Söderhamn väljer Waystream

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Pressmeddelande den 6 september 2022

Antalet stadsnät som väljer Waystream som sin leverantör av accessutrustning ökar stadigt. Nu är det Söderhamn Nära som valt att byta till Waystreams klimatneutrala accesswitchar för att optimera trafiken i kommunens fastighetsbestånd.

Söderhamn Nära driftar nätet åt det allmännyttiga bostadsbolaget Faxeholmen som ägs av Söderhamns kommun. De har idag drygt 3 000 bostäder och är den största aktören på bostadsmarknaden i Söderhamn. Via Waystreams partner Cygate har Söderhamn Nära nu valt att uppgradera stadsnätet till högre hastigheter med hjälp av Waystream utrustning.

”Vi får en uppgradering till den högre hastigheten 1 G/bits till hushållen. Merparten av switcharna är ämnade för kopparnätet, men även fibernätet får mer fart. Det blir en klar förbättring av hastigheten till hushållen i Faxeholmen,” berättar Mathias Åström, teamledare på Söderhamn Nära.

”Waystream har liknande produkter som de vi hade från annan leverantör. Vi pratade runt med branschkollegor och referenser och fick höra att det var många som hade bytt till Waystream och var nöjda. De tyckte att allt fungerade bra. I det läget ansåg vi att det kunde vara lite spännande att testa Waystream som leverantör,” avslutar Mathias Åström.

”Det är fantastisk kul att ytterligare ett svenskt stadsnät väljer Waystream när de ska bygga framtidens fibernät och vi välkomnar Söderhamn Nära till Waystream-familjen. Att Söderhamn dessutom lade stor vikt av rekommendationer från befintliga kunder och branschkollegor är kul. Det visar verkligen att våra produkter möter marknadskraven samt att våra befintliga kunder är nöjda med oss och våra produkter vilket vi tycker är så viktigt. Vi månar om alla våra kunder ska vara nöjda över tid och då blir man glad när våra kunder pratar gott om oss till branschkollegor.” säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

För mer information kontakta:

Fredrik Lundberg, VD
Tel +46 (0)
+46 72 5092776. E-post [email protected]

Susan Rose, Presskontakt
Tel +46 (0) 73 300 3010. E-post [email protected]

Om Waystream

Waystream är ett svenskt bolag som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, anpassade för FTTx-marknaden. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda snabba och tillförlitliga tjänster till användaren. Läs mer på  www.waystream.com

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB. [email protected], +46(0)8-528 00 399

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.