Connect with us

Marknadsnyheter

Rightbridge ska använda världsberömd pistol för hälsosammare beteende inom gaming och e-sport – Tecknar licensavtal med Non Violence om Knot OK

Published

on

Rightbridge Ventures Group AB (publ) (”Rightbridge” eller ”Bolaget”) har genom sitt helägda dotterbolag Gaming Guardians AB (“Gaming Guardians eller “GG”)” ingått ett licensavtal med Non Violence Licensing SA (“NVLSA”) för rättigheterna till varumärket Knot OK och symbolen “Knotted Gun” – den världsberömda pistolen där pipan är en knut. Symbolen ska användas för att verka för ett bättre – mindre toxiskt – spelande inom gaming och esport. Avtalet löper under tre år med möjlighet till förlängning om ytterligare fem år där GG betalar en licensavgift om ca 340k SEK under 2024 och ca 850k SEK per år under 2025-2026.

Avtalet mellan NVLSA och Gaming Guardians ger GG exklusiva rättigheter att nyttja varumärket Knot OK för att adressera toxiskt agerande inom esport och gamingvärlden. Knot OK är ett koncept som ämnar att skapa verktyg för att motverka toxiskt agerande inom dessa områden.

 

”Avtalet att börja använda ’Knot OK’ som en symbol inom gaming och esport är en viktig del i vår strävan efter en mer respektfull och inkluderande spelvärld och ska främja en positiv kultur inom e-sport och gaming. Genom avtalet får vi tillgång till metoder för att bekämpa trakasserier och diskriminering i spelvärlden. Detta representerar inte bara en affärsmässig framgång för oss, utan också ett steg i vårt sociala ansvar att bygga en tryggare gemenskap inom gaming. Avtalet är en del av RBVs strategi att främja fair play och en hälsosam gaming miljö,” säger Claes Kalborg, VD för Rightbridge Ventures, och fortsätter:

 

“Det finns goda förutsättningar för att detta ska bli en kommersiell möjlighet för oss då Rightbridge får rättigheter att skapa och licensiera merchandise i samarbete med Non Violence Project Foundation, som symboliserar fred och vänskap.”

 

Detta avtal ger Gaming Guardians exklusiva globala rättigheter till varumärket ”Knot OK” med ambitionen att bekämpa digitalt toxiskt beteende inom e-sport och spel. Partnerskapet ligger i linje med Gaming Guardians åtagande att främja en positiv digital kultur och stärka gaming gemenskapen.

 

Licensavtalet ger GG tillgång till:

 

          Exklusiva globala rättigheter att använda ”Knot OK” för att bekämpa toxicitet inom e-sport och spel.

          Rättigheter att skapa och licensiera merchandise med ”Knot OK”-symbolen, under förutsättning av NVLSA:s godkännande.

          Tillgång till NVPF’s utbildningsprogram, vilket förstärker Gaming Guardians utbildningsinitiativ.

 

Genom detta partnerskap och engagemang siktar Gaming Guardians att nå miljontals individer, särskilt med fokus på på frågor som engagerar unga spelare och fans. Initiativet är ett bevis på RBV:s initiativ  för ansvarsfullt spelande och deras vision att främja en hälsosam och inkluderande spelmiljö.

 

Utbildningsprogram som kommer användas i Knot OK är utvecklade av Non-Violence Project Foundation (NVPF), Den stiftelse som NVLSA i sin roll som ett socialt enterprise långsiktigt stöder och vars huvudsyfte är att långsiktig stödja, inspirera och engagera ungdomar och utbilda dem i hur man löser konflikter fredligt. NVPF har arbetat i mer än 30 år, i 30 länder och fem kontinenter, med att engagera  utbilda och träna mer än 9 miljoner unga människor, studenter, lärare och idrottstränare i ämnen som konflikthantering, trakasserier, rasism och mobbning, ofta med inblandning av sporter som fotboll eller basket. Dess berömda symbol för icke-våld, ”Knotted Gun”, placerad utanför FN:s högkvarter i New York och på 30 andra strategiska platser runt om i världen, är den mest välkända symbolen för icke-våld.

 

Gaming och esport har präglats länge av en anonym kultur där hat och toxicity frodats. Partnerskapet med GG och Knot OK syftar till att ge unga människor referenser, verktyg och diskussion utrymmen som stärker och utbildar barn och ungdomar med målet att motverka toxicitet och hat i online verksamheter.

