Connect with us

Marknadsnyheter

Rekordintresse för global hållbarhetskongress om turism i Stockholm

Published

on

Nu riktas världens blickar än en gång mot Sveriges hållbara utveckling. Över 200 personer från 35 länder har rekordtidigt anmält sig till Global Sustainable Tourism Councils (GSTC) globala kongress om hållbar turism, som arrangeras i Stockholm 23-26 april.

Enligt arrangören är det rekordmånga anmälda på rekordkort tid, vilket vittnar om ett extra stort intresse för GSTC och Sveriges hållbara utvecklingsarbete inom turism. GSTC hoppas nu att de 400 planerade kongressplatserna ska räcka till alla intresserade.

Sveriges turismbransch ligger i den absoluta framkanten kring hållbarhetsutveckling och har internationellt prisats rikligt för detta genom åren. Den svenska turismbranschen har redan genomgått och genomgår en långtgående grön omställning, vilket intresserar globalt.

Turism till och i Sverige görs med mer hållbara transportmedel och upplevelser i Sverige genererar endast ett mindre negativt avtryck. Samtidigt bidrar turism till social och ekonomisk tillväxt och att svenska värderingar, seder och bruk – som bygger på långvarig fred, demokrati och rättvisa – sprids över världen tack vare besökare och intresserade.

GSTCs kongress på Kungliga Djurgården i Stockholm, 23-26 april

Den 23-26 april arrangerar Global Sustainable Tourism (GSTC) sin årliga och globala hållbarhetskongress för personer som jobbar med hållbarhetsfrågor inom turismbranschen, eller är nyfikna på hur företag, destinationer eller regioner kan jobba framgångsrikt med hållbarhet.

Under kongressen får deltagarna ta del av föreläsningar, paneldebatter om hur verksamheter kan anpassa sig till att agera klimat- och miljösmart, goda exempel på att engagera besökare, invånare, företag i det lokala samhället samt vad som krävs för att utveckla långsiktiga och innovativa företag.

Denna gång arrangeras GSTCs kongress på Kungliga Djurgården i Stockholm, där Visit Sweden och Tillväxtverket står som värdar i samarbete med Business Region Stockholm och Kungliga Djurgårdens Intressenter som länge arbetat enligt GSTCs kriterier för turism.

Bland talarna finns till exempel Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeld som idag bland annat är styrelseordförande för svenska besöksnäringens arbetsgivarorganisation Visita. Övriga talare kommer från bland annat Sverige, Spanien, Thailand, Finland och Fiji. Bland annat talar Tanzanias Principal Secretary från Ministry of Tourism and Heritage på Zanzibar.

Syftet för Visit Swedens engagemang i kongressen GSTC2024, och arbetet med att få kongressen till Sverige, är ett viktigt led i att öka kunskapen och inspirera svensk turismbransch kring ett mer medvetet resande och på så sätt öka svensk besöksnärings långsiktiga konkurrenskraft, samt skapa uppmärksamhet för det hållbara resmålet Sverige på den internationella arenan.

Samtidigt i Södertälje: Internationella Swedish Workshop för reseaktörer

I samband med GSTC-kongressen i Stockholm, arrangerar Visit Sweden årets upplaga av Swedish Workshop i Södertälje, den 24-25 april.

Swedish Workshop är Visit Swedens största arrangemang för affärsmöten mellan internationella reseaktörer och svenska destinationer och besöksnäringsföretag.

Genom att förlägga arrangemangen samtidigt, skapas en vecka med möjligheter för internationella och svenska reseaktörer att delta på både på GSTC-kongressen och på Swedish Workshop.

Sverige i framkant för hållbar turism

Internationellt sett, intresserar Sveriges hållbara hållning även inom turism och resande. Sverige har internationellt prisats och uppmärksammats rikligt genom åren.

 • I mer än ett årtionde har Sverige legat bland top-tio i det globala Environmental Performance Index från Columbia University och Yale University för sin exceptionellt rena luft och rena vatten samt låga utsläpp.
 • Sverige är ett land som associeras med tillgängliga naturupplevelser och Sverige är rankad som den mest hållbara destinationen i världen, två år på raken enligt internationella undersökningsföretaget Euromonitor Internationals Sustainability Travel Index.
 • Norra Sverige har blivit en arena för hållbar utveckling och framtidsanda med nya, innovativa företag och hållbarhetssatsningar. Besöksnäringen spelar här en betydande roll i platsutvecklingen för att skapa långsiktigt gynnsamma förutsättningar för ett växande och attraktivt samhälle. Inte enbart för besökare, utan även för att attrahera ny arbetskraft och kunskap till regionen.
 • I Sverige finns ett växande intresse för att arbete enligt GSTCs hållbarhetskriterier och destinationer som tex Järvsö, Västerbotten, Destination Åsnen och Kungliga Djurgården arbetar redan med dem.
 • Redan år 2002 lanserades Svenska Nature’s Best vilket blev en av de första kvalitetsmärkningarna för ekoturism i världen. Nature´s Best har varit en viktig intressent i utvecklingen av GSTC.
 • Göteborg har utsetts till världen mest hållbara destination för sjätte året i rad av Global Destination Sustainability Index (GDSI).
 • Stockholm är en internationell föregångare för globala miljö- och klimatinitiativ. Stockholm har utsetts till världens mest hållbara stad 2022 enligt ekonomi- och hållbarhetstidningen Corporate Knights och är en av Europas klimatsmartaste städer enligt en studie gjord av The Economist Intelligence Unit.
 • Som en viktig del av Stockholm välkomnar Kungliga Djurgården över 15 miljoner besökare varje år. Djurgården arbetar brett för långsiktig hållbarhetsutveckling och i september i år tilldelades Kungliga Djurgården som en av två storstadsdestinationer i världen, GSTCs Green Destination Platinum Award för sitt strukturerade arbete med hållbarhet.
 • Redan för 21 år sedan startades Ekoturismprogrammet av Sveriges Rese- och Turistråd (Visit Sweden), LRF, SKL, STF och Nutek  (nu Tillväxtverket).
 • Världens första – och andra helt miljöcertifierade flygbolag var svenska: Malmö Aviation som idag är Braathens Regional Airlines (BRA) och svenska charterflygbolaget TUIfly Nordic.
 • Svenska organisationen ECPAT och svenska researrangörer var under 2000-talets början internationella föregångare att motverka sexuell exploatering av barn och barnsexturism, där svenska resebolag, bland annat TUI (som då hetter Fritidsresor) var först i världen att införa en konkret, internationell uppförandekod för hotell med handlingsplaner och utbildning av alla anställda.
 • Världens första flygbolag som erbjöd alla sina flygresenärer biobränsle som tillval för att minska utsläppen, var svenskt: Braathens Regional Airlines (BRA).
 • Tågresandet i Sverige görs endast med el från förnybara källor.
 • I Sverige grundades utveckling för produktion av kommersiellt elflyg, Heart Aerospace år 2018.

Jim Hofverberg
Corporate Communications Officer
jim.hofverberg@visitsweden.com

Visit Sweden har det offentliga uppdraget från svenska staten att marknadsföra resmålet Sverige. Visit Sweden är ett statligt aktiebolag med ca 50 anställda runt om i världen. Bolaget är baserat i Stockholm och hade år 2022 en omsättning om ca 159,9 miljoner kronor. Mer om Visit Sweden.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Marknadsnyheter

OncoZenge erhåller återkoppling med CHMP:s rekommendation till EMA

Published

on

By

Stockholm, Sverige, 23 februari 2024 – OncoZenge AB (publ), ett ledande bioteknikföretag som utvecklar BupiZenge™, en innovativ, icke-opioidbaserad behandling för oral smärta, meddelar idag att CHMP:s rekommendation till Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) är att inte bevilja PRIME status.

“Ribban för att få PRIME-status är mycket hög”, säger Stian Kildal, VD för OncoZenge. “Trots det erkända kliniska behovet och de starka argumenten som har presenterats så beklagar vi att vi ingår i de cirka 70% av sökande som inte beviljas PRIME-status. Viktigt är att PRIME bör betraktas som en ”nice-to-have” och att OncoZenge kommer fortsätta arbetet mot att ansöka om en registreringsgrundande fas 3 studie tillsammans med en partner, i enlighet med bolagets tidigare kommunikation.”

Återkopplingen från CHMP förtydligar att kommittén instämmer i att oral mukosit är mycket besvärande för patienterna, med negativ inverkan på matintag och en viktig faktor till varför cancerbehandlingar behöver justeras eller avbrytas.

CHMP meddelar även att rekommendationen inte står i vägen för en eventuell framtida ansökan om PRIME, och att dörren står öppen för en eventuell ansökan om ”Accelerated Assessment” senare i den regulatoriska processen, inför ansökan om marknadsgodkännande.

 
BupiZenge™ – Potential to be the leading treatment for oral pain.
 


För ytterligare information, vänligen kontakta:


Stian Kildal, VD, mobil: +46 76 115 3797, e-mail: stian.kildal@oncozenge.se
 


Certified Adviser
OncoZenges Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).
 


OncoZenge AB
Gustavslundsvägen 34, 167 51 Stockholm, Sverige
 


Om OncoZenge

OncoZenge utvecklar en ny, effektiv, säker och vältolererad behandling för oral smärta under tillstånd där de nuvarande tillgängliga behandlingsalternativen antingen inte uppnår tillräcklig smärtlindring eller är förknippade med betydande biverkningar. BupiZenge™ är en ny oral sugtablettformulering av bupivakain, ett bedövningsmedel med årtionden av klinisk erfarenhet. OncoZenges huvudindikation är oral smärta på grund av ett inflammatoriskt tillstånd som kallas oral mukosit som drabbar miljontals patienter som får cancerbehandling. Oral mukosit orsakar fysiskt och psykiskt lidande med ett stort medicinskt behov för ett effektivt, opioid-sparande behandlingsalternativ. BupiZenge™ har visat betydligt bättre smärtlindring jämfört med standardvård i denna indikation i en fas 2-studie. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market (OMX: ONCOZ).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.