Sandvik ger en uppdatering kring totala M&A-kostnader för tredje kvartalet

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Sandvik kommer att redovisa transaktionskostnader uppgående till cirka 180 miljoner kronor i det tredje kvartalet som en följd av ökade M&A-aktiviteter de senaste kvartalen, vilket har lett till totalt åtta signerade eller slutförda förvärv under 2021.

Sandvik Manufacturing och Machining Solutions kommer att redovisa transaktionskostnader uppgående till cirka 160 miljoner kronor i det tredje kvartalet.

Transaktionskostnaderna om cirka 20 miljoner kronor för Sandvik Mining and Rock Solutions (SMR) är främst hänförliga till förvärvet av DSI Underground. Dessa är redan inkluderade i den sen tidigare kommunicerade utspädande effekten på SMR:s rörelsemarginal (EBIT) om 300 baspunkter för andra halvåret 2021, där utspädningen förväntas vara cirka 400 baspunkter i det tredje kvartalet och cirka 200 baspunkter i det fjärde kvartalet. Se publicering daterad 3 augusti 2021: Sandvik förvärvar DSI Underground joint ventures, Rocbolt Technologies

Transaktionskostnaderna kommer inte att redovisas som jämförelsestörande poster, och därmed påverka rapporterat och justerat rörelseresultat i Sandvik Manufacturing and Machining Solutions och Sandvik Mining and Rock Solutions.

Sandvik har accelererat förvärvstakten i år som en del i ett ökat fokus på tillväxt. Av de förvärv som Sandvik hittills signerat eller slutfört i år har fem förvärv varit inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions, två inom Sandvik Mining and Rock solutions och ett inom Sandvik Rock Processing Solutions.

Stockholm, 30 september 2021
 

Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, presschef , tel. 070-721 10 08

—————————————————————————————————————————————–
Sandvik-koncernen
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och hållbarhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruvindustrin och bergavverkning inom anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2020 omkring 37 000 medarbetare och en försäljning på cirka 86 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *