Sofia Gellar, GVP HR & Sustainability, lämnar Munters

| 16 juli, 2021 | 0 kommentarer

Sofia Gellar, Group Vice President, HR & Sustainability, har antagit en ny roll utanför Munters som Chief Officer HR på H2 Green Steel. H2 Green Steel grundades 2020 för att bygga en storskalig fossilfri stålproduktion i Norrbotten.

Sofia Gellar började på Munters 2018 som Group Vice President, HR & Communication och tog sig an ansvaret för hållbarhet under 2019.

”Sofias insatser för att bygga en stark Munterskultur som bidrar till ett framåtriktat och stabilt företag är något jag har uppskattat väldigt mycket. Hennes starka engagemang för att tillsammans med ledning och anställda sätta Munters målbild för hållbarhet kommer att stärka företagets långsiktiga framgång. Sofia är en mycket uppskattad medlem i ledningsgruppen och jag önskar henne stort lycka till i sin nya roll,” säger Klas Forsström, VD och koncernchef.

”Jag är stolt över att ha varit med den spännande förändringsresa som Munters gör med ny organisation, ny strategi och ett ökat fokus på hållbarhet. Jag är också tacksam över att ha jobbat med så många fantastiska medarbetare under min tid på Munters. Det är mycket tråkigt att lämna Munters men jag ser fram emot möjligheten att vara delaktig i ny banbrytande teknologi för produktion av miljövänligt stål,” säger Sofia Gellar, Group Vice President, HR & Sustainability.

Sofia kommer fortsätta i sin nuvarande roll under hela 2021 för att säkerställa en framgångsrik överlämning. Arbetet med att rekrytera en ersättare inleds omedelbart.

För mer information, vänligen kontakta:

Ann-Sofi Jönsson, Vice President, Investor Relations and Enterprise Risk Management
E-mail: [email protected]
Tel: +46 (0)730 251 005

Om Munters Group

Munters är världsledande inom energieffektiv luftbehandling och klimatlösningar. Med hjälp av innovativ teknik skapar Munters det perfekta klimatet för kunder i ett brett spektrum av branscher. Munters har definierat framtiden för luftbehandling sedan 1955. Idag bedriver cirka 3 500 anställda tillverkning och försäljning i mer än 30 länder. Munters Group AB redovisade 2020 en nettoomsättning på mer än 7 miljarder SEK och är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök www.munters.com.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.