Connect with us

Marknadsnyheter

S. Property Group tillkännager avtal med smarta urbana infrastrukturpartners; Tre Sverige, Vattenfall och Samsung tillsammans med ABB – ett samarbete för att bygga en smart stadsdel i Södermanland

Published

on

Investerings- och fastighetsbolaget S. Property Group har bildat ett strategiskt partnerskap inom smart urban infrastruktur med Samsung Electronics, Tre Sverige och Vattenfall. Partnerna har enats kring ambitionen att uppfylla löftet om framtidens smarta och hållbara boendemiljöer och ett partnerskap mellan Samsung Electronics och ABB kommer att leverera det senaste inom smarta hem. Under 2022 kommer S. Property Group att inleda implementeringen av sitt första smarta infrastrukturprojekt i sörmländska Brobyholm, en ny utveckling belägen 38 minuter med tåg från Stockholms Centralstation. 

S. Property Group förvärvade den outvecklade marken i sörmländska Brobyholm 2021 med en uttalad ambition att investera i smart urban infrastruktur, framför allt inom mobil uppkoppling och energi. Bolaget tecknade sedan avtalsförklaringar med Tre och Vattenfall samt ett samarbetsavtal med Samsung Electronics. Tillsammans med dessa väletablerade aktörer kommer S. Property Group att bygga Brobyholms grundläggande digitala infrastruktur. Målet med satsningen är att ge framtidens Brobyholmbor de tjänster och funktionalitet de behöver för att leva ett mer hållbart, bekvämt och meningsfullt liv.

 

”Brobyholm ska visa hur smarta digitala lösningar kan förhöja människors livskvalitet samtidigt som de minskar belastningen på jordens dyrbara resurser. Men Brobyholm handlar inte enbart om högteknologi eller att skapa ett futuristiskt samhälle. Det handlar om livet som smarta lösningar möjliggör. Mer tid för familj, vänner och livet bortom det digitala. Det är vad Brobyholm kommer att erbjuda, allt inom ett kort pendlingsavstånd från centrala Stockholm”, säger Keyvan Houshmand, vd på S. Property Group.   

 

Mobiloperatören Tre Sverige ska ansvara för den mobila uppkopplingen medan Vattenfall ska ansvara för energiförsörjningen. Tre Sverige ska bygga ett 5G-nätverk för att leverera digitala upplevelser. Vattenfall kommer att utveckla lösningar som gör det möjligt för Brobyholmsborna att producera solenergi samt effektivt lagra och dela energi.

 

”Brobyholm är ett bra exempel på nytänkande och som utmanare är vi gärna en del av spännande framtidsprojekt som förenar teknik i framkant med hållbarhet. Vi ser fram emot att arbeta med S. Property Group och dess partners för att ge Brobyholm riktigt snabb mobil uppkoppling och bra användarupplevelse. 5G är nästa generation mobila nätverk som erbjuder uppkoppling i mycket höga hastigheter med låga svarstider”, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

”Vattenfall har ett tydligt mål om att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Samarbetet och projektet i Brobyholm är ett spännande steg framåt i vår ambition att skapa flexibla, framtidsorienterade och fossilfria helhetslösningar med till exempel solpaneler, energilagring och elbilsladdning. Vi ser fram emot att samarbeta med S. Property Group och dess partners för att leverera hållbara energilösningar till Brobyholm”, säger Maria Juhlin-Hoff, Director of Decentral Energy Solutions Nordics på Vattenfall.

 

Brobyholm-projektet utgör ett första projekt som demonstrerar det holistiska tekniksamarbetet mellan Samsung Electronics och ABB i Europa. Genom att koppla ihop Samsung Electronics SmartThings-applikation med ABB-free@home® och integrera dessa med Brobyholms egna fastighetsförvaltningssystem kommer boende att kunna spara energi och pengar. Detta medan de minskar sitt klimatavtryck och hanterar olika mobila enheter och funktionalitet i sina hem via en enda källa.  

 

”Byggnader och konstruktion förbrukar mer än 30 procent av världens energi och genererar nästan 40 procent av de globala koldioxidutsläppen”, säger Mark Zwerner, chef för globala strategiska partnerskap på ABB Electrifications division Smart Buildings. ”Den överlägset största inverkan vi kan ha är genom utveckling och användning av innovativ teknik för energihantering, energiförbrukning och minskning av koldioxidutsläpp samtidigt som vi ökar komforten och användarvänligheten genom ett holistiskt system för smarta hem. Detta gäller inte bara för en enskild lägenhet eller hus, utan för hela samhället.”

 

”Med SmartThings har Samsung skapat ett ekosystem med tekniska lösningar som gör framtidens bostäder både smartare och effektivare. Vi är stolta över att kunna bygga vidare på det genom samarbetet med S. Property Group – en svensk aktör som ser IoT och innovation som en naturlig del av fastighetsutveckling. Vi vill förenkla konsumentens vardag, både i och utanför bostaden, så att de får mer tid till det som är viktigast för dem”, säger Oscar Nöjd, Head of Sales Innovation & Business Development på Samsung Electronics Nordic.

Arbetet med den första fasen av projektet för smart infrastruktur i Brobyholm ska enligt planerna inledas under hösten 2022.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Keyvan Houshmand: +46 70 788 54 99, keyvan@sproperty.se

Douglas Lundholm: +46 70 948 81 14, douglas@botello.se

www.brobyholm.se

 

Om S. Property Group

S. Property Group är ett ledande investerings-, innovations- och fastighetsbolag. Vi fokuserar på fastigheter och teknologier där vi ser tillväxtpotential driven av ekonomiska och demografiska trender. Vi kapitaliserar på vår breda expertis och våra entreprenöriella rötter för att generera en god avkastning till våra investerare och för en positiv utveckling för de platser vi skapar. S. Property Group har även två portföljbolag: Samfastigheter, som verkar inom social infrastruktur, samt Botello, som är verksam inom greentech och proptech. Huvudkontoret för S. Property Group ligger i Stockholm. Företaget har för närvarande 15 anställda. För mer information: https://sproperty.se/

 

Om ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder.  www.abb.com     

 

Om Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet https://news.samsung.com.

 

Om Tre Sverige

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har vi växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark. Tre Sverige har idag 2.3 miljoner abonnemangskunder. För mer information: www.tre.se.

 

Om Vattenfall

Vattenfall är ett ledande europeiskt energiföretag som i mer än 100 år elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Därför driver vi omställningen till ett hållbart energisystem genom satsningar på förnybar produktion och klimatsmarta energilösningar för våra kunder. Vi har cirka 19 000 anställda och är verksamma främst i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Vattenfall ägs av den svenska staten. För mer information: corporate.vattenfall.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ta ett snack om ekonomi med mamma på mors dag i morgon

Published

on

By

Tre av fyra tänker fira mors dag, enligt en undersökning från Svensk Handel. I genomsnitt lägger man 250 kronor på presenten och vanligast är att ge blommor. Om man också lägger till att, som partner i en relation, prata lite ekonomi med mor kan mors dag bli ännu bättre.

Prata ekonomi 

Visst är det fint att visa uppskattning med en blomma, ett smycke eller en middag på mors dag. Barnen ger en blomma, man äter en god middag och passar kanske på att prata ekonomi med sin partner. Om man lever i en parrelation kan mors dag vara en bra dag att prata ekonomi.  Prata drömmar, visioner, och räkna på era möjligheter att klara er ifall något oförutsett sker. Räkna till exempel på att någon av er står utan arbete, blir sjuk eller om ni separerar – hur ser era möjligheter ut att klara er? Det mesta handlar om att bli medveten om skillnaderna och bestämma sig för hur man vill ha det. Arbetar du deltid ska du vara exempelvis vara medveten om att det påverkar både inkomsten nu och pensionen i framtiden. 

– Det kanske inte blir så att ni pratar parekonomi precis på mors dag, men prata gärna om det och räkna på det en annan dag. Det är viktigt  att ni är uppmärksamma på om det uppstått inbyggda ekonomiska orättvisor. Inget ni gjort med flit, utan det har ofta bara blivit så. Någon tjänar mer, en annan mindre och så har ni fortsatt att dela lika på utgifterna. Gör en sanitycheck över er ekonomi och justera om något skaver. Ibland kan de ekoniska skillnaderna bli uppenbara först när något sker som man inte räknat med. Och det visar sig i hur lätt eller svårt det är att individuellt klara de nya utmaningar ekonomiskt, säger Claudia Wörmann, sparekonom på Hypoteket. 

Löneskillnader

Löneskillnaden mellan män och kvinnor var 10 procent 2022, enligt SCB. En del av löneskillnaden kan förklaras av att kvinnor och män har olika yrken och har olika utbildning. SCB använder sig av statistiska metoder för att ta hänsyn till det och få fram om kvinnor och män får olika betalt för samma jobb. I statistiken kallas det för standardvägning. Efter den uträkningen är löneskillnaden mellan kvinnors och mäns löner på den svenska arbetsmarknaden totalt 5 procent. Den här skillnaden kan man inte hitta någon förklaring till i statistiken.

Forskning visar att gemensam ekonomi kan betyda färre konflikter 

En studie från Stockholms Universitet visar att par med gemensam ekonomi upplever färre konflikter,  men det gäller främst par som varit tillsammans länge. Gemensam ekonomi kan leda till mer av en team- känsla och kan ge en känsla av stabilitet i förhållandet. 

Exempel på olika vanliga ekonomiska upplägg

  1. En helt gemensam ekonomi kan innebära att alla inkomster läggs ihop, utgifterna betalas gemensamt och det sätts av till ett gemensamt sparande. Att ha helt gemensam ekonomi innebär att ni ser inkomsten som en, alldeles oavsett om den ena tjänar mer. Båda lönerna läggs ihop, det är vad som kommer in. Utgifterna betraktas också som gemensamma. Glöm inte att emellanåt prata om era gemensamma sparmål. Ibland kan dessa ändras, både för er gemensamt och för var och en. Att ha gemensam ekonomi kan skapa en annan typ av trygghet, speciellt för den i relationen som tjänar mindre. 
  1. Väljer ni upplägget delvis gemensam ekonomi kan det till exempel innebära att dela på alla fasta utgifter, samtidigt som ni har ett visst gemensamt sparande, ett enskilt sparande och de pengar som blir över efter det förfogar var och en över. Prata ihop er om vad ni betraktar som gemensamma utgifter. Man kan tänka att det är de stora posterna i ert liv som är gemensamma. Som avgift till föreningen, hyra, ränta, amortering och försäkring. Det kan också ingå kostnader för barnomsorg, fritidsaktiviteter för barnen, kostnader och avgifter till A- kassan. Drivmedelskostnader kan också ingå i det gemensamma. Hela familjen kan gynnas av att det finns en bil även om en person har körkort. Här är det bra att prata om och se över vad ni båda menar med gemensamma utgifter. 
  1. Väljer man helt separat ekonomi är det en hårdare linje mellan era gemensamma utgifter och era enskilda. Exempelvis boendekostnader, transportkostnader och matkostnader delas och betalas gemensamt och resten sköter var och en själv. Försök att hitta er egen lösning, prata ihop er och hitta en samsyn. 

För mer information och kommentarer: 

Claudia Wörmann; sparekonom på Hypoteket

claudia@hypoteket.com eller 0709 – 90 68 14

Studien om gemensam ekonomi hittar du här: Best done differently? Couples’ money pooling and the association with economic conflicts https://journals.sagepub.com/eprint/KQEDMRHWXZKSK8AGEKE8/full

Hypoteket har sedan 2018 hjälpt över 20.000 bolånekunder sänka sina boendekostnader genom ett digitalt, enkelt och smidigt bolån där alla får en låg ränta utan förhandling. Bolånen finansieras av Nordens största pensionsfonder och försäkringsbolag. Enligt jämförelsetjänsten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ta ett snack om ekonomi med mamma på mors dag i morgon

Published

on

By

Tre av fyra tänker fira mors dag, enligt en undersökning från Svensk Handel. I genomsnitt lägger man 250 kronor på presenten och vanligast är att ge blommor. Om man också lägger till att, som partner i en relation, prata lite ekonomi med mor kan mors dag bli ännu bättre.

Prata ekonomi 

Visst är det fint att visa uppskattning med en blomma, ett smycke eller en middag på mors dag. Barnen ger en blomma, man äter en god middag och passar kanske på att prata ekonomi med sin partner. Om man lever i en parrelation kan mors dag vara en bra dag att prata ekonomi.  Prata drömmar, visioner, och räkna på era möjligheter att klara er ifall något oförutsett sker. Räkna till exempel på att någon av er står utan arbete, blir sjuk eller om ni separerar – hur ser era möjligheter ut att klara er? Det mesta handlar om att bli medveten om skillnaderna och bestämma sig för hur man vill ha det. Arbetar du deltid ska du vara exempelvis vara medveten om att det påverkar både inkomsten nu och pensionen i framtiden. 

– Det kanske inte blir så att ni pratar parekonomi precis på mors dag, men prata gärna om det och räkna på det en annan dag. Det är viktigt  att ni är uppmärksamma på om det uppstått inbyggda ekonomiska orättvisor. Inget ni gjort med flit, utan det har ofta bara blivit så. Någon tjänar mer, en annan mindre och så har ni fortsatt att dela lika på utgifterna. Gör en sanitycheck över er ekonomi och justera om något skaver. Ibland kan de ekoniska skillnaderna bli uppenbara först när något sker som man inte räknat med. Och det visar sig i hur lätt eller svårt det är att individuellt klara de nya utmaningar ekonomiskt, säger Claudia Wörmann, sparekonom på Hypoteket. 

Löneskillnader

Löneskillnaden mellan män och kvinnor var 10 procent 2022, enligt SCB. En del av löneskillnaden kan förklaras av att kvinnor och män har olika yrken och har olika utbildning. SCB använder sig av statistiska metoder för att ta hänsyn till det och få fram om kvinnor och män får olika betalt för samma jobb. I statistiken kallas det för standardvägning. Efter den uträkningen är löneskillnaden mellan kvinnors och mäns löner på den svenska arbetsmarknaden totalt 5 procent. Den här skillnaden kan man inte hitta någon förklaring till i statistiken.

Forskning visar att gemensam ekonomi kan betyda färre konflikter 

En studie från Stockholms Universitet visar att par med gemensam ekonomi upplever färre konflikter,  men det gäller främst par som varit tillsammans länge. Gemensam ekonomi kan leda till mer av en team- känsla och kan ge en känsla av stabilitet i förhållandet. 

Exempel på olika vanliga ekonomiska upplägg

  1. En helt gemensam ekonomi kan innebära att alla inkomster läggs ihop, utgifterna betalas gemensamt och det sätts av till ett gemensamt sparande. Att ha helt gemensam ekonomi innebär att ni ser inkomsten som en, alldeles oavsett om den ena tjänar mer. Båda lönerna läggs ihop, det är vad som kommer in. Utgifterna betraktas också som gemensamma. Glöm inte att emellanåt prata om era gemensamma sparmål. Ibland kan dessa ändras, både för er gemensamt och för var och en. Att ha gemensam ekonomi kan skapa en annan typ av trygghet, speciellt för den i relationen som tjänar mindre. 
  1. Väljer ni upplägget delvis gemensam ekonomi kan det till exempel innebära att dela på alla fasta utgifter, samtidigt som ni har ett visst gemensamt sparande, ett enskilt sparande och de pengar som blir över efter det förfogar var och en över. Prata ihop er om vad ni betraktar som gemensamma utgifter. Man kan tänka att det är de stora posterna i ert liv som är gemensamma. Som avgift till föreningen, hyra, ränta, amortering och försäkring. Det kan också ingå kostnader för barnomsorg, fritidsaktiviteter för barnen, kostnader och avgifter till A- kassan. Drivmedelskostnader kan också ingå i det gemensamma. Hela familjen kan gynnas av att det finns en bil även om en person har körkort. Här är det bra att prata om och se över vad ni båda menar med gemensamma utgifter. 
  1. Väljer man helt separat ekonomi är det en hårdare linje mellan era gemensamma utgifter och era enskilda. Exempelvis boendekostnader, transportkostnader och matkostnader delas och betalas gemensamt och resten sköter var och en själv. Försök att hitta er egen lösning, prata ihop er och hitta en samsyn. 

För mer information och kommentarer: 

Claudia Wörmann; sparekonom på Hypoteket

claudia@hypoteket.com eller 0709 – 90 68 14

Studien om gemensam ekonomi hittar du här: Best done differently? Couples’ money pooling and the association with economic conflicts https://journals.sagepub.com/eprint/KQEDMRHWXZKSK8AGEKE8/full

Hypoteket har sedan 2018 hjälpt över 20.000 bolånekunder sänka sina boendekostnader genom ett digitalt, enkelt och smidigt bolån där alla får en låg ränta utan förhandling. Bolånen finansieras av Nordens största pensionsfonder och försäkringsbolag. Enligt jämförelsetjänsten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Peter Kullgren besöker Småland

Published

on

By

Under helgen 25–26 maj besöker landsbygdsminister Peter Kullgren Småland för att bland annat göra studiebesök och delta i en bygdegårdsträff.

Under lördagen kommer landsbygdsministern att besöka Skullaryd Älgpark i Eksjö för att delta i en bygdegårdsträff med två av Lantbrukarnas Riksförbunds kommungrupper. Dagen avslutas med ett studiebesök på Sands Maskinstation.

Under söndagen gör landsbygdsministern ett gårdsbesök samt deltar på Jordägareförbundets årsmöte i Växjö.

Presskontakt
Frida Bramstedt
Politiskt sakkunnig hos landsbygdsminister Peter Kullgren
076-267 34 14
frida.bramstedt@regeringskansliet.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.