För ytterligare information kontakta:

Claes Kalborg, VD Rightbridge Ventures Group, tel +46 73 – 444 55 07

Email: Claes.kalborg@rightbridge.se

Om bolaget

RightBridge Ventures är ett investeringsbolag baserat i Stockholm (Sverige) dedikerat till att investera i företag som formar framtiden för e-sport och gaming som en del av den digitala medie- och underhållningsindustrin. För mer information besök www.rightbridge.se eller få uppdateringar genom att följa oss på  LinkedIn.

RightBridge Ventures Group AB (publ)s aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market och Amudova AB är Certified Adviser.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Speqta utser Gustav Norberg till CFO

Published

on

By

Speqta AB (publ) (”Speqta”) har idag beslutat att utse Gustav Norberg till CFO för Speqta. Han tillträder tjänsten den 29 februari 2024.

 
Speqta har idag beslutat att utse Gustav Norberg till CFO för Speqta. Gustav har sedan januari 2023 ansvaret för ekonomifunktionen på BrightBid och är därmed väl insatt i Speqtas affär. Han har även varit en central del i samgåendet mellan BrightBid och Speqta. Gustav har tidigare erfarenheter från bland annat ICA Gruppen och Nordic Cinema Group inom olika delar av ekonomifunktionen. Gustav har en kandidatexamen i ekonomi från Uppsala Universitet. Avgående CFO Adam Jonsson har på egen begäran valt att lämna sin tjänst i bolaget efter drygt tre år av förändringsarbete och värdeskapande för aktieägare, men finns kvar i bolaget en tid för överlämning. 

 

Speqtas vd Gustav Westman kommenterar:
”Processen att få ihop BrightBid och Speqta har varit ett omfattande arbete där både Gustav och Adam tillsammans varit centrala i genomförandet. När samgåendet nu är på plats är det ett naturligt steg att Gustav tar över som CFO för hela koncernen, detta givet att BrightBids affär nu över 95% av bolagets intäkter. Stort tack till Adam för starka insatser och all lycka till framöver.”

Gustav Norberg, tillträdande CFO, kommenterar:
“Det känns mycket spännande och jag är tacksam över att få förtroendet som CFO för Speqta. Jag ser fram emot att leda bolaget finansiellt under kommande tillväxtresa och att bistå i företagets utveckling med en marknadsledande SaaS tjänst för onlineannonsering. Vi har en stabil grund att stå på och ett fantastiskt team på plats vilket gör oss väl förberedda för framtiden.”

Kort om Gustav Norberg
Född: 1990
Utbildning: Uppsala Universitet
Tidigare uppdrag: Group Business Controller ICA Gruppen och Head of Treasury Nordic Cinema Group
Aktier: 33 736
Optioner: 10 000

Denna information är regulatorisk och lämnades för offentliggörande genom förmedling av kontaktpersonen nedan klockan 20.05 CET den 28 februari 2024.
 
För mer information:
Johan Rutgersson
Styrelseordförande Speqta AB (publ)
johan@dewell.se
+46 708157200

Om Speqta
Speqta är ett adtech-bolag som erbjuder trafikgenererande tjänster med hjälp av data och AI. Idag har Speqta två produkter; SaaS-tjänsten Bidbrain och SaaS-tjänsten BrightBid. Speqta är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm under namnet “speqt”. Redeye AB är bolagets Certified Adviser.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lennart Hero avgår som styrelseledamot i Mackmyra på egen begäran

Published

on

By

Lennart Hero har meddelat styrelsen i Mackmyra Svensk Whisky AB (publ) att han omgående lämnar sitt uppdrag som styrelseledamot. Bakgrunden till beslutet är personliga skäl.

Lennart Hero har meddelat styrelsen i Mackmyra Svensk Whisky AB (publ) att han omgående lämnar sitt uppdrag som styrelseledamot. Bakgrunden till beslutet är personliga skäl. 

Informationen i detta pressmeddelanade är sådan information som Mackmyra Svensk Whisky AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-02-28 17:45 CET.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Petter Ski, ordförande, 0702-91 40 58, petter@rockfast.se

Patrick Björsjö, VD, 0705-70 12 72, patrick.bjorsjo@mackmyra.se

Om Mackmyra 

Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även gin.

Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq First North Growth Markets Stockholm.

