Connect with us

Marknadsnyheter

Sandvik vinner stor order från Evolution Mining

Published

on

Sandvik har vunnit en större order avseende gruvutrustning för underjord från australiensiska Evolution Mining. Ordern värderas till cirka SEK 300 miljoner och bokades i det andra kvartalet. Leveranser är planerade att påbörjas i det tredje kvartalet 2024 och pågå de följande 12 månaderna.

Ordern omfattar Sandviks avancerade lastare, truckar och produktionsborriggar för underjord, vilka ska implementeras i olika gruvor i Australien.

— Vi är mycket nöjda över det fortsatta förtroendet från Evolution Mining och att vi ytterligare stärker vårt partnerskap när de nu förnyar en stor del av deras flotta, säger Mats Eriksson, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

Stockholm, 5 juli, 2024
Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, presschef, tel. 070-721 10 08

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2023 omkring 41 000 medarbetare och intäkter på cirka SEK 127 miljarder i runt 170 länder.
 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tietoevry Care vinner upphandling av openEHR-baserad plattform hos stort svenskt universitetssjukhus

Published

on

By

Tietoevry Care har vunnit en prestigefylld upphandling för att implementera en openEHR-baserad lösning, Lifecare Open Platform, samordnad av ett stort svenskt universitetssjukhus. Det är ett viktigt steg för verksamheter inom huvudstadsregionen som vill ta ägarskap för och tillgängliggöra all kliniska data. Den nya lösningen möjliggör en mer effektiv och patientcentrerad vård med mindre administration.

För stora och små idéer i vården

Tietoevrys openEHR-baserade lösning Lifecare Open Platform kan komplettera befintliga vårdsystem genom att sammanställa information från olika källor i en sammanhållen användarupplevelse. Plattformen kan även användas av vårdpersonal för att smidigt mata in och spara data samt förbättra hanteringen av patientdata och vårdprocesser, vilket möjliggör en mer effektiv och patientcentrerad vård med mindre administration. Genom att använda den öppna standarden openEHR för patientjournaler underlättas återanvändning, interoperabilitet och flexibilitet, som gynnar både patienter och vårdpersonal. Lifecare Open Platform främjar även innovation i vården genom att enkelt möjliggöra utveckling och test av stora och små idéer på ett iterativt sätt.

”Att bli utvalda av ett av Europas ledande universitetssjukhus är en stor ära och ett bevis på vår förmåga till partnerskap med vården för digital innovation. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att uppnå vår gemensamma vision om en mer sammanhållen och effektiv vård. Denna upphandling och implementering representerar ett viktigt steg i digital innovation och flexibilitet för svensk vård”, säger Anders Jönebratt, Head of Tietoevry Care Sweden.
 

För mer information, vänligen kontakta Tietoevry Newsdesk, news@tietoevry.com, +358 40 5704072

Om Tietoevry Care
Tietoevry Care moderniserar vård och omsorg med Lifecare, en familj av modulära, öppna och interoperabla programvaror som stödjer vardagen för över 10 miljoner nordiska medborgare. Vår datadrivna metod gör det möjligt för vårdpersonal att upptäcka kritiska insikter och leverera rätt stöd vid rätt tidpunkt, vilket säkerställer en smidigare och mer personlig vårdupplevelse för alla. 

Vi är en del av Tietoevry, ett ledande IT-företag med en årlig omsättning på cirka 3 miljarder EUR. Företagets aktier är noterade på NASDAQ-börsen i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs. www.tietoevry.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Den största ballongen någonsin har släppts upp från svenska rymdbasen Esrange

Published

on

By

För att flyga högt behöver ballongen vara extra stor. Idag klockan 16.39 släpptes den största ballongen någonsin upp från rymdbasen Esrange utanför Kiruna. På sin resa mot destinationen i Nordamerika kommer den att studera röntgenstrålar i den polära atmosfären.

Det är NASA som ligger bakom BOOMS som nyttolasten kallas. Namnet är en förkortning av Balloon Observation of Microburst Scales och innehåller en högupplöst avbildare av röntgenstrålar från energirika elektronmikroskurar som uppträder högt upp i atmosfären närmast polerna. Experimentet flyger ombord på en 1,7 miljoner kubikmeter stor ballong (60 miljoner kubikfot, MCF) som ska ta forskningen till nya höjder.

Flygningen blir ett test för att kvalificera ballongen för högre höjder än 45,7 kilometer. Detta är högre än NASA:s tidigare stratosfäriska ballonger har flugit och på den höjden är man ovanför 99 procent av jordens atmosfär. Detta är fördelaktigt för att studera strålning som annars blockeras av atmosfären. 

Att kunna flyga en sådan enorm ballong har stor betydelse för forskarvärlden. Vissa av instrumenten som flygs är så känsliga för störningar från atmosfären att om vi bara kan flyga aningen högre än vår typiska höjd på 36-40 kilometer, så kan det ge en hel del vetenskaplig belöning. Kvalificeringen av denna ballong kommer att tillåta NASA att fortsätta tänja på gränserna för vad vi tillhandahåller forskarvärlden, säger Andrew Hamilton, chef för NASA:s ballongprogramkontor.

Med experimentet ombord hoppas man kunna ta de första högupplösta bilderna på röntgenstrålning från så kallade eletronmikroskurar. Detta sker bara på vissa platser i jordens magnetfält och därför är det extra viktigt att kunna flyga ballongen från just Esrange.

Att NASA väljer att utföra en så viktig testflygning från Esrange är glädjande och visar att vårt täta samarbete som pågått i flera årtionden alltjämt fortsätter. Esrange är en unik tillgång för Sverige och för internationell forskning på allra högsta nivå, säger Lennart Poromaa, platschef Esrange.

För SSC är BOOMS den absolut största ballongen som någonsin släppts från rymdbasen Esrange. När ballongen nått sin höjd är lufttrycket utanför ballongen så lågt att gasen inuti expanderar till sin fulla storlek. Då är dess volym cirka tre gånger större än Avicii arena (f.d. Globen). Få platser i världen kan hantera släpp av ballonger i denna storlek – Esrange är en av dem.

Vi har under försommaren och fram till nu släppt sju enorma ballonger och vi har haft både franska rymdorganisationen CNES och den amerikanska motsvarigheten NASA på plats på Esrange samtidigt. Detta är helt unikt och när vi nu når crescendot med den största ballongen någonsin så visar vi verkligen att vi tillhör de bästa i världen på det vi gör, säger Lennart Poromaa. 

Kontakt: Philip Ohlsson, Head of Communications, +46 70 721 70 26, philip.ohlsson@sscspace.com

Media för nedladdning: https://sscspace.canto.global/b/RUJBJ

Om SSC: Swedish Space Corporation hjälper jorden att dra nytta av rymden. SSC är ett statligt bolag som hjälpt rymdorganisationer, företag, andra kommersiella aktörer och forskningsinstitut att få tillgång till rymden sedan tidigt 70-tal. SSC:s produkter och tjänster möjliggör framgångsrika rymdprojekt inom telekommunikation, säkerhet, meteorologi, positionering, vetenskaplig forskning, jordobservation och andra tillämpningar. Med närmare 700 engagerade medarbetare utspridda på alla kontinenter kan vi hjälpa våra kunder med specifika lösningar inom rymdsystem, delsystem, instrument, teknik och tillhörande tjänster. Inom SSC:s nätverk finns rymdbasen Esrange i norra Sverige, med siktet inställt på att bli först i Europa att skjuta upp satelliter 2025. Bolaget har även ett av världens största globala nätverk av markstationer för satellitkommunikation. www.sscspace.com | www.rymdkollen.se 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Specialfastigheters delårsrapport januari-juni 2024: Fortsatt projektutveckling och ökat fastighetsvärde

Published

on

By

Specialfastigheter levererar även under det andra kvartalet ett stabilt förvaltningsresultat. Intäkterna har ökat med 12 procent, vilket är hänförligt till färdigställda projekt och högre hyresnivå till följd av indexjustering mot KPI. Fastighetsvärdet uppgår till över 44 miljarder kronor.

  • Totala intäkter ökade med 12 % till 1 620 (1 442) Mkr 
  • Förvaltningsresultatet ökade med 5 % till 822 (784) Mkr 
  • Orealiserade värdeförändringar på fastigheterna uppgick till 38 (-692) Mkr och värdeförändringarna på finansiella instrument uppgick till -83 (-104) Mkr 
  • Periodens resultat efter skatt uppgick till 609 (44) Mkr 
  • Fastighetsvärdet ökade till 44 202 (41 740) Mkr

Fastighetsportfölj som växer och utvecklas
Efterfrågan på säkerhetsfastigheter är fortsatt stark, och för Specialfastigheter har det inneburit nya affärsuppgörelser och fortsatt projektutveckling. Bolagets beslutade investeringsvolym uppgick till nästan 34 miljarder kronor. Vi har under perioden också färdigställt och lämnat över byggnader för boende, sysselsättning och utbildning till Kriminalvården och Statens institutionsstyrelse.

Positiva tecken på kapitalmarknaden
Kapitalmarknaden har stärkts ytterligare. Svenska fastighetsbolag emitterade mer än dubbelt så mycket jämfört med motsvarande period förra året. Kreditmarginalerna fortsätter att minska, det finns förväntningar om flera sänkningar av styrräntan i höst och inflationen är nästan nere i nivå med Riksbankens mål. Specialfastigheter har under andra kvartalet emitterat tre femåriga obligationer till en volym om 1,7 miljarder kronor och till en viktad fast årlig ränta om 3,26 procent.

– Vi har ett stort fokus på bolagets projektverksamhet där vi utvecklar nya och befintliga fastigheter för att möta kundernas ökade behov. Vi har anpassat och stärkt verksamheten med organisationsförändringar och nyrekryteringar och fått en stor framdrift i förflyttning av organisation och arbetssätt tack vare en imponerande förändringsvilja hos medarbetarna. Jag ser fram emot bolagets fortsatta tillväxtresa, säger Alexandra Laurén, vd för Specialfastigheter. 

Delårsrapporten finns bilagd, samt på www.specialfastigheter.se

Informationen är sådan som Specialfastigheter Sverige AB är skyldigt att offentliggöra enligt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-07-12 18:34 CET.

För ytterligare information kontakta:
Eva Bång, CFO, tel: 010-788 63 20
Alexandra Laurén, vd, tel: 010-788 62 01

Specialfastigheter äger och förvaltar fastigheter med säkerhetskrav. Bolaget ägs till 100 procent av svenska staten och förvaltas genom Regeringskansliet. Fastighetsinnehavet har en lokalarea på cirka 1,2 miljoner kvadratmeter. Marknadsvärdet uppgår till över 44 miljarder kronor. Verksamheten bedrivs över hela Sverige. Mer information hittar du på www.specialfastigheter.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.