Connect with us

Marknadsnyheter

Smile Tandvård förvärvar Brommatandläkarna

Published

on

Tandvårdskliniken Brommatandläkarna, centralt belägna i Bromma blir en del av Smile Tandvård. Brommatandläkarna startade 2001, men i huset har det bedrivits tandvård sedan 1930-talet. De båda ägarna Margareta Hagelin-Hansson och Per Hansson blir kvar som odontologiskt ansvariga tandläkare. Kliniken får nu namnet Smile Brommatandläkarna.

Den 1 april blir Brommatandläkarna en del av Smile Tandvård. Förvärvet innebär inga större förändringar för befintliga eller nya patienter. I stället ges tandläkarna mer tid till patienterna när administrativa uppgifter åläggs koncernen. Förvärvet är det första i en serie förvärv Smile Tandvård avser att genomföra under 2024.

– Vi kommer fortsätta som tidigare med fokus på familjetandvården och vara en familjär tandläkare, säger Margareta Hagelin-Hansson. Den stora skillnaden för patienterna kanske är att de kommer möta en än mer närvarande tandläkare genom att vi nu tillhör en större organisation. Min upplevelse är att patienterna känner av den goda stämningen på kliniken. Patienterna möts av skratt och glada kommentarer när de kliver in hos oss och många har gått här sedan de själva var barn.

Margareta Har drivit kliniken tillsammans med sin man Per sedan 2021. Att det blev just Smile Tandvård som fick förvärva kliniken, berodde till stor del på att kedjan är en del av den icke vinstdrivande organisationen Jacobs Foundation där överskottet av intäkterna går till välgörande ändamål. 

När det handlar om att sälja sitt livsverk var det några saker som var viktiga för mig: kvaliteten på tandvård, kvaliteten på personalhantering och att de som förvärvar bygger en framtid inom tandvård. Smile har lyssnat och visat respekt sedan första mötet vilket gav rätta magkänslan, säger Margareta Hagelin-Hansson.

Del av satsning i Stockholm

Smile Tandvård har sedan tidigare åtta kliniker i Stockholm, inklusive två Smajla-mottagningar med fokus på estetisk tandvård.

– Förvärvet innebär att Smile som hela familjens tandläkare nu också finns i familjetäta Bromma med ett erfaret team tandläkare, sköterskor och hygienister. Brommatandläkarna har ett etablerat koncept som en familjär tandläkare, högkvalitativ tandvård, drivs av erfarna entreprenörer och delar samma värdegrund som Smile Tandvård. Detta gör dem till en viktig pusselbit i att fortsätta vara hela Sveriges tandläkare, säger Sara Magnusson, Regionchef Öst på Smile Tandvård.

– Brommatandläkarna blir vår nionde mottagning i Stockholm och är det första av flera förvärv vi kommer göra i år i Sverige, säger Malin Schmidt, VD Smile Tandvård. Idag är vi 64 kliniker och specialistkliniker från norr till söder och fortsätter nu växa som Sveriges största privata tandvårdskedja.

För mer infomation:
Sara Magnusson | Regionchef Öst | 070-8771205 | sara.magnusson@smile.se

Om Smile Tandvård:
Smile Tandvård är Sveriges största privata tandvårdskedja med fler än 60 kliniker över hela landet. Kedjan är en del av den internationella tandvårdskoncernen Colosseum Dental Group, som ägs av den icke-vinstdrivande stiftelsen Jacobs Foundation. Smile Tandvård är hela Sveriges tandläkare och erbjuder allmän tandvård, tandreglering och specialisttandvård med hög kvalitet.
För ytterligare information besök www.smile.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) har säkrat lånelöfte om 12 MSEK

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB (publ) har idag undertecknat ett lånelöfte om 12 MSEK från de tre största aktieägarna: Need Invest AB, Ramab AB, och Akilakonsulting AB. Lånelöftet har en giltighetstid om 12 månader från utförandedatum med en ränta om Stibor+2,5% per år.  

Samtidigt har bolaget kommit överens med Norrlandsfonden om att förhandla fram nya villkor gällande förfallodatum på det konvertibla lån om 5,2 MSEK som förfaller till återbetalning 2024-12-31.

Idag är villkoren att konvertering kan ske till och med 2024-10-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2024-12-31. De nya överenskomna villkoren är att konvertering kan ske till och med 2027-12-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2028-01-31. Inga övriga förändringar i villkoren kommer att ske. 

– Vi är inne i en väldigt intensiv uppstartsfas av vår guldgruva i Fäbodtjärn och då i detta läge kunna förstärka vårt kassaflöde med sammanlagt 17,2 MSEK känns väldigt tillfredsställande. Det finns normalt flertalet tekniska osäkerhetsfaktorer i samband med en gruvstart, men med detta lånelöfte bedömer vi möjligheterna som goda att vi säkerställt kapital fram tills att vi genererar eget positivt kassaflöde. Vi känner en styrka och trygghetskänsla i det förtroende våra största ägare har visat oss, säger Botnia Explorations VD Fredrik Bergsten.  

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Denna information är insiderinformation som Botnia Exploration Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april 2024 kl. 20:15 CET

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) publicerar Årsredovisning 2023

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB publicerar idag sin årsredovisning för 2023. 

Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets hemsida Årsredovisningar

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Corem Property Group AB (publ) emitterar seniora icke säkerställda gröna obligationer

Published

on

By

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN)

Corem Property Group AB (publ) (”Corem” eller ”Bolaget”) har framgångsrikt emitterat nya seniora icke säkerställda gröna obligationer om 500 miljoner kronor (de ”Nya Gröna Obligationerna”). De Nya Gröna Obligationerna emitterades under ett ramverk om 2 miljarder kronor, har en löptid om 2,75 år och löper med en rörlig ränta om 3 månaders STIBOR plus 375 baspunkter och slutligt förfall 19 januari 2027. Bolaget avser att ansöka om upptagande till handel av de Nya Gröna Obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

Transaktionslikviden kommer att användas i enlighet med det Gröna Ramverket, inklusive finansiering eller refinansiering av gröna byggnader och investeringar i energieffektivitet, samt inlösen och/eller återköp av Corem Kelly AB (publ)s utestående obligationer och Bolagets utestående obligationer.

Då emissionen sker under Bolagets tysta period har inga investerare mottagit eller haft tillgång till någon ännu ej offentliggjord information avseende Bolaget eller dess verksamhet.

Nordea och Swedbank har agerat joint bookrunners i transaktionen. Walthon har agerat legal rådgivare åt Bolaget.

Corem Property Group AB (publ)
 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, vd, 070-458 24 70, rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice vd, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.