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser

Continue Reading

Marknadsnyheter

Observit (publ) och Corepart, en del av Nordic Level Group (publ), ingår strategiskt samarbete för nordisk transportsäkerhet

Published

on

By

Observit (publ) har ingått ett strategiskt samarbetsavtal med Corepart, en del av Nordic LEVEL Group (publ.). En central del av avtalet är en återförsäljningsrätt för Observits videobaserade säkerhetsplattform anpassad för den kommersiella fordons- och transportsektorn på den nordiska marknaden. Genom en kombination av Obersvits videoplattform och Coreparts omfattande expertis inom rådgivning, och säkerhetsteknik kan kunder inom transportsektorn och andra relevanta områden erbjudas en heltäckande lösning för områdes- och fordonssäkerhet.

Det strategiska samarbetsavtalet ger Corepart återförsäljarrätt av Observits plattform för kommersiell transport inom den nordiska regionen. Partnerskapet stärker Coreparts befintliga erbjudande genom möjligheten att erbjuda kunderna en omfattande och skräddarsydd säkerhetslösning som täcker alla aspekter av deras verksamhet, inklusive fordon, medarbetare och transporter. 

Återförsäljarrätten ger tillgång till Observits expertis inom videoapplikationer för fordon, vilket inkluderar både inbyggda system för passagerar- och lastskydd samt externa system för dokumentation vid eventuella olyckor. Videoplattformen är unik, där kameror med integrerade smarta applikationer utan inspelningsenheter, kommunicerar direkt med molnbaserade lösningar för övervakning och larmhantering. Resulterande videodata, som även kan kombineras med övriga fordonsdata, öppnar upp betydande nya möjligheter för att maximera kundvärdet. Med lång erfarenhet av integration av säkerhetsfunktioner i det egna erbjudandet och konceptet Security-as-a-Service, kan Corepart nu erbjuda en bredare och mer djupgående säkerhetslösning som adresserar kundernas behov inom den kommersiella transportsektorn och andra relevanta områden.

”Partnerskapet ger oss möjlighet att skapa en unik och holistisk säkerhetslösning där Observits videoplattform spelar en viktig roll i vårt tjänsteutbud. Det möjliggör att vi kan adressera varje aspekt av våra kunders verksamhet inom transportsektorn, inklusive säkerheten för fordon och personal. Från skräddarsydd rådgivning och kompetensutveckling för medarbetarna till att säkerställa fysisk säkerhet både på depåer och i fordon samt krishantering. Genom att kombinera mjuka värden med teknologisk innovation stärker vi vårt erbjudande och levererar ett integrerat tillvägagångssätt som kompletterar vår nuvarande satsning inom segmentet på ett mycket värdeskapande sätt,” säger Michael Ekelund, CCO på Corepart.

”Corepart erbjuder redan helhetslösningar som integrerar kamerateknologi med arbetsprocesser för att höja tryggheten för fordonsflottor. Observits specialiserade kamerateknologi kompletterar detta genom att förebygga risker och optimera processer. Med Coreparts expertis inom integration, kan Observits videoapplikation tillföra ytterligare säkerhetstjänster. Genom att införliva kontinuerlig övervakning och inkludera övriga fordonsdata, kan vi effektivt identifiera och förebygga riskfyllda händelser vilket bidrar till att öka säkerhet och trygghet i trafiken och reella kostnadsbesparingar för kunderna”, säger Björn Callenfors, CEO på Observit.

För mer information:

Björn Callenfors, VD
+46 70 535 00 76
Bjorn.callenfors@observit.se

Certified Adviser:
Aktieinvest FK AB (556072-2596)
Box 7415 103 91 Stockholm
Telefon: +46 8 506 517 03

ca@aktieinvest.se
www.aktieinvest.se

Om Observit AB

Observit är marknadsledande i Norden när det gäller mobil videoövervakning inom kollektivtrafiken. I kundbasen finns stora välkända bussoperatörer som Nobina, Keolis, Transdev, VR, Vy samt andra transporttunga kunder som Elis. Företaget tillhandahåller programvara som en molntjänst, en SaaS-lösning (Software as a Service), och har för närvarande cirka 40 000 licenser (en licens per kamera) anslutna över hela världen. Observit har huvudkontor i Sundsvall, samt kontor i Malmö och London, Storbritannien. Mer information www.observit.com. Mer information www.observit.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.