Resultat från studie med Episealer® Knäimplantat accepterade för presentation på svensk ortopedkongress

| 15 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Episurf Medical (Nasdaq: EPIS B) meddelar idag att en vetenskaplig sammanfattning med titeln ”Kliniska resultat efter behandling med ett patientanpassat minimetallimplantat för fokala broskskador i knät”, har accepterats för en podiumpresentation på Svensk Ortopedisk Förenings årskongress, som kommer att äga rum i Malmö, Sverige, den 29 augusti – 2 september 2022. Presentationen kommer att hållas av prof. Karl Eriksson från Södersjukhuset och Karolinska Institutet, Stockholm, Sverige.

Sammanfattningen rapporterar om det kliniska utfallet för patienter som genomgått behandling med Episurf Medicals patientspecifika knäimplantat Episealer® för behandling av avgränsade brosk- och benskador i knäleden, vid Södersjukhuset i Stockholm.

Studien som genomförs vid Södersjukhuset, Stockholm, är den första prospektiva, prövarinitierade studien med uppföljning av Episealer®-patienter. Vi uppskattar detta initiativ, och vi är glada att Svensk Ortopedisk Förening valt att godkänna denna vetenskapliga sammanfattning för podiumpresentation, vilket bekräftar intresset för de kliniska resultaten för vår teknik. Vi ser fram emot att få ta del av resultaten från denna pågående studie”, säger Pål Ryfors, vd Episurf Medical.

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Ryfors, vd, Episurf Medical
Tel:+46 (0) 709 62 36 69
Email: [email protected]

Om Episurf Medical

Episurf Medical arbetar för att erbjuda människor med smärtsamma ledskador ett aktivare och friskare liv genom att tillgängliggöra minimalt invasiva samt skräddarsydda behandlingsalternativ. Episurf Medicals individanpassade implantat Episealer® och kirurgiska instrument Epiguide® används för behandling av lokala broskskador i leder. Med Episurf Medicals μiFidelity®-system anpassas implantaten kostnadseffektivt till respektive persons unika skada för optimal passform och minimalt ingrepp. Episurf Medical har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Aktien (EPIS B) är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på bolagets hemsida: www.episurf.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.