Skanska säljer kontorsportfölj i Wroclaw och Krakow, Polen, för EUR 128M, cirka 1,3 miljarder kronor

| 4 januari, 2022 | 0 kommentarer

Skanska har sålt en portfölj med två kontorsprojekt i Wroclaw och Krakow, Polen, för EUR 128M, cirka 1,3 miljarder kronor. Köpare är Stena Real Estate BV. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe i det första kvartalet 2022. Tillträdet till fastigheterna är planerat till det andra kvartalet 2022.

Transaktionen inkluderar den första fasen av projektet Centrum Południe i Wroclaw, bestående av två kontorsbyggnader, samt den sista kontorsbyggnaden i komplexet High5ive i Krakow. Den uthyrningsbara ytan i transaktionen omfattar cirka 28 200 kvadratmeter i Centrum Południe, som till 69,5 procent är uthyrd, och cirka 11 200 kvadratmeter i High5ive, som är 99 procent uthyrd.

Projekten är designade och byggda i linje med ESG-principer. Bägge projekten håller högsta standard och väntas bli de första WELL Core & Shell-certifierade kontorshusen utvecklade av Skanska i Krakow och Wroclaw. Första fasen av Centrum Południe har redan blivit certifierat enligt LEED Platinum och Building without Barriers, och kontorsbyggnaden i High5ive väntas få motsvarande certifikat efter färdigställandet.

Den första fasen av Centrum Południe färdigställdes under det tredje kvartalet 2020 och den sista byggnaden i High5ive beräknas färdigställas under första kvartalet 2022.

För ytterligare information kontakta:                                

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och umgås. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största bygg- och projektutvecklingsföretag med en omsättning på 159 miljarder kronor under 2020. Skanska är verksamma i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos över 32 000 medarbetare skapar vi innovativa och hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid. Tillsammans går vi i täten för ett bättre samhälle.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *