Connect with us

Marknadsnyheter

Solister av hög internationell klass tar plats på scen när Opera på Skäret sätter upp Vincenzo Bellinis Norma i sommar

Published

on

I sommar kommer solister från sammanlagt nio länder att kunna upplevas på Opera på Skärets scen, alla med en utmanande uppgift framför sig. Norma, en opera som är sprungen ur den italienska bel canto-traditionen, är nämligen ett verk som kräver såväl lyrisk finess som dramatisk kraftfullhet.  

”Vi är oerhört stolta över att kunna välkomna dessa förstklassiga operasångare till Skäret i sommar. Vi är också tacksamma för att så många operasångare från hela världen söker sig till våra auditions varje år. Det ger Opera på Skäret möjlighet att skapa operakonst på mycket hög nivå”, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare på Opera på Skäret och även den som regisserar uppsättningen av Norma.

En av årets solister är sopranen Alina Tkachuk från Ukraina som förra året gjorde succé i rollen som Gilda i Rigoletto. I år sjunger hon huvudrollen Norma. Rollen som Norma delas mellan Alina och serbiska sopranen Sonja Šarić. Pollione gestaltas av tenoren Vitaliy Kovalchuk, även han från Ukraina, samt thailändska tenoren Nutthaporn Thammathi. Rollen som Adalgisa sjungs av den tyska mezzosopranen Anna Werle samt colombianska Andrea Niño. Den finska basen Petri Lindroos sjunger rollen som Oroveso. Det gör även den amerikanska basbarytonen Tyler Putnam, som många känner igen från förra året då han axlade de båda rollerna Sparafucile och Greven av Monterone i Rigoletto. Flavio gestaltas av tenoren Ido Beit Halachmi från Israel. Sist men inte minst, svenska Mathilda Bryngelsson sjunger rollen som Clotilde. 

För den som redan nu vill se och höra Alina Tkachuk samt Vitaliy Kovalchuk framföra varsin aria ur Norma, finns möjlighet att se och ladda ner dessa här.
Video:
https://www.dropbox.com/scl/fo/ei0e51z1jk9c6no3nclha/h?rlkey=6gn7wvgq9jj00wy0n9ugw4uri&dl=0

Audio: https://www.dropbox.com/scl/fo/n5l92fbiuk6r7iuvjp44i/h?rlkey=hasdgn4pp2r10vslomczehq5f&dl=0

För regi står, som sagt, Alexander Niclasson. Tyska dirigenten Michael Balke leder Opera på Skärets orkester. För scenografin står Sven Östberg som också tillsammans med Tina Akkaya ansvarar för kostym. Stephanie Metzner från Schweiz står för mask- och perukdesign och svenska Maria Ros för ljusdesignen.

Norma har två sångarlag som gör varsin premiär; lördagen den 27 juli respektive söndagen den 28 juli. Därefter ges föreställningar den 3, 4, 8, 10, 11, 15, 17, 18, 24 samt 25 augusti.

Operan sjungs på originalspråket italienska och textas till svenska. För mer information och biljetter, se www.operapaskaret.se.

För ytterligare information, kontakta:
Sten Niclasson, vd och grundare, tfn: +46 70 664 49 47, e-post: sten@operapaskaret.se  
Alexander Niclasson, konstnärlig ledare och regissör, tfn: +46 73 516 61 23, e-post: alexander@operapaskaret.se
Katarina Jansson, kommunikationsansvarig, tfn: +46 701 82 77 98, e-post: katarina@operapaskaret.se

Opera på Skäret drivs av Kulturcentrum Ljusnarsberg, en ideell stiftelse vars mål är att skapa ett internationellt operahus på Skäret samt att medverka till utvecklingen av kommunens och regionens kulturliv. Opera på Skäret samarbetar med Ljusnarsbergs kommun, Regionförbundet, Länsmusiken, Länsteatern och Musikhögskolan i Örebro samt Bergslagens sparbanksstiftelse. Projektet stöds också av privata sponsorer som The Barbro Osher Pro Suecia Foundation. www.operapaskaret.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) har säkrat lånelöfte om 12 MSEK

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB (publ) har idag undertecknat ett lånelöfte om 12 MSEK från de tre största aktieägarna: Need Invest AB, Ramab AB, och Akilakonsulting AB. Lånelöftet har en giltighetstid om 12 månader från utförandedatum med en ränta om Stibor+2,5% per år.  

Samtidigt har bolaget kommit överens med Norrlandsfonden om att förhandla fram nya villkor gällande förfallodatum på det konvertibla lån om 5,2 MSEK som förfaller till återbetalning 2024-12-31.

Idag är villkoren att konvertering kan ske till och med 2024-10-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2024-12-31. De nya överenskomna villkoren är att konvertering kan ske till och med 2027-12-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2028-01-31. Inga övriga förändringar i villkoren kommer att ske. 

– Vi är inne i en väldigt intensiv uppstartsfas av vår guldgruva i Fäbodtjärn och då i detta läge kunna förstärka vårt kassaflöde med sammanlagt 17,2 MSEK känns väldigt tillfredsställande. Det finns normalt flertalet tekniska osäkerhetsfaktorer i samband med en gruvstart, men med detta lånelöfte bedömer vi möjligheterna som goda att vi säkerställt kapital fram tills att vi genererar eget positivt kassaflöde. Vi känner en styrka och trygghetskänsla i det förtroende våra största ägare har visat oss, säger Botnia Explorations VD Fredrik Bergsten.  

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Denna information är insiderinformation som Botnia Exploration Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april 2024 kl. 20:15 CET

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) publicerar Årsredovisning 2023

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB publicerar idag sin årsredovisning för 2023. 

Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets hemsida Årsredovisningar

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Corem Property Group AB (publ) emitterar seniora icke säkerställda gröna obligationer

Published

on

By

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN)

Corem Property Group AB (publ) (”Corem” eller ”Bolaget”) har framgångsrikt emitterat nya seniora icke säkerställda gröna obligationer om 500 miljoner kronor (de ”Nya Gröna Obligationerna”). De Nya Gröna Obligationerna emitterades under ett ramverk om 2 miljarder kronor, har en löptid om 2,75 år och löper med en rörlig ränta om 3 månaders STIBOR plus 375 baspunkter och slutligt förfall 19 januari 2027. Bolaget avser att ansöka om upptagande till handel av de Nya Gröna Obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

Transaktionslikviden kommer att användas i enlighet med det Gröna Ramverket, inklusive finansiering eller refinansiering av gröna byggnader och investeringar i energieffektivitet, samt inlösen och/eller återköp av Corem Kelly AB (publ)s utestående obligationer och Bolagets utestående obligationer.

Då emissionen sker under Bolagets tysta period har inga investerare mottagit eller haft tillgång till någon ännu ej offentliggjord information avseende Bolaget eller dess verksamhet.

Nordea och Swedbank har agerat joint bookrunners i transaktionen. Walthon har agerat legal rådgivare åt Bolaget.

Corem Property Group AB (publ)
 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, vd, 070-458 24 70, rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice vd, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.