Connect with us

Marknadsnyheter

Sonos presenterar Era 300 och Era 100: Nästa generations smarta högtalare, skapade för framtidens omslutande lyssning

Published

on

Santa Barbara, Calif. – March 7, 2023 – Sonos (Nasdaq: SONO) idag presenteras Sonos Era 300 och Sonos Era 100, marknadsledarens nästa generation av smarta högtalare som markerar ett helt nytt kapitel inom ljud- och designinnovation. Era 300 är en revolutionerande ny högtalare skapad för att leverera den bästa upplevelsen för rumsligt ljud med Dolby Atmos, medan Era 100 är en uppgraderad version av bästsäljaren Sonos One. Era-familjen erbjuder nya nivåer av omslutande lyssning med utökade anslutningsmöjligheter och Trueplay™ teknologi. Era 300 och Era 100 är också de första högtalarna tillverkade enligt Sonos nya ansvarsfulla designstandard, vilket innebär att de har en långsiktig hållbarhet, energieffektiva teknologier och använder återanvänt (post-consumer recycled) material. Både Era 300 (5999 sek) och Era 100 (3399 sek) blir tillgängliga globalt den 28 mars 2023.

“I en tid av konstant bakgrundsljud får kvalitativ lyssning en allt större betydelse. Vår vision är att göra lyssningen till en upplevelse som är laddad med känslor och hjälper personer att känna glädje och energi genom deras favoritmusik och annat ljudinnehåll,” säger Patrick Spence, CEO på Sonos. “Era-familjen är nästa generations smarta högtalare som speglar vårt löfte om innovativt ljud, ansvarsfull design och en djupt rotad relation till skaparna där ute.”

Era 300; en oslagbar rumslig ljudupplevelse med Dolby Atmos för både lyssnare och kreatörer

Era 300 är en kompakt högtalare som saknar motstycke, utrustad med sex kraftfulla komponenter som riktar ljud till höger, vänster, framåt och uppåt. Med Dolby Atmos levererar Era 300 banbrytande ljudprestanda som placerar lyssnaren i hjärtat av film och musik.

“Dolby Atmos skapade ett nytt sätt för musik- och ljudunderhållning att upplevas. Ljud och musik kommer till liv med enastående klarhet och djup,” säger Kevin J. Yeaman, CEO på Dolby. “Era 300’s ljudinnovation med Dolby Atmos skapar en totalt omslutande musikupplevelse.”

 • Designad för rumsligt ljud: Era 300 förpackar dess komplexa akustiska arkitektur i en elegant design där varje vinkel, proportion och perforering förstärker riktningen och spridningen av ljud för att verkligen omsluta dig.
 • Surrealistisk surroundeffekt: Era 300 är Sonos första högtalare som levererar multi-channel surroundljud när den används som bakgrundskomponent i hemmabio. Filmentusiaster kan parkoppla två högtalare med Arc eller Beam (Gen 2) för att skapa en maxad  upplevelse med Dolby Atmos.
 • Djupt rotat samarbete med musikindustrin: Sonos arbetar nära med sitt nätverk av ledande artister och kreatörer – inklusive Sonos Soundbar medlemmar – för att noggrant finstämma Era 300 så att lyssnare kan avnjuta ljud direkt från studion som överensstämmer med artistens intentioner.

“Precis som skiftet från Mono till Stereo, är rumsligt ljud nästa steg i evolutionen av lyssnande – för att skapa ett ljud som omsluter dig i musik,” säger Giles Martin, VP, Sound Experience på Sonos. “När både kreatörer och de stora streamingtjänsterna rör sig mot rumsligt ljud för musik är det rätt tid för att skapa en högtalare med en lyssnarupplevelse som levererar till detta spännande och kreativa format.”

Sonos Era 300 är tillgänglig globalt den 28 mars 2023 för 5999 sek.

Era 100: Återuppfinna en kategoriledande ikon

Era 100 är bara något större än sin föregångare Sonos One, och uppdaterad med en helt ny hård- och mjukvara med nästa generations akustik och design som levererar en detaljerad ljudbild och djup bas.

 • Nu i stereo: Tvåriktade diskanthögtalare skickar ut klara, höga frekvenser åt höger och vänster för en uppfyllande stereoupplevelse, medan en stor mellanhögtalare skapar en djup bas som är oväntad från en enskild kompakthögtalare.
 • Liten men kraftfull: Utrustad med ljud- och teknikförbättringar passar Era 100 slimmade moderna design perfekt som en chic inredningsdetalj i vilken bokhylla, köksbänk, skrivbord eller nattduksbord som helst.
 • Anpassa ditt system: Levla upp filmkvällen genom att addera två Era 100 som bakgrundshögtalare tillsammans med en soundbar för att skapa ett surroundsystem, eller koppla bara tillsammans två stycken för ett omslutande stereo-ljud.

Sonos Era 100 är tillgänglig globalt den 28 mars 2023 för 3399 sek.

Premium- och ansvarsfull design som har alla i åtanke

Era 100 och Era 300 bygger vidare på Sonos tidlösa akustikdrivna designestetik och kan möta de utmaningar som klimatet står inför. Högtalarna är också bättre för alla som interagerar med Sonos design med ett nytt UI, och innovationer som kommer hjälpa dem att hålla längre, förbruka mindre energi och möjliggör återbrukade material i varje produkt.

“Vi tar med oss samma framåttänkande attityd till ansvarsfull design som vi tar med oss när vi skapar nya kraftfulla lyssnarupplevelser,” säger Kitty Suidman, Design Director, produkthållbarhet. “Vårt engagemang för hållbarhet inkorporeras i vår designprocess redan från start, där Era-familjen markerar ett stort steg framåt i vår resa mot att skapa produkter som håller över förväntan, presterar mer effektivt och använder säkrare och cirkulära material.”

 • Mer hållbart ljud: Era 100 och Era 300 är tillverkade med återbrukat (post consumer recycled) plast och är förpackade i en 100% hållbar kartong medan de samtidigt är konstruerade för att minska elförbrukningen med under två watts tomgångsförbrukning och ett nytt avancerat viloläge.
 • Skapad för att hålla: Designade för att leva i ditt hem i flera år. Båda högtalarna är skapade för att kunna underhållas genom att minska användandet av lim och gå över till skruvar för att lätt kunnas ta isär och repareras.
 • Ny UI: Era 100 och Era 300 har ett nytt, genomtänkt gränssnitt vilket inkluderar ett nytt volymreglage för att enkelt komplettera snabb och privat kontroll av din musik med Sonos Voice Control, Sonos app, Apple AirPlay 2 och Bluetooth®.
 • Uppgraderad anslutning: Streama allt ljud du vill genom att använda WiFi eller Bluetooth, och koppla samman andra enheter såsom skivspelare genom att använda en aux-kabel och Sonos Line-In Adapter.
 • Expanderar Trueplay till fler lyssnare: Genom att använda mikrofonkomponenten i Era 100 och Era 300, optimerar Trueplay ljudet för den unika akustiken i ditt rum genom ett klick i Sonosappen. Tillgängligt för både Android och iOS-användare.

För mer information, besök sonos.com, och följ @sonos.

Media Contact
PR@sonos.com

Om Sonos

Sonos (Nasdaq: SONO) är världens ledande företag inom ljudupplevelser. Som uppfinnaren av
multi-room wireless home audio, hjälper Sonos innovation världen till bättre ljud genom att ge folk
tillgång till innehållet de gillar och låta dem styra det hur och var de vill. Kända för att erbjuda en
enastående ljudupplevelse, genomtänkt design, användarvänlighet och en öppen plattform, gör
Sonos uppsjön av ljudinnehåll tillgängligt för alla. Sonos huvudkontor ligger i Santa Barbara,
Kalifornien. Läs mer på www.sonos.com.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Tre abstrakt om OXC-101 utvalda för posterpresentationer på AACR 2023

Published

on

By

Oxcia AB (publ) rapporterar idag att tre abstrakts om OXC-101, Oxcias kliniska kandidat för cancer, har valts ut för posterpresentationer vid American Association for Cancer Research (AACRS) årsmöte i Orlando, Florida, 14-19 april, 2023 . Abstrakten rör den första rapporten om OXC-101 kliniska säkerhet, ytterligare förståelse av den breda anti-cancereffekten och verkningsmekanismen och kommer att publiceras online i Proceedings-tillägget till AACR-tidskriften Cancer Research.

Många cancerformer lider av oxidativ stress och höga nivåer av endogen oxidativ DNA-skada. Enzymet MTH1 skyddar cancerceller från oxidativ DNA-skada genom att förhindra inkorporering av oxiderade DNA-baspar. OXC-101 är en dubbelverkande mitotisk hämmare och MTH1-hämmare, det vill säga en mitotisk MTH1-hämmare, som stoppar cancerceller från att dela sig, orsakar mer oxidativ stress och oxidativ DNA-skada, och dödar därigenom cancerceller. OXC-101 utnyttjar effektivt den höga nivån av oxidativ DNA-skada i cancerceller.

Det första abstraktet sammanfattar rapporten om den gynnsamma säkerhetsprofilen för OXC-101 i MASTIFF-studien (MTH1, A Phase I, Study on Tumors Inhibition, First-in-Human, First in Class) (Titel: (fruitt översatt från engelska) OXC-101 visar gynnsam säkerhetsprofil i First-in Human fas 1-studie av patienter med avancerad solid cancer Författare: Jeffrey Yachnin, Lars Ny, Teresa Sandvall, Kumar Sanjiv, Martin Scobie, Björn Platzack, Pawel Baranczewski, Olof Breuer, Vassilis Gorgoulis, Ioannis S Pateras , Maria Klockare, Austin Smith, Ulrika Warpman Berglund, Thomas Helleday). MASTIFF är en First-in-Human fas 1-studie, med det primära syftet att utvärdera säkerhet, tolerabilitet och farmakokinetik för OXC-101 hos patienter med avancerade solida maligna tumörer. Alla patienter hade progressiv, stadium 4 sjukdom med palliativ vård eller deltagande i kliniska prövningar som enda behandlingsalternativ. AACR-posterpresentationen äger rum tisdagen den 18 april 2023, kl. 9.00–12.30. Abstraktet (nummer CT182) kommer att publiceras online i Proceedings-tillägget till AACR-tidskriften Cancer Research fredagen den 14 april 2023.

Det andra abstraktet är relaterat till den ytterligare förståelsen av den underliggande verkningsmekanismen för OXC-101 och de breda och cancerspecifika effekterna i solida cancerformer. (Titel (fritt översatt från engelska): OXC-101 dödar cancer genom att störa mikrotubulus polymerisation och hämma MTH1. Författare: Ulrika Warpman Berglund, Helge Gad, Ann-Sofie Jemth, Oliver Mortusewitz, Lars Brautigam, Kumar Sanjiv, Juha Rantala, Thomas Helleday). AACR-posterpresentationen äger rum måndagen den 17 april 2023, kl. 9.00-12.30. Abstraktet (nummer 1569) kommer att publiceras online i Proceedings-tillägget till AACR-tidskriften Cancer Research fredagen den 31 mars 2023.

Den tredje presentationen stödjer den föreslagna verkningsmekanismen för OXC-101 och visar en förbättrad effekt av OXC-101 i kombination med andra föreningar som stoppar cancercellscykelprogression och DNA-reparation, såsom DNA-PK-hämmare (Titel (fritt översatt från engelska): DNA-PK-hämning ökar den cancerspecifika cytotoxiciteten hos MTH1-hämmare och mikrotubulitoxiner  Författare: Akhilesh Nagesh Danda, Helge Gad, Martin Scobie, Thomas Helleday, Ulrika Warpman Berglund, Kumar Sanjiv). AACR-posterpresentationen äger rum onsdagen den 19 april 2023, kl. 9.00–12.30. Abstraktet (nummer 6204) kommer att publiceras online i Proceedings-tillägget till AACR-tidskriften Cancer Research fredagen den 31 mars 2023.

”Vi är mycket glada över att kunna presentera kliniska First-in-Human säkerhetsdata för OXC-101 samt nya prekliniska data som stödjer OXC-101 unika dubbla verkningsmekanism och breda anti-cancereffekt vid AACRs årliga möte, en av de största konferenserna för cancerforskning.” säger Ulrika Warpman Berglund, vd på Oxcia.

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Telefon: +46 (0) 73 270 96 05

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

Continue Reading

Marknadsnyheter

Vd-brev mars 2023

Published

on

By

Bästa aktieägare,

Vi har ett intressant 2023 framför oss! Fokus för bolaget har under de senaste åren varit att följa och leverera utefter den tillväxtagenda som formades under 2019. Under pandemin och efterföljande orostider har vi tvingats till att anpassa oss, men vi har varit måna om att inte släppa taget om den plan som tillväxtagendan legat till grund för.

Under hösten 2022 har vi byggt upp en stabil orderbok. Riktigt bra och nödvändigt för att vi ska få en god organisation som möjliggör vår planenliga produktivitet och förbättrad omsättningshastighet av inkomna ordrar. Till detta har vi format en projektstruktur som arbetar nära marknad och sälj. Vi har också en bra balanserad produktportfölj som formas och anpassas i våra strategiska affärsprojekt. Orderingången och ordervärdet har under de inledande månaderna legat i linje med våra prognoser. Historiskt vet vi att de inledande månadernas orderingång är något lägre då flera offerter omsätts till ordrar sent under fjärde kvartalet och skapar orderbok för det nya året. Vi ser en successiv ökning av offertstocken och jag hoppas skapa en stark orderingång kommande period.

Som jag tidigare skrivit så betraktas det omfattande AVINOR-projektet numer som en potentiell affär där vi förväntar oss en upphandling. I SOLAS-projektet tar vi viktiga kliv framåt och trots att det kan uppfattas ta tid så ligger ambitionen fast, att lyckas med den viktiga pusselbiten att nå en certifiering och därigenom kunna nå en större marknad.

I våra nära distributörssamarbeten ser vi nu fram emot att lansera nytt marknadsmaterial för våra senaste plattformar ElEcoRunner (ElEcoDrive) och SeaRanger. Marknaden visar ett stort intresse för dessa produkter och vi skapar bästa möjliga förutsättningar för vårt distributörsnätverk att komma till avslut i affärer. Vi har till följd av omvärldsläget sett ett ökat intresse för våra X-plattformar (GuardRunner X och SeaRanger X), SeaRanger skapar även inom detta segment ett unikt erbjudande då plattformen möjliggör ökad lastkapacitet med samma flexibilitet, manövrerbarhet och framkomlighet som våra mindre plattformar. Vi tar även inom detta segment initiativet med intressanta samarbeten och marknadsmaterial.

Under andra kvartalet kommer vi lansera våra produkter i både Filippinerna och Malaysia. I Filippinerna pågår planering för demo- och marknadsaktiviteter i samband med att vi är på plats för uppstart och utbildning. I Malaysia kommer det under våren genomföras viktiga demoaktiviteter med den GuardRunnerX-enhet som är på väg till vår distributör. Även i Malaysia kommer vi närvara med personal i samband med uppstart.

Med en stabil orderbok, dimensionerade produktionsresurser och kontinuerlig orderingång så ser 2023 onekligen intressant ut.

Henrik Hartman, CEO

För mer information:                               

Telefon +46 (0)303-23 07 00
info@safeatsea.se

Safe at Sea AB tillverkar, utvecklar och säljer lätta, flexibla och kostnadseffektiva sjösäkerhetssystem. Dessa system bidrar till att rädda liv och effektivisera maritim SAR-verksamhet (Search and Rescue) och är förmodligen de effektivaste systemen i världen för att rädda nödställda personer ur vattnet. Systemen innefattar utrustning, utvecklade arbetsmetoder och tillhörande utbildning. Basen i Safe at Seas utbud är RescueRunner, SafeRunner, FireRunner och GuardRunner. Safe at Seas aktie är listad på Spotlight Stockmarket.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Solwers Oyj publicerar årsredovisning och -rapport för 2022

Published

on

By

Solwers Oyj publicerar årsredovisning och -rapport för 2022 

Solwers Oyj pressmeddelande 31 mars 2023

Solwers Oyj:s har publicerat årsredovisning och förvaltningsberättelse för 2022 på finska och engelska. Dessutom har en digital årsrapport publicerats på svenska, engelska och finska.

Materialet bifogas i detta pressmeddelande och finns även på Solwers webbplats på engelska https://solwers.com/for-investors/reports-and-presentations/. Den svenska årsrapporten finns på solwers.com/se/om-solwers/.

Solwers Oyj
Styrelsen

 

Om Solwers

Solwers erbjuder mångsidiga planerings- och projekthanteringstjänster via sina 24 operativa bolag i Finland och Sverige, och sysselsätter nästan 600 specialister. Bolagen är specialiserade på arkitektur, teknisk konsultation, logistikkonsultation, miljötjänster, projektledning och -övervakning samt tillhandahållande av digitala lösningar och lösningar för cirkulär ekonomi. 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.