Rosa Kafaji lämnar AIK Fotboll

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

AIK Fotboll är överens med BK Häcken om en övergång gällande Rosa Kafaji. 18-åringen har spenderat stora delar av sin ungdomskarriär i AIK Fotbolls akademi och gjort totalt 49 seniormatcher i den svartgula tröjan. Avtalet börjar gälla från och med den 8 januari 2022.

På de villkor som anges i avtalet sker övergången av spelaren från AIK Fotboll till BK Häcken den 8 januari 2022. Detta sker enligt Svenska Fotbollsförbundets represenationsbestämmelser. Däremot förvärvas spelarens tjänster enligt avtalet från och med den 1 januari 2022.

– Försäljningen av Rosa Kafaji är banbrytande för AIK Fotboll och tillhör en av de större affärerna någonsin av en svensk fotbollsspelare på damsidan. Det är glädjande att spelarmarknaden för kvinnliga fotbollsspelare också tar steg framåt och genererar värden som i förlängningen kommer att stärka både elit- och ungdomsverksamheten. Rosas insatser för klubben har varit av stor betydelse och vi önskar henne stort lycka till i sin fortsatta karriär, säger Fredrik Söderberg, tf VD/Klubbdirektör i AIK Fotboll.

Rosa Kafaji kom som 12-åring till AIK Fotboll och har spenderat stora delar av sin ungdomskarriär i klubbens akademi. 2019 debuterade hon i A-laget och har sedan dess gjort 49 framträdanden i den svartgula tröjan. Den 24 november 2020 kommunicerade AIK Fotboll att man var överens med Rosa Kafaji om ett kontrakt som sträckte sig över säsongen 2023. För en längre faktapresentation av Rosa Kafaji, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.

– Rosa är AIK – smokinglir och skruvdobb rakt igenom. Blå linjen och attityd. Vi har sett henne växa och ta sina steg i den svartgula familjens trygghet, men givetvis är det svårt att hålla en fågel som vill flyga, kvar i sitt bo. Jag vill tacka Rosa för allt hon har gjort i och för klubben – och önskar inget mindre än den allra bästa lyckan på hennes fortsatta resa. Vi hoppas du flyger högt och långt, säger AIK Fotbolls manager, Anne Mäkinen.

AIK Fotboll AB har sedan tidigare tillämpat en klassificering av spelartransfers baserad på nettoresultat vid varje enskild transfers.  Klassificeringen har hittills tillämpats vid transfers av herrspelare. Eftersom transfers av damspelare har ökat kraftigt under 2021 har AIK Fotboll AB beslutat att tillämpa en motsvarande klassificering för damspelare med andra belopp som bättre speglar de nivåer som förekommer i nuläget inom damfotbollen. Klassificeringen för damspelare är baserad på nettoresultatet vid varje enskild transfer och är indelad i nedanstående klasser:

Klass   Från (kSEK)  Till (kSEK)

I                     0         250

II                250         500

III               500       1000

IV             1000       2000

V              2000       4000

VI             4000       7000

Transfern av Rosa Kafaji till BK Häcken hamnar i klass III. Avtalet innehåller villkorade ersättningar samt vidareförsäljningsersättningar. 

För mer information, kontakta:

Anne Mäkinen, Manager Dam, AIK Fotboll

Mobil: 070 141 42 80

E-post: [email protected]

Om AIK Fotboll

AIK Fotboll AB bedriver AIK Fotbollsförenings elitfotbollsverksamhet genom ett herrlag, damlag samt ett juniorlag för herrar. Herrlaget spelar i Allsvenskan, damlaget i Damallsvenskan och juniorlaget, som utgör en viktig rekryteringsgrund för framtida spelare, spelar i P19 Allsvenskan Norra. AIK Fotboll AB är noterat på NGM Nordic Growth Market Stockholm. För ytterligare information kring AIK Fotboll besök www.aikfotboll.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.