Skriande brist på laddplatser riskerar försena grön omställning i huvudstaden

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Utbyggnaden av laddplatser för elbilar går fortsatt långsamt i Stockholm. Det visar en ny rapport från Miljöförvaltningen i Stockholms stad. Enligt rapporten ökade antalet laddbara fordon i Stockholm med drygt 50 procent mellan 2019 och 2020. Från 24 018 stycken år 2019 till 46 516 stycken år 2020. Samtidigt är bristen på laddplatser fortfarande stor, i synnerhet utanför centrala Stockholm. Socialdemokraterna i Stockholm föreslår att trafikkontoret och det kommunala bolaget Stockholms parkering, tillsammans ska påbörja ett arbete för att identifiera platser över hela staden där Stockholm parkering kan skapa nya laddplatser.

– Alla stockholmare, oavsett var man bor eller arbetar, måste ha möjlighet att enkelt kunna ladda sin bil. Det går inte att passivt vänta på att marknaden ska lösa frågan, det krävs politiska initiativ och att staden använder de verktyg man har, till exempel Stockholm parkering, för att öka takten i elektrifieringen. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd i en kommentar.

– Ska Stockholm klara miljömålen måste fler gå över till elbil. Staden måste arbeta för att skapa så goda förutsättningar som möjligt och underlätta för dem som gör det. Det borde vara självklart att det ska gå att ladda bilen också utanför tullarna. Avslutar Emilia Bjuggren.

Rapporten ”Utvärdering av publik laddning för elbilar i Stockholms stad” finns att läsa här:

documentHandler.ashx (insynsverige.se)

Presskontakt: Tomas Gustavsson, [email protected], 076-122 91 99

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *