Slovenien har utsetts till ett av nästa års mest spännande resmål

| 24 september, 2020 | 0 kommentarer

Med sina prestationer under årets Tour de France har Tadej Pogačar och Primož Roglič satt Slovenien på kartan. Enligt inflytelserika resemagasin finns det många goda skäl att besöka cykelstjärnornas hemland det kommande året.

Efter årets Tour de France har Sloveniens nationella självförtroende förstärkts ytterligare. Efter tävlingen har de nu två starka ambassadörer för professionell cykling – Tadej Pogačar och Primož Roglič. Slovenien har dessutom fått beröm i några av världens mest inflytelserika livsstils- och resemagasin, med positivt fokus på dess alpina möjligheter – som grannland till Italien, Österrike och Kroatien.

Det internationella resemagasinet Condé Nast Traveler placerade nyligen Slovenien på första plats som en av de mest attraktiva destinationerna att besöka 2021 – när världen förhoppningsvis börjar se ut som sig själv igen. Förutom att Slovenien har en terräng som passar utmärkt för cykelfantaster så är det en spännande vindestination. Med sitt fantastiska landskap, smaragdgröna floder, vackra sjöar och berg är Slovenien ett land värt att uppleva.

Resemagasinet berömmer även landets hållbara synsätt på gastronomi och att landets ledande restauranger tidigare i år fick sina första Michelin-stjärnor. Under 2021 kommer Slovenien dessutom att utses till den europeiska regionen för gastronomi. Landets vinproduktion utvecklas snabbt och några av de bästa vinproducenterna hittar vägen till världens ledande restauranger – även i Norden.

Om du efter all god mat och dryck som Slovenien har att erbjuda behöver bli av med några av kalorierna, kan du hålla slovenerna sällskap på vandringsleder i bergen eller på cykeln i det kuperade landskapet.

En resa för hälsan
Slovener är idrottare från födseln och naturen som erbjuds utanför deras dörr har en lockande effekt på de flesta. Det är en känd sägning bland landets invånare att man ”åtminstone en gång i sitt liv måste bestiga Triglav” – landets högsta punkt.

Ibland tar invånarna sig tiden att slappna av och då finns det bra stränder längs Istriens kust. När man ska skämma bort sig själv lite extra är det även populärt att boka in sig på ett av de många spa som är utspridda runt om i landet. Ett av de mest populära är Thalasso Center i badorten Portorož och Terme Čatež, vars ingång är prydd med den mytologiska figuren Čateždvärgen – en varelse som är till hälften get och till hälften människa och känd från slovenska folksagor.

Traditionen med hälsofokuserad turism går långt tillbaka i tiden och Rogaška Slatina i östra Slovenien är en av de största och äldsta hälsoorterna. Även de varma källorna i Laško, som dessutom är kända för ölproduktion, var populära redan på romarnas tid. I den östra delen av landet, nära gränsen till Österrike och Kroatien, hittar du även Terme Olimia. Här kan du bland annat bo på vackra Hotel Sotelia som med sin arkitektur passar in i det gröna kuperade landskapet.

Slovenian Tourist Board
Dimičeva 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenia
Phone no.: +386 (0)1 589 85 53, fax: 00386 (0)1 5898 560
Lana Klemenčič, Global Public Relations, [email protected]
ww.slovenia.info/press

Target Tourism Press office
Pia Klitten Sörensen
Tel +45 8680 1025, Mobil: +45 2452 1025
E-mail: [email protected] 

Om Slovenien:
Slovenien bildades 1991 men alpregionen har en lång och händelserik historia genom sitt läge i mitten av Europas hjärta. Känt som det lilla gröna landet med en otrolig vacker och mångsidig natur – vackert belägen mellan bergstopparna och Adriatiska havet. Slovenien är en dold pärla som måste upplevas! Landet omges av vackra gamla slott, vingårdar, bergssluttningar i naturparkenr och droppstensgrottor. Sloveninen har dessutom en rik mat- och vinkultur. Årligen hålls en mängd festivaler med fokus på lokala viner, mat och aktiviteter. Landet har 24 gastonomiska regioner och 14 vinkvarter och ett brett utbud av kurorter, spa-, vandrings- och skidorter. Slovenerna är mycket inbjudande och måna om att ge sina gäster en autentisk upplevelse. Inte minst, är Slovenien känt för sin huvudstad Ljubljana – känd som ”Europas miljöhuvudstad 2016”. Centrum är stängt för trafik, det är fullt av caf’eer, restauranger och romantiska grönområden, lounger vid flodbanken och den berömda Triple Bridge. Den korta sträckan från Sverige och den rimliga prisnivån har gjort Slovenien till ett säkert och populärt resmål för både familjesemestrar, weekendsm camping och akiva semestrar – året runt.

https://www.slovenia.info/en

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *