Sectra får order när vårdgivare i Texas digitaliserar patologin – vill ge fler patienter vård i världsklass

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

Linköping – 27 april, 2021 – Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) kommer installera patologimodulen av sin helhetslösning för medicinsk bildhantering på amerikanska Baylor College of Medicine. Lösningen kommer användas för primärdiagnostik och lagring av patologibilder vid Texas Medical Center i Houston, stora geografiska områden på landsbygden i Texas samt globalt genom det internationella programmet Global Outreach.

– Sectra och Baylor College of Medicine har en gemensam vision om att tillhandahålla digitala patologitjänster helt utan geografiska begränsningar. Implementationen av Sectras lösning kommer göra det möjligt för patologiavdelningen på Baylor att erbjuda sina kliniska tjänster även till landsbygd och andra områden där tillgången till patologer liksom till specialister är begränsad, såväl inrikes som utomlands. Den nya tekniken kommer vara väldigt värdefull för patienter som nu kan få vård i världsklass där de bor, säger Anthony Grise, säljchef för Sectra i USA.

Fysiska vävnadsprover kommer skannas till digitala bilder och med Sectras lösning för digital patologi kan de sedan lagras, delas och granskas för att ställa diagnos och samarbeta kring patienten. Lösningen kommer integreras med det laboratorieinformationssystem (LIS) som används vid Baylor College of Medicine.

Kontraktet signerades i april och omfattar patologimodulen av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som en prenumerationstjänst (Sectra One). Prenumerationstjänsten gör det möjligt att enkelt få tillgång till ny funktionalitet när den blir tillgänglig och skala systemet i takt med att antalet undersökningar ökar. Via initiativet Community Pathology Associates finns anställda på Baylors patologiavdelning tillgängliga för 43 regionala sjukhus och kirurgiska kliniker runt om i Texas.

Sectras patologilösning är en del av Sectras helhetslösning för att hantera medicinska bilder. Den ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Läs mer och om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS är har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” åtta år i rad på medical.sectra.com.

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2019/2020 till 1 661 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök vår hemsida, sectra.com.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB, +46 70 52 35 227
Marie Ekström Trägårdh, Vice vd Sectra AB och vd Sectra Imaging IT Solutions AB, +46 70 82 35 610

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *