Connect with us

Marknadsnyheter

Skærbæk Skole i Danmark – designad för att vara kompatibel med ”21st Century Learning Skills”

Published

on

Vi lever just nu i ”informationsåldern” där vi måste ta hänsyn till den blixtsnabba utvecklingen på moderna marknader. Det är viktigt att vi rustar våra elever med rätt verktyg för att helt enkelt kunna hänga med i samhällets utveckling. Teorin om 2000-talets inlärningsförmåga är uppdelad i 12 färdigheter, med alla en egenskap gemensamt – internet. Skærbæk Skole i Danmark är utformad med hänsyn till dessa olika färdigheter, indelade i de tre kategorierna; 1) Inlärningsförmåga, 2) Läskunnighet och 3) Livskunskap.

En bild som visar byggnad, inomhus, fönster, pool Automatiskt genererad beskrivning

Fotograf: Thomas Illemann

Skærbæk Skole är en 6000 kvadratmeter stor skola, designad med fokus på ett hälsosamt studentliv. Skolan kommer att inrymma cirka 575 elever från 6 till 15 år. Det är en 2-våningsbyggnad med ett observatorium tillgängligt för allmänheten. Det kommer att finnas två byggnader kopplade till ett torg som skapar en naturlig mötesplats för alla.

Skolan är vackert belägen mellan Vadehavet och den urbana staden, och förutom de moderna ljusa klassrummen har skolan även läroytor utomhus. En modern utbildning är kopplad till motion, och även till naturen. Skærbæk Skole är utformad för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för modernt lärande.

”På SAPA och Hydro Building Systems har vi hållbarhet som högsta prioritet. Vi är därför glada över att vi idag kan erbjuda profilsystem med minst 75 % återvunnet aluminium från tidigare använda produkter. Den cirkulära ekonomin ska stå i centrum när vi bygger framtidens ljusa och användarvänliga bostäder och kommersiella byggnader” säger Jan Møller Madsen, Säljchef på SAPA.

 

Arkitekt: Friis & Moltke
SAPA-kund Ejnar Christiansen Sølsted A/S
SAPA-produkter: Fasad 4150, Dörr 2086, Fönster 1086

 

Presskontakt:

Caroline Jonson

[email protected] / 076 113 97 98

Sapa är ett av Hydros varumärken som erbjuder kompletta system i aluminiumprofiler inom affärsområdena Byggsystem, Transportsystem och Golvsystem. Sapas produkter kännetecknas av skandinavisk enkelhet, användarvänlighet, komfort, säkerhet och hållbarhet.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Fantasma Games slår nytt rekord under november

Published

on

By

Fantasma Games meddelar idag att bolaget når nytt rekord i spelbehållning under november månad om ca 34 MSEK. Bidragande faktorer är bland annat genom framgångsrika lanseringar av Prometheus: Titan of Fire samt vårt senaste spelsläpp, Wins of Winter, som under de två första dagarna levererat rekordsiffror.

I november 2022 når vi ca 34 MSEK i spelbehållning, vilket innebär en ytterligare rekordmånad under år 2022. Våra framgångsrika spellanseringar i början av året fick en stark start vilket genererat en stabil long tail, likväl har vi introducerat nya spel på marknaden som fått ett mycket bra mottagande. Vi fortsätter vårt hårda arbete att göra spel som uppskattas av både spelare och operatörer vilket skapat ett starkt momentum. Våra förhoppningar är höga om att våra befintliga, och framtida, spellanseringar tillsammans med vår geografiska expansion kommer att bidra till en bra tillväxt framöver”, säger VD Fredrik Johansson.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Johansson, VD, Fantasma Games AB (publ)

e-post: [email protected]
telefon: +46 (0)73 023 23 29

Om Fantasma Games Nasdaq First North-listade Fantasma Games är en Stockholmsbaserad spelstudio som grundades 2016. Vi är stolta över att ha ett litet och effektivt team av medarbetare från flera nationaliteter, alla förenade kring visionen att skapa ”slots beyond gambling”. Vår ständigt växande spelportfölj som bland annat innehåller spelsuccéerna Heroes Hunt Megaways™, Hades: River of Souls, Medallion och Elemento uppskattas mycket av spelare över hela världen. Idag finns våra spel finns tillgängliga på över 200 sajter däribland Leo Vegas, Paddy Power, BetMGM och Betsson.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kraftiga avgiftshöjningar för nyproducerade bostadsrätter: Så ska du tänka i en nybildad bostadsrättsförening

Published

on

By

Till följd av det förändrade ränteläget kommer många bostadsrättsföreningar behöva höja sina avgifter. Särskilt drabbade blir nybildade föreningar som ofta är högt skuldsatta. SBC reder nu ut hur man ska tänka som bostadsrättshavare i en ny förening.

Hur mycket en bostadsrättsförening påverkas av den senaste tidens räntehöjningar beror i stor utsträckning på hur högt belånad föreningen är. Just därför drabbas nybildade föreningar särskilt hårt när både räntor, inflation och elpriser skenar. Detta då de ofta har betydligt större skulder än äldre bostadsrättsföreningar. Kraftiga höjningar är nu att vänta för många nybildade föreningar. Men hur ska man egentligen tänka som boende eller styrelsemedlem i en nybildad förening?

– Avgifterna i en bostadsrättsförening bör vara tillräckligt höga för att täcka drift, kapital och slitagekostnader. När räntan var lägre kunde nybildade föreningar med hjälp av hög skuldsättning och nästintill amorteringsfria lån hålla nere avgifterna. Nu slår det dock tillbaka hårt mot de som haft ett underskott i sin ekonomiska plan. Att ta ut en tillräckligt hög avgift gynnar alla i föreningen på lång sikt och det är viktigt att styrelsen vågar ta rätt beslut när de sätter budgeten, säger Markus Pålsson, Affärsområdeschef Ekonomisk Förvaltning på SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.

En lagändring i bostadsrättslagen som träder i kraft efter årsskiftet 2024 innebär dessutom att styrelsen för nybildade bostadsrättsföreningar måste upprätta en långsiktig teknisk underhållsplan. Planen ska visa kostnaderna för planerat underhåll 50 år framåt i tiden. Även detta kan komma att påverka avgifterna i nya föreningar, eftersom man tidigare har kunnat ta betydligt lättare på det framtida underhållsbehovet i kostnadskalkylen.

– Underhållsplanen är ett viktigt verktyg för att föreningen ska kunna skötas på rätt sätt. Genom att inrätta en plan på 50 års sikt får föreningen en bra överblick och slipper oförutsedda kostnader. Att räkna för lågt på framtida underhåll kan hålla nere avgifterna på kort sikt, men de senaste månadernas ekonomiska situation visar tydligt att det inte är någon hållbar lösning i längden, säger Markus Pålsson, Affärsområdeschef Ekonomisk Förvaltning på SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.

För ytterligare information kontakta:
Markus Pålsson, Affärsområdeschef Ekonomisk förvaltning, SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB
Telefon: 08-544 109 80
E-post: [email protected]

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB är landets största oberoende företag av förvaltningstjänster för bostadsrätter. Bolaget grundades 1921 och är idag en helhetsleverantör som erbjuder expertis för bostadsrättsföreningen: ekonomisk och teknisk förvaltning, energirådgivning, projektledning av ombyggnation och renoveringar samt juridisk rådgivning. SBC tar varje år fram branschkompassen Sveriges Bostadsrättrapport och är en aktiv röst i media. SBC, som är en del av den internationella Odevogruppen, har idag 350 anställda och omsatte 500 mkr år 2021.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förändringar i John Mattsons bolagsledning

Published

on

By

John Mattson gör förändringar i bolagsledningen för att öka fokus på förvaltningsaffären och renodla ansvaret för projektutveckling.

Christina Hansson, förvaltningschef på John Mattson sedan drygt tre år och med lika många år i bolagsledningen, har sedan tidigare valt att lämna bolaget för en roll som vd på Tilia Fastigheter AB. Christina Hansson arbetar kvar i sin roll på John Mattson fram till början av december.

För att öka fokus på förvaltningsaffären tillsätts två chefer inom förvaltning. Ansvaret för förvaltningen kommer att delas mellan Maria Wirén, förvaltningschef Bostad och Fredrik Ward, förvaltningschef Kommersiellt och Teknik. Vd Per Nilsson övertar det övergripande ansvaret för förvaltningen. Maria Wirén och Fredrik Ward har tillträtt sina nya roller och ingår som adjungerade i John Mattsons bolagsledning sedan mitten av november.

För att hålla ihop projektutvecklingsaffären från tidiga skeden till genomförande slås nu affärsutvecklingsavdelningen samman med projektavdelningen. Som ett led av detta kommer Martin Landerby, chef Projekt & Teknik och del i bolagsledningen sedan 2020, avsluta sin anställning på John Mattson. Martin Landerby arbetar kvar i sin roll fram till 1 februari 2023.

– Jag vill varmt tacka både Christina och Martin som under sina år på John Mattson har gjort betydande insatser inom sina respektive områden och starkt bidragit till John Mattsons tilväxtresa från Lidingöbaserat familjebolag till börsnoterat bolag med verksamhet i flera kommuner i Stockholmsregionen. Jag önskar dem båda stort lycka till med nya uppdrag och sina fortsatta yrkesliv. Jag vill samtidigt välkomna Maria och Fredrik i sina nya roller i förvaltningen med ett tydligt fokus på båda bostäder och kommersiella lokaler, säger Per Nilsson, vd på John Mattson.

John Mattsons bolagsledning kommer efter förändringen bestå av:

Per Nilsson, vd
Mattias Lundström, cfo
Daniel Fornbrandt, affärs- och projektutvecklingschef
Mari Edberg, kommunikationschef

Adjungerade i bolagsledningen:
Maria Wirén, förvaltningschef Bostad
Fredrik Ward, förvaltningschef Kommersiellt och Teknik

Lidingö 5 december 2022
John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)

För mer information, kontakta:
Per Nilsson, vd, John Mattson
08-613 35 02,
[email protected]

 

Om John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)
John Mattson är ett bostadsfastighetsbolag med 4 500 hyreslägenheter samt kommersiella lokaler i fem kommuner i Stockholmsregionen; Lidingö, Sollentuna, Stockholm, Nacka och Upplands Väsby. Fastighetsvärdet uppgick den 30 september 2022 till 15,8 Mdkr. Bolagets strategi fokuserar på förvaltning, förädling, förtätning och förvärv. Förvaltningen av John Mattsons fastigheter genomsyras av ett helhetsperspektiv och närhet till kunderna. Bolagets vision är att skapa goda livsmiljöer över generationer. John Mattson är noterat som JOMA på Nasdaq Stockholm Mid Cap-listan. Läs mer på: johnmattson.se och corporate.johnmattson.se.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.