Rekordstort intresse inför inflyttningen på Strömsör

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

Nästa vecka är det dags för inflyttning för Skebos nya hyresgäster på Strömsör, som slagit rekord för Skebo i antal intresseanmälningar för ett bostadsprojekt. Totalt har över 2 600 intresseanmälningar gjorts för de 118 lägenheterna.
– Ett glädjande bevis på hur vi bidrar till bostadsförsörjningen i ett växande Skellefteå. För närvarande är det bara en enda lägenhet där vi inte har tecknat hyreskontrakt, säger Anna Erssson, kund- och marknadschef på Skebo.

I den nya stadsdelen Strömsör i centrala Skellefteå har Skebo genomfört sitt största bostadsprojekt i modern tid. Skebo har byggt 118 lägenheter på Strömsör som nu står klara. Med start måndag den 30 mars inleds inflyttningen i etapp ett som omfattar 57 lägenheter. Etapp två, med de resterande 61 lägenheterna, har inflyttning i månadsskiftet april/maj. Utöver två fyror är lägenhetsstorlekarna på Strömsör tvåor och treor, samtliga försedda med balkong.
– Läget vid älven och inne i stan är unikt. Många är nyfikna på Strömsör. Under hela bygg- och uthyrningsprocessen har vi märkt av ett stort intresse, säger Anna Ersson.

Det återspeglas även i statistiken. Totalt fick de 118 lägenheterna över 2 300 intresseanmälningar de första gångerna de öppnades för bokning på Skebos hemsida. Inklusive de lägenheter som återpublicerats på hemsidan handlar det om mer än 2 600 intresseanmälningar.
– Vi ser en jämn fördelning över lägenhetsstorlekarna. Totalt har lägenheterna haft mellan 1 och 154 intresseanmälningar, båda dessa ytterligheter handlar om tvåor, säger Anna.

Flest yngre flyttar in
Lägenheterna fördelas sedan efter poäng i Skebos bostadskö, där varje dag i kön ger en insamlad poäng. Som lägst har det krävts en enda poäng för att skriva hyreskontrakt på en av tvåorna. En av treorna hamnade på högst köpoäng, 3 980. 
– Det visar att det finns möjligheter att få en lägenhet i våra nyproduktioner även för den som inte stått länge i vår bostadskö, säger Anna.

Åldersmässigt är inflyttarna på Strömsör mellan 19 år och 80 år.
– Framför allt är det roligt att så många yngre attraheras av Strömsör och våra öronmärkta ungdomslägenheter. Den generation som dominerar bland inflyttarna är 90-talister med 64 lägenhetskontrakt, säger Anna.

Sex inflyttare utifrån
När det gäller tidigare boende kommer de flesta, 39 stycken, från tidigare hyresrätt och 14 har dessutom även fram till nu haft Skebo som hyresvärd.
– Det är en blandning på tidigare boende hos våra inflyttare. Därmed medverkar vi till att skapa flyttkedjor som är viktiga för bostadsförsörjningen i Skellefteå, säger Anna.

Noterbart är även att sju av inflyttarna kommer från andra bostadsorter än Skellefteå.
– Det är viktigt att möjliggöra inflyttning till Skellefteå och vi vet att inflyttare efterfrågar inte minst hyresrätter, säger Anna.

Sista lägenheten
I nuläget är det endast en av lägenheterna där hyreskontrakt inte är klart.
– Det handlar om en trea i etapp två på 64 kvadratmeter som har intresseanmälningar och förmodligen kan vi skriva kontrakt där inom kort, säger Anna.

FAKTA / åldrar på inflyttarna på Strömsör
Födda på 2000-talet: 8
Födda på 1990-talet: 64
Födda på 1980-talet: 20
Födda på 1970-talet: 6
Födda på 1960-talet: 9
Födda på 1950-talet: 4
Födda på 1940-talet: 5
Födda på 1930-talet: 1

FAKTA / tidigare boenden för inflyttarna på Strömsör
Hyresrätt: 39
Föräldrahem: 19
Skebo: 14
Inneboende: 13
Villa: 8
Andrahand: 8
Annan ort: 7
Bostadsrätt: 6
Hyrt hus: 2
Företag: 1

För mer info, kontakta:
Anna Ersson, kund- och marknadschef Skebo, 0910–73 65 10

 

Inbjudan till media:
Media välkomnas att vara på plats när de första hyresgästerna flyttar in på Strömsör i tre husen i etapp ett på adresserna Strömsörgatan 17, 19 A och 19 B klockan 08.00–17.00 måndag den 30 mars och tisdag den 31 mars. Skebos bovärd Håkan Furberg (0910–73 65 34) finns också tillgänglig på Strömsör.
 

Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag som äger och förvaltar ca 5 350 lägenheter och ett antal lokaler. Vi har hyreslägenheter i flerfamiljshus, radhus, småhus, studentbostäder samt vård- och omsorgsboenden. Vi arbetar för stadens och kommunens utveckling och ligger i toppen vad gäller kundnöjdhet i landet. Vårt mål är att ge varje hyresgäst som kommer till oss möjligheten att flytta in och från första stund börja trivas i sitt drömhem. ”Längta hem” är vår devis som alltid sätter kunden först. Vi verkar för hyresgästinflytande och delaktighet där trivsel, trygghet och goda relationer är i fokus. www.skebo.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *