Seafire AB (publ) stärker organisationen – utser Henrik Häggström till affärsområdeschef

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Seafire AB (”Seafire”) har utsett Henrik Häggström som affärsområdeschef för segmentet Industri. Henrik tillträder i mars 2022 och kommer närmast från Thor Ahlgren AB där han har varit VD sedan 2010. Under december 2021 rekryterades Petter Cronstrand till ny VD och Lars Wrebo till styrelseledamot för Thor Ahlgren.

Henrik Häggström har lång erfarenhet som chef och managementkonsult inom producerande bolag som Flir Systems, ITT Flygt och Getinge Disinfection. Under 2010 gick Henrik in som VD och delägare i Thor Ahlgren och har varit verksam i bolaget sedan dess. Henrik är civilingenjör i maskinteknik från Chalmers Tekniska Högskola och börjar sin tjänst den 7 mars 2022.

Till ny VD i Thor Ahlgren har Petter Cronstrand anställts och tillträder i januari 2022. Petter var inköps- och kvalitetschef på Thor Ahlgren fram till 2016 och kommer senast från en position som VD för AGES Hörle. Samtidigt förstärks styrelsen i Thor Ahlgren med Lars Wrebo som tidigare har varit produktionschef inom Volvo Car Corporation och MAN, och idag styrelseledamot i bland annat AQ Group, LEAX Group och Ålö.

Jag ser fram emot att ansluta till Seafires starka team och vara med på Seafires resa in i framtiden. Med tanke på all den kompetens som finns i alla förvärvade bolag så kommer vi tillsammans garanterat bidra till bolagets fortsatta utveckling”, säger Henrik Häggström

Vi är glada att Henrik har valt att gå in som affärsområdeschef på Seafire. Henrik har lång industriell erfarenhet och som entreprenör med de senaste tio åren och förstärker organisationen för fortsatt utveckling. Och det är med stor stolthet att ha rekryterat Petter och Lars som båda blir fina förstärkningar till Thor Ahlgren.”, säger Johan Bennarsten, VD på Seafire.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Johan Bennarsten, VD Seafire, [email protected], tel. +46 70 749 56 59

 

Kort om Seafire

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar svenska bolag. Bolaget grundades 2016 och fokuserar på att förvärva lönsamma bolag med utvecklingspotential. Seafire har en portfölj med nio bolag och en omsättning proforma på ca 550 mkr. För mer information, besök www.seafireab.com. Bolagets Certified Advisor är Eminova Fondkommission AB, tel +46 8 684 211 10 och [email protected]

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.