Serneke bygger Klarälvsbadet i Forshaga kommun

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Serneke har tecknat kontrakt om totalentreprenad i samverkan med Forshaga kommun för att uppföra en ny simhall i Deje. Ordern är värd cirka 137 miljoner kronor.

Entreprenaden omfattar nybyggnation av en simhall innehållande en 25 meters bassäng med sex banor och en multibassäng. I multibassängen kan vattendjupet varieras vilket skapar möjligheter för babysim, simundervisning, vattengympa, rehab och lek. Badet är tillgänglighetsanpassat och förutom de två bassängerna finns även en bubbelpool utomhus, bastu, kafé och en separat plask- och lekdel för de små barnen. Målbilden är att alla mellan 0–100 år ska ha möjlighet att nyttja badet, från babysim till senior vattengymnastik.

– Forshaga kommun är rätt partner för Serneke som har modet att tänka och agera utanför boxen med målbilden att utveckla en kostnadseffektiv simhall där man får in de nödvändigaste funktionerna som ofta räcker för en beställare som Forshaga kommun, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

– Ett härligt och viktigt beslut för ökad attraktivitet, tillväxt och livskvalitet! En ny simhall kommer att skapa utveckling i Deje, Forshaga kommun och Värmland under många år framöver. Jag är glad över det fina samarbete vi har med Serneke som lett fram till det här helhetskonceptet, som rymmer precis det behov vi har, säger kommunstyrelsens ordförande Per Lawén (S).

Byggstart är planerad till januari 2022 och projektet planeras att avslutas i fjärde kvartalet 2023. Ordersumman om cirka 137 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2021.

För mer information, kontakta:

Magnus Grude, arbetschef Serneke Sverige AB
Tel: +46 70 081 93 95
[email protected]    

Johan Live, kommunikationschef Serneke Group AB
Tel: + 46 768 68 11 37
[email protected]  

Serneke är en växande koncern verksam inom entreprenad och projektutveckling. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter omkring 6,9 miljarder kronor och cirka 1 100 anställda organiserade i tre affärsområden: Serneke Sverige, Serneke Invest och Serneke International. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare. Bolagets svenska verksamhet är rikstäckande och organiserad i fem regioner, Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr med huvudkontor i Göteborg. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *