidgningen träder i kraft den 1 december i år och lånet hanteras av Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

I juli 2020 gav regeringen CSN i uppdrag att utreda ytterligare förslag på förenklingar och effektiviseringar av körkortslånet. Rapporten från CSN lämnades till Regeringskansliet i december 2020 och bereds för närvarande i Regeringskansliet.

Presskontakt:
Samuel Guron
T.f. pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon 073-232 46 74
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *