Så här föreslås sommarkursplatser fördelas i Örebro län

| 23 april, 2021 | 0 kommentarer

Covid-19-pandemin har slagit hårt mot Sverige. Många studenter har haft distansutbildning, många har blivit av med jobbet och långtidsarbetslösheten har stigit. Regeringen föreslår därför stora satsningar inom utbildningsområdet i vårändringsbudgeten för 2021, bland annat på sommarkurser. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Det rådande läget på arbetsmarknaden kan innebära att till exempel fler ungdomar ser ett bra tillfälle att läsa en kurs inom högskolan. Studenter som vill läsa in en utbildning med snabbare takt, som vill bredda sina studier, eller som vill genomgå kurser för vidareutbildning kan göra det under sommarmånaderna.

Regeringen föreslår att lärosätena får 130 miljoner kronor för att anordna sommarkurser 2021. Därutöver avsätts 50 miljoner kronor för studiemedel vilket innebär en total satsning på 180 miljoner kronor motsvarande 6 000 sommarkursplatser.

Nedan är en fördelning av sommarkursplatser och medel (exklusive studiemedel) för dem i samband med vårändringsbudgeten för 2021 gällande lärosäten i Örebro län.

Lärosäte  Sommarkursplatser Medel (miljoner kronor)
Örebro universitet 92 2
Akademi för Ledarskap och Teologi 24 0,5

Kontakt

Tove Kullenberg, pressekreterare hos Matilda Ernkrans, 073-842 50 59
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *