Sista patienten inkluderad i den kliniska studien iHand

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Alla 63 studiedeltagare har nu rekryterats för den pågående kliniska studien med Carbonhand. Baslinjemätningen för den sista deltagaren genomfördes idag och studien kommer att avslutas sista veckan i september. Kort därefter kommer de slutliga resultaten att presenteras.

Det primära syftet med studien är att undersöka om långvarig (sex veckor) användning av hjälpmedlet Carbonhand, i samband med aktiviteter i dagliga livet (ADL), resulterar i en terapeutisk effekt i handgreppsstyrkan i den drabbade handen. Flera interimsanalyser visar lovande resultat i handgreppsstyrka och handfunktion.

En interimsanalys presenterades vid den gemensamma kongressen för International Federation of Societies for Surgery of the Hand och International Federation of Societies for Hand Therapy i London den 9 juni 2022. Interimsanalysen, baserad på resultaten från 49 deltagare, visar en signifikant förbättring av både greppstyrka (27%) och handfunktion (12%)* i slutet av interventionsperioden. Uppföljningsmätningar 4 veckor efter interventionsperioden visade en förbättring av greppstyrkan med 24%. En längre presentation med mer detaljer från interimsanalysen kommer att presenteras på RehabWeek den 25-29 juli i Rotterdam, Nederländerna.

”De preliminära resultaten är mycket lovande och vi är angelägna om att kunna slutföra studien och dela resultaten, säger Petter Bäckgren, VD på Bioservo och fortsätter, ”En marknadsbedömning med patienter, läkare och betalare som gjordes i början av 2022 visar ett starkt behov av Carbonhand. Den indikerar att mer än 30 000 patienter enbart i USA sannolikt kommer att få ersättning, motsvarande mer än 250 miljoner dollar i omsättning. Vi uppskattar att våra fokusmarknader inom EU representerar ungefär samma potential.”

Den kliniska studien är en multicenterstudie koordinerad av Roessingh Research and Development och utförd av åtta holländska rehabiliteringscenter: Universitair Medisch Centrum Groningen (Groningen), Isala (Zwolle), Rijndam Revalidatie (Rotterdam), Reade (Amsterdam), De Hoogstraat Revalidatie ( Utrecht), Sint Maartenskliniek (Nijmegen), Klimmendaal (Arnhem) och Roessingh Centrum voor Revalidatie (Enschede) i Nederländerna. Rekryteringsprocessen för denna kliniska prövning har påverkats av den globala pandemin genom att det har tagit längre tid att involvera det antal studiedeltagare som behövs för att få ett tillförlitligt resultat.

För mer information, kontakta:
Petter Bäckgren, VD
[email protected]
+46 8 21 17 10

Mikael Wester, Marknadsdirektör
[email protected]
+46 8 21 17 10

Om Bioservo Technologies 
Bioservo Technologies AB (publ) är ett världsledande företag inom bärbara, muskelförstärkande system för människor som behöver extra styrka och uthållighet. Alla våra innovativa produkter och system är designade för att hålla människor starka, friska och effektiva.

Bolaget har en unik global position inom mjuka, aktiva exoskelett för handen, både för industriella tillämpningar som förbättrar arbetares hälsa och för förbättrad livskvalitet för personer med nedsatt muskelstyrka.

Bioservo Technologies grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga Tekniska Högskolan och läkare på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Bioservo Technologies är ett svenskt publikt aktiebolag med huvudkontor och verksamhet i Kista norr om Stockholm.

FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399 [email protected], är utsedd till bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök www.bioservo.com

*Kottink AIR, Nikamp CDM, Buurke JH, Bos F, van der Sluis CK, van den Broek M, Onneweer B, Stolwijk-Swüste JM, Brink SM, Rietman JS, Prange-Lasonder GB. Carbonhand during ADL. IFSSH, IFSHT & FESSH Combined Congress. June 6-10 2022. ExCeL, London. The clinical trial has been conducted within the framework of the iHand project. The project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 801945

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.