Rejlers vinner uppdrag när Kumbro Stadsnät ökar driftsäkerheten

| 13 juli, 2021 | 0 kommentarer

Rejlers har vunnit uppdraget att hjälpa Kumbro Stadsnät AB med att öka driftsäkerheten i verksamheten. Rejlers expertis bidrar med nulägesanalys samt i arbetet med att ta fram korrekta underlag för driftsäkerhetsarbetet. Uppdraget beräknas pågå fram till årsskiftet med möjlighet till ytterligare åtaganden.

Digitaliseringen av samhällsnyttiga och kritiska funktioner går allt snabbare. Kraven från både myndigheter och kunder har ökat och Post- och Telestyrelsen (PTS) skärpte sina föreskrifter redan 2016. Syftet med de skärpta kraven är att säkerställa att driftsäkerhetsarbetet kan bedrivas långsiktigt, kontinuerligt och systematiskt så att stadsnäten uppfyller driftsäkerhetskraven. Rejlers stödjer Kumbro Stadsnät i arbetet med att ta fram korrekta underlag för driftsäkerhetsarbetet, som exempelvis risk- och sårbarhetsanalys, kontroller, dokumentering, ansvarsfördelning samt handlingsplaner och kontinuitetsplaner. Arbetet omfattar såväl normala driftsförhållanden som extraordinära händelser. Uppdraget kan komma att utökas med löpande besiktningar av stadsnätet. 

– Rejlers har en gedigen kunskap om stadsnäten och vad som krävs för att höja driftsäkerheten i synnerhet, men också säkerhetsarbetet i ett bredare perspektiv, vilket känns tryggt, säger Niklas Stefansson, tf. verksamhetschef på Kumbro Stadsnät AB.

– Vi är glada över förnyat förtroende från Kumbro och ser fram emot att samarbeta i projektet och bidra till att framtidssäkra verksamheten, säger Niklas Siljeblad, divisionschef på Communication & Security på Rejlers.  

För ytterligare information kontakta:
Niklas Siljeblad, divisionschef Communication & Security, 070-310 83 85 [email protected]
Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef, 070-477 17 00, [email protected]

Om Rejlers
Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur och fastigheter. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. År 2020 omsatte Rejlers 2,6 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. www.rejlers.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.