Så undviker du kaos på familjesemestern

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Att resa med familjen kan vara en underbar upplevelse men även ett stressigt moment för alla inblandande. Vare sig du ska resa nu eller planerar höstens resa gäller det att vara väl förberedd. Researrangören Club Med ger därför sina bästa tips för att säkra en lyckad resa för hela familjen.

Att resa med familjen är ett underbart tillfälle att skapa livslånga minnen tillsammans. För att kunna njuta av resan gäller det dock att vara ordentligt förberedd. Ingen vill börja semestern med ett missat flyg så se till att vara på flygplasten i god tid innan, den rekommenderade tiden är tre timmar. Reser du med mindre barn kan du även få förmånen att slippa köerna med ”Fast Track” annars kan du även betala en extra peng för det.

På flygplasten vill du inte bära på allt för mycket bagage samtidigt som du har barn att hålla reda på. För handbagaget är det däremot mycket som kan vara nödvändigt. Här behövs minst ett ombytte ifall en olycka sker. Se även till att ha med diverse underhållning som håller barnen stimulerade under resans gång. Detta kan vara exempelvis kortspel, portabla sällskapsspel, målarböcker och leksaker. Glöm inte heller att ladda ned familjevänliga filmer och serier på plattan inför resan. Barn kan även få problem med lock eller ont i öronen under flygets resa vilket kan förhindras med öronproppar och tryckutjämning. För spädbarn som inte kan göra det själva kan du låta de amma eller suga på en napp.

– En familjeresa kan vara ett minne för livet på både gott och ont. För att det ska bli så bra som möjligt gäller det att planera och boka så mycket som möjligt i förväg. Låt även barnen vara med och bestämma, det är trots allt deras resa också. Lämna också luckor för fritid och allt som kan tänkas uppstå. Det är även viktigt att vara förberedd på att allt inte kommer gå som planerat och bara rulla med svängarna säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

Valet av destination kan avgöra om semestern slutar i succé eller inte. Reser du med barn finns det många resorter som är familjeanpassade men se även till att destinationen har något som intresserar dig också. På resorter med Mini Club Med + får barnen njuta av gemensamma aktiviteter som syftar till att skapa minnen för livet samtidigt som de är pedagogiskt utvecklande. Samtidigt kan du få välbehövd avkoppling vid poolkanten med en bok ena handen och en iskall dryck i andra.

Fem snabba tips för dig som reser med barn:

  • Välj familjeanpassade destinationer
  • Var alltid redo med snacks och vatten
  • Glöm inte Solkräm och UV-skyddande kläder
  • Låt barnen vara med och bestämma
  • Förbered dig på att allt inte kommer gå som planerat

Resorter med Mini Club Med +:

Magna Marbella
Club Med Magna Marbella ligger ett stenkast från Marbella pittoreska gamla stad, i mitten av en tolv hektar stor terrasserad trädgård. Det här är en idealisk utgångspunkt för att utforska Andalusiens rika kulturarv och fantastiska landskap; på väg till Sevilla och Grenada finns mängder av måleriska byar att upptäcka, i en miljö med olivträd som växer hela vägen till horisonten.

Gregolimano
Club Med Gregolimano är ett idealiskt val för familjer eller par som längtar efter fullständigt välbehag. Resorten ligger på den grekiska ön Euboia intill en fantastisk strand vid det djupblå Egeiska havet, en riktig drömplats för alla som älskar vattensporter. Vid dagens slut väntar avkoppling vid poolen med barnen.

La Plantation d’Albion
Upptäck Club Med La Plantation d’Albion under din semester i Mauritius, inbäddat i grönska med utsikt över havet eller de tropiska trädgårdarna. Det är en sann lyxupplevelse mitt ute i Indiska oceanen. Utforska den nya golfbanan Mont Choisy, ritad av Peter Malkovich, som ligger invid ett vackert naturreservat i närheten av kusten.

För mer information, vänligen kontakta:
Nicolas Bresch, Marknadschef, Club Med
E-post : [email protected]
Tel: +44 (0)20 369 260 12

Peter Larsson, presskontakt
Tel: +46 (0)736 64 04 48
E-post:
[email protected]

Om Club Med
Club Med grundades 1950 av Gérard Blitz och är en av pionjärerna inom all inclusive-konceptet. Club Med erbjuder resor till fler än 80 premiumresorter på fantastiska platser världen över. Däribland Nord- och Sydamerika, Karibien, Asien, Afrika, Europa och Medelhavet. Varje Club Med resort har en autentisk lokal stil och bekvämt exklusiva boenden, överlägsna sport- och aktivitetsprogram, barnaktiviteter, gourmetmat och fantastisk service av sin personal med en alltomfattande energi och olika bakgrunder.

Club Med är aktiva i fler än 30 länder och fortsätter att upprätthålla sin autentiska Club Med-anda med en internationell personal på mer än 23 000 anställda med mer än 110 olika nationaliteter. Drivna av sin pionjäranda fortsätter Club Med att växa och anpassa sig efter varje marknad med fler än 14 nya resorter som öppnar inom de kommande tre åren. Club Med är ett dotterbolag till Fosun International, som är listade i Hong Kong. Dess räkenskapsår sträcker sig därför från 1 januari till 31 december. Företagsrapporter görs som en del av de finansiella rapporterna från moderbolaget.
 

För mer information, besök https://www.clubmed.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.