Resultat från Swe Cup Enduro och tredje deltävlingen i Arvika

| 3 augusti, 2021 | 0 kommentarer

I helgen avgjordes Swecup Enduro i Arvika och deltagarna bjöds på ett riktigt enduroväder. Solen gjorde sitt bästa, men regnväder före tävlingen samt skurar under tävlingsdagen gjorde stigarna extra hala. Det ledde till ett tight och utmanande race i Värmlandsskogarna. Hela 166 cyklister kom till start och arrangör för första gången var Arvika Cykelklubb.

Zakarias Johansen knep segern i herrklassen med 20 sekunder före Adam Larsson. Johan Widen följde tätt efter med en marginal på 28 sekunder. I damklassen tog Filippa Ring sin tredje raka seger i Swecup. Josefin Björkman kom på andra plats och Ingun Ståhl på tredje plats.

”Arvika levererade en mycket bra tävling med en professionell inramning och tekniskt utmanade banor även för våra snabbaste elitåkare. En uppstickare på den nationella tävlingsscenen som vi definitivt vill se mer av kommande år” säger Adrian Hörnqvist, förbundskapten SWE MTB GRAVITY.

Arvika Cykelklubb hade slagit på stora trumman, då Värmlands första Endurotävling arrangerades. Banan bestod av 6 branta och tekniska stigar, vilka var extra utmanande pga regnet. Klubben hade också byggt ett eventområde med matservering och olika utställare som fick besök av många nyfikna människor.

“Vi är jättenöjda med vårt första race och vi har fått mycket positiv feedback från tävlande under helgen. Funktionärerna har gjort ett jättejobb!” säger Mikael Nilsson, Arvika Cykelklubb

166 anmälda cyklister var anmälda till tävlingen.

Tävling Herr
1. Zakarias Johansen
2. Adam Larsson
3. Johan Widen

Tävling Dam
1. Filippa Ring
2. Josefin Björkman
3. Ingun Ståhl

U21 Herr
1. Andreas Höglund
2. Olle Johnsson
3. William Scheele

U21 Dam
1. Elina Davidsson
2. Irma Johansson
3. Lia Jenhagen

Master Herr (+35)
1. Eric Larsson
2. Johan Dovemark
3. Niklas Lysén

Master Herr (50+)
1. Hans Häggqvist
2. Anders Ljunggren

P15-16
1. Hannes Hedlund
2. Walle Tunsved
3. Didrik Westöö

P13-14
1. Wilmer Haglund
2. Albert Hållgärde
3. Linus Ryde

F13-14
1. Ella Svegby

Fakta om sporten
En Endurotävling består av två delar, specialsträckor med tidtagning och transportsträckor mellan de olika specialsträckorna. Enduro är en cykeldisciplin som passar dig som vill kombinera tekniskt rolig cykling med uthållighetsträning. Specialsträckorna är själva tävlingsmomentet under en tävling. Normalt ingår fyra till sju specialsträckor av varierande längd, allt ifrån några hundra meter till över två kilometer. Sträckorna går i huvudsak utför, men små klättringar kan förekomma. Tiderna på varje sträcka läggs samman och den med snabbast tid vinner tävlingen.  

SWE Cup i Enduro 2021 består av sex deltävlingar inklusive svenska mästerskapen. Tävlingarna är utspridda i landet och målsättningen är att alla arrangemang ska hålla hög kvalitet och bjuda på rolig och utmanande cykling för våra cyklister. 

Tävlingsschema för 2021 – återstående tävlingar i Swe Cup Enduro
21-22 aug        Åre                   SM i Downhill
28-29 aug        Ulricehamn      SWE CUP Enduro
18-19 sep        Falun                SWE CUP Enduro
8-10 okt           Isaberg             SWE CUP Enduro

 

Adrian Hörnqvist
Förbundskapten SCF – Downhill, Enduro och 4X
+46 (0) 76 197 87 87

[email protected]

eller
Mikael Nilsson
Arvika Cykelklubb
+ 46 70 684 90 87

[email protected]

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *