RISE förvärvar SSPA

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

RISE förstärker sitt maritima erbjudande och förvärvar nu SSPA från Chalmersstiftelsen. SSPA verkar, precis som RISE, i gränssnitten mellan forskning och näringsliv och arbetar bland annat med konceptutveckling och verifiering av prestanda för marina farkoster.   

Nu offentliggörs förvärvet av SSPA (ursprungligen Statens Skeppsprovningsanstalt). Köpeavtalet är påskrivet och överlåtelsen kommer att ske i juni 2021. SSPA grundades 1940 och har cirka 90 anställda med en årlig omsättning på drygt 100 miljoner kronor.

–    Jag hälsar SSPA varmt välkommen till RISE och ser fram mot att följa SSPA på nära håll. SSPA bedriver internationellt erkänd maritim forskning med hög kvalitet och blir en strategisk viktig förstärkning av RISE befintliga maritima verksamhet, säger Pia Sandvik, VD RISE. 

SSPA kommer att ingå i RISE division för Säkerhet och transport. RISE har genomfört ett flertal förvärv sedan RISE bildades 2016 och har idag värdefulla erfarenheter av integrationer. Liksom vid tidigare förvärv kommer ett projekt att startas för att hantera alla aspekter i samband med integrationen.

–    Vi ser positivt på denna förändring där SSPAs breda och gedigna kompetens passar väl in i RISE hållbara maritima verksamhet, säger SSPAs VD Stefan Eliasson. RISE är ett starkt varumärke och en större organisation med många upparbetade kontakter på områden som är intressanta för oss. Vi ser fram emot att tillsammans utveckla nya affärsmöjligheter i den växande maritima sektorn.

SSPA förvärvas från stiftelsen Chalmers tekniska högskola.

–    Chalmersstiftelsen vill fokusera starkare på högskolans kärnverksamhet och samtidigt skapa bästa möjliga förutsättningar framåt för SSPA. RISE organisation arbetar på ett sätt som har stora likheter med SSPA, med en kombination av offentliga och kommersiella forsknings- och utvecklingsuppdrag, och har kompetens och kunder som matchar SSPA på ett bra sätt, säger Stefan Bengtsson, rektor och vd för Chalmers.

För mer information, kontakta gärna
Niklas Janevik, tf chef Externkommunikation, RISE
[email protected] eller 072 727 53 14
 
Henrik Dahlberg, enhetschef medierelationer, Chalmers
[email protected] eller 073 448 78 67

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *