Simris Alg avvecklar marknadskontoret i Stockholm

| 20 juli, 2021 | 0 kommentarer

Simris Alg AB (publ) genomför en omstrukturering av verksamheten genom avveckling av marknadskontoret i Stockholm och konsolidering av verksamheten till algfarmen i Hammenhög. Bolaget ökar samtidigt fokus på B2B och för samtal med potentiella partners för försäljningen av konsumentprodukter i USA. 

Styrelsen har sett över bolagets strategi och analyserat vilka framtida försäljningskanaler och vilken kostnadsstruktur som kommer att ta bolaget till lönsamhet på kortast tid. Styrelsen har beslutat att det skall ske genom en konsolidering av verksamheten i Hammenhög och ökad fokus på B2B. Diskussioner förs med potentiella partners för försäljningen av bolagets konsumentprodukter i USA, i linje med tidigare kommunicerad strategi.

I samband med omstruktureringen avser styrelsen lägga ned marknadskontoret i Stockholm. Fem anställda berörs av omstruktureringen.

För mer information vänligen kontakta:
Steven Schapera, Styrelseordförande Simris Alg AB
Tel. +44 791 771 553, email: [email protected]

Om Simris Alg AB (publ)
Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat pionjärföretag som utvecklar bioaktiva ämnen från odlade alger. Bolaget har som mål och affärsidé att rädda hotade marina livsmiljöer genom att tillverka råvaror från odlade mikroalger, istället för från fisk och andra havslevande djur. Verksamheten bedrivs inom tre områden: SIMRIS BIOMIMETICS (hudvård och läkemedel), SIMRIS NOVEL FOODS (nya livsmedel), och konsumentvarumärket SIMRIS som riktar sig till en global marknad inom lifestyle, beauty och wellness. Simris Algs aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn SIMRIS och ISIN-kod SE0008091664. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50 och epost [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *