Sandvik erhåller rekordstor order på AutoMine®-lösningar

| 4 januari, 2022 | 0 kommentarer

 

Sandvik Mining and Rock Solutions har erhållit en stor order på AutoMine® automationssystem för lastare och gruvtruckar till ett värde om cirka SEK 250 miljoner från det chilenska gruvbolaget Codelco, för att användas i El Teniente-gruvan. I anslutning till detta har också en order på lastare och truckar erhållits, med ett initialt värde på SEK 150 miljoner kronor, vilket innebär ett totalt värde för båda ordrarna på cirka SEK 400 miljoner kronor. Båda ordrarna har bokats i det fjärde kvartalet.

 

Kontraktet löper mellan år 2022 och 2027. Under 2022 och 2023 erhåller Codelco Toro™ TH663i-truckar, Sandvik LH514-lastare, ett AutoMine® Fleet-system med kapacitet att hantera upp till 32 maskiner, och AutoMine® produktionsområdeshårdvara för framtida expansion av gruvan över ett flertal år. Från 2023 till 2027, kommer Sandvik att leverera ytterligare truckar och lastare som kommer att kopplas upp mot AutoMine® Fleet-systemet.

 

− Det gläder mig att vi ser ett fortsatt starkt intresse för våra AutoMine®-lösningar, som bidrar till att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och produktivitet för våra kunder, och jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Codelco i det här projektet, säger Henrik Ager, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

 

AutoMine® Underground för lastning och transport är ett automationssystem för autonoma och fjärrstyrda operationer av lastare och truckar. Den skalbara lösningen möjliggör allt från fjärrstyrning till full automation på en till flertalet maskiner, inklusive automation för en full maskinflotta med automatisk precision och trafikkontroll.

 

AutoMine® Fleet är ett avancerat automationssystem anpassat för maskinflottor med underjordslastare och truckar som arbetar i samma autonoma produktionsområde. Systemet möjliggör avancerad trafikkontroll liksom ett brett spann av gränssnitt för infrastrukturintegration för att kunna hantera komplexa automationsapplikationer i krävande miljöer.

 

 

Stockholm, 4 januari 2021

 

 

Sandvik AB

 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, presschef, tel. 070-721 10 08.

 

 

 

—————————————————————————————————————————————–
Sandvik-koncernen
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och hållbarhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruvindustrin och bergavverkning inom anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2020 omkring 37 000 medarbetare och en försäljning på cirka 86 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *