Schneider Electric lanserar Wiser™ uppkopplad radiatortermostat för minskad energianvändning

| 9 september, 2022 | 0 kommentarer

Schneider Electric, global expert inom energioptimering och automation, lanserar nu en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element som kan optimera och effektivisera energiförbrukningen i hemmet upp till 19 procent.

Med smarta hemsystemet Wiser tillhandahåller Schneider Electric ett brett erbjudande inom uppkopplade produkter inom belysningsstyrning, sensorer/detektorer, IP-kameror, brandvarnare, trådlösa tryckknappar samt uppkopplade vägguttag som visar energiförbrukningen för inkopplade apparater. Företaget tar nu nästa steg och erbjuder styrning av värmen i hemmet via en uppkopplad radiatortermostat och Wiser by SE-appen, vilket gör det möjligt att minska energiförbrukningen utan att behöva kompromissa med komforten.

– Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en energieffektiv lösning för uppvärmningen i deras hem med vår uppkopplade radiatortermostat. Genom Wiser erbjuder vi en av marknadens bredaste portföljer för smarta hem”, säger Jens Strinsjö som är produktchef för Wiser på Schneider Electric.

Enkel installation

Det är enkelt att byta ut en vanlig radiatortermostat mot en Wiser radiatortermostat utan att behöva anlita en rörmokare. Radiatortermostaten passar de allra flesta svenska vattenburna radiatorer och i förpackningen medföljer flera adaptrar. När den nya adaptern är monterad på elementet är det enkelt att lägga till radiatortermostaten i Wiser by SE-appen och användaren är sedan redo att styra uppvärmningen på ett smart sätt och på så sätt sänka sin energiförbrukning.

Några exempel på smarta automationer
När användaren ansluter radiatortermostaten till Wiser smarta hemsystem kan bostadens värmeförbrukning övervakas och styras via den kostnadsfria Wiser by SE-appen på mobilen eller surfplattan. Det kräver bara Wi-Fi och en Wiser gateway. Wiser radiatortermostat kan både justeras direkt via termostaten och hanteras via Wiser by SE-appen som fungerar med både på Android och iOS.

Med appen kan användaren även enkelt automatisera hemmet där flera Wiser-produkter, såsom belysningsstyrning, fönster- och dörrsensorer samt radiatortermostat, konfigureras och kopplas ihop.

Till exempel kan ett ”bortascenario” skapas där användaren med ett klick i Wiser by SE-appen släcker alla lampor och sänker temperaturen i bostaden till 18 grader när man lämnar hemmet. Omvänt kan användaren förbereda sin ankomst genom att höja temperaturen i god tid från mobilen, så att det är komfortabel temperatur vid hemkomst eller efter en längre semester.

Eftersom temperaturen i bostaden påverkas av den aktivitet som sker kan en automation med fördel skapas som aktiveras när dörr- och fönstersensorerna upptäcker att ett fönster öppnas och i sin tur aktiverar radiatortermostaten så att den automatiskt sänker temperaturen i rummet.

Wiser-produkterna samverkar och gör det enkelt att sänka energiförbrukningen och därmed sänka elräkningen, utan att kompromissa med kvalitet och komfort.

Läs mer om Wiser radiatortermostat här.

Läs mer om smarta hemsystemet Wiser här.

För ytterligare information, kontakta:

Karolina Wilderfalk, presskontakt Schneider Electric, 070-282 67 63, [email protected]

Om Schneider Electric:
Vårt syfte på Schneider är att ge alla möjlighet att göra det mesta av vår energi och våra resurser som gynnar utveckling och hållbarhet för alla. Vi ser till att Life Is On.

Vi vill vara din digitala partner för ökad hållbarhet och effektivitet.

Vi driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik, uppkopplade produkter, styrning, programvara och tjänster på alla nivåer genom hela livscykeln för hem, byggnader, datacenter, infrastruktur och industrier.

Vi är ett globalt företag med stark lokal närvaro. Vi förespråkar öppna standarder och ekosystem tillsammans med partners som delar vår passion för ett meningsfullt syfte, inkludering och handlingskraft.

www.se.com/se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.