Skanska bygger motorväg i Norge för cirka NOK 3 miljarder, cirka 2,9 miljarder kronor

| 30 november, 2020 | 0 kommentarer

Skanska har tecknat avtal med norska statens vägförvaltning om att bygga en motorväg mellan Bærum och Hole kommun i östra Norge. Kontraktsvärdet är cirka NOK 3 miljarder, cirka 2,9 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2020. 

Målet för projektet är att ersätta dagens slingrande och smala väg med en modern motorväg med fyra körfält, som avsevärt förbättrar säkerheten och tillgängligheten.

Efter dagens undertecknande av avtalet kommer projektet att gå in i en samarbetsfas mellan Skanska, dess partners och beställare innan byggnadsarbetet påbörjas i februari 2021. Arbetet innefattar att bygga fyra tunnlar och åtta broar. Vägsträckan är 8,4 kilometer. Skanska kommer att under bygget flytta totalt 3 miljoner kubikmeter av olika massor i projektet.

För att säkerställa god hållbarhet under hela projektet kommer Skanska att certifiera E16 Bjørum-Skaret enligt CEEQUAL, som är en internationellt erkänd certifieringsstandard för infrastruktur.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 70 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 200 anställda under 2019.

För ytterligare information kontakta:

Audun Lågøyr, SVP HR and communication, Skanska Norge, tel +47 934 52 531

Olof Rundgren, Media Relations Manager, Skanska AB, 010 448 67 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska är en världsledande aktör inom bygg och projektutveckling på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Med utgångspunkt i bolagets värderingar vill Skanska bidra till ett bättre samhälle och erbjuder innovativa och hållbara lösningar för såväl enkla som komplexa uppdrag. Koncernen har cirka 35 000 medarbetare och omsättningen under 2019 uppgick till 177 miljarder kronor.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *