Segelfartyget Atlantica på besök på ostkusten

| 12 juli, 2021 | 0 kommentarer

För första gången på 40 år seglar nu Svenska Kryssarklubbens Seglarskolas segelfartyg Atlantica längs med ostkusten, från hemmahamnen i Göteborg upp till Luleå tur och retur. Ombord på vägen upp till Luleå finns 23 stycken ungdomar från hela Sverige i åldern 15-18 år som lär sig segling, navigation och sjömanskap. Från Luleå och ned kommer Atlantica ha vuxna som elever, också de är med ombord för seglings- och navigationsutbildning.

Resan startade i början av juli från Atlanticas hemmahamn Göteborg och kommer att pågå ända till den 4 augusti. Den 23 juli är det planerat att Atlantica ska angöra Luleå hamn.

Atlantica planerar att angöra Gävle eller Hudiksvall måndag den 12 juli, Härnösand 13 juli och Höga Kusten 14 eller 15 juli på sin väg upp. Kryssarklubben ber att få återkomma om planerade hamnar på väg från Luleå och ned.  

Skeppare ombord på vägen upp till Luleå är Elias Wennersten. Och ned från Luleå, Marianne Flinck.

Segelfartyget Atlantica är från 1981 och det yngsta fartyget av tre segelfartyg som Svenska Kryssarklubbens Seglarskola äger. De övriga fartygen är Gratitude från 1903 och Gratia från 1900.  

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola syftar till att lära unga och vuxna segling, navigation och sjömanskap. Segelfartygen sköts av ideella krafter, även besättningen arbetar ideellt. Alla som är befäl ombord innehar relevanta behörigheter.

Vill ni ha kontakt med befälen ombord? Vänligen ring Maud Nordell, Svenska Kryssarklubben, 08-448 28 87

 

Fredrik Norén
Generalsekreterare

Svenska Kryssarklubben
08-448 28 86
070-194 32 97
 

Svenska Kryssarklubben är en av världens största båtklubbar med över 40 000 medlemmar. Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter och kunskaper för ett säkrare båtliv.

www.sxk.se 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *