Skanska säljer kvarvarande ägande i Bank of America Tower i Houston, USA, för cirka USD 24M, cirka 200 miljoner kronor

| 15 juli, 2021 | 0 kommentarer

Skanska har sålt sin kvarvarande ägarandel om 10 procent av Bank of America Tower i Houston, USA, för cirka USD 24M, cirka 200 miljoner kronor, till BCal Houston REIT L.P. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska USA Commercial Development i det tredje kvartalet 2021. Tillträdet väntas också ske i det tredje kvartalet 2021.

Försäljningen sker i spåren av att Skanska sålde majoritetsägandet under 2019 till ett dotterbolag till Beacon Capital Partners. Bank of America Tower i Houston var det första projektet i USA, och det tredje globalt, att få miljöcertifieringen v4 Platinum Core & Shell. Hyresgäster innefattar Bank of America, Waste Management, Winston and Strawn, Quantum Energy Partners och Skanska. Byggnationen av Bank of America Tower slutfördes under det andra kvartalet 2019.

Sedan 2009 har Skanskas Kommersiella Fastighetsutveckling i USA investerat totalt cirka USD 2,8 miljarder i kontors- och flerfamiljsprojekt, vilket har skapat mer än 1 miljon kvadratmeter hållbara och samhällsfokuserade utvecklingsprojekt på bolagets utvalda delmarknader för denna verksamhet i USA.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande samt utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska USA omsatte 66 miljarder kronor 2020 och hade cirka 7 600 anställda i sin verksamhet.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska är en världsledande aktör inom bygg och projektutveckling på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Med utgångspunkt i bolagets värderingar bidrar Skanska till ett bättre samhälle genom att erbjuda innovativa och hållbara lösningar. Koncernen har cirka 32 500 medarbetare och omsättningen under 2020 uppgick till 159 miljarder kronor.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *