Sörmlandsfonden investerar i två nya bolag

| 14