Särskilda öppettider för riskgrupper i ÖoB-varuhus

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

Lågpriskedjan ÖoB utökar nu sina öppettider i ett 40-tal varuhus över hela landet för att skydda riskgrupper för coronaviruset. I dessa varuhus, kan de i riskgrupperna gå och handla på morgonen en timma före ordinarie öppettider. 

– Vi har kört ett test med särskilda öppettider i varuhusen i Landskrona och Kristianstad under den gångna veckan med ett mycket positivt gensvar. Därför väljer vi nu att införa det i ytterligare ett 40-tal varuhus runt om i landet för att hjälpa till att möta våra kunders önskemål i dessa speciella tider, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB.  

ÖoB följer det initiativ som flera aktörer i dagligvarubranschen har anslutit sig till för att sprida samhällsnytta. Från och med måndag den 30 mars och framåt kommer utvalda ÖoB-varuhus att ha särskilda öppettider för personer som befinner sig i riskgrupperna. 

– Vi har sett att flera butikskedjor runt om i världen och Sverige har infört särskilda öppettider. I en tuff tid som denna dyker många fina initiativ upp, och vi vill självklart göra vad vi kan för att skydda utsatta från coronaviruset, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB. 

Det är alltså de som är över 65 år och andra personer som befinner sig i riskgrupperna för coronaviruset som kan handla i varuhusen före ordinarie öppettider. Exakt information om varje varuhus speciella öppettider finns på ÖoBs hemsida eller via kundservice. 

– Vi hoppas att våra kunder respekterar att den här timmen endast är för riskgrupperna. Självklart följer vi råd och information från våra myndigheter och har vi sedan tidigare vidtagit flera försiktighetsåtgärder, bland annat har vi utökat städningen i alla våra varuhus, säger Fredrik Johanson. 

För mer information kontakta: 
Fredrik Johanson, kommersiell chef ÖoB 
Tel: 0733-25 99 50
Mail: [email protected]

ÖoB är en lågpriskedja med ett 100-tal butiker och varuhus runt om i Sverige. Kedjan drivs av Runsvengruppen som har 1800 anställda, omsätter cirka 4 miljarder kronor och har huvudkontor i Skänninge. Runsvengruppen ägs till 80 procent av familjen Svensson som grundade bolaget och till 20 procent av den norska börsnoterade lågpriskedjan Europris. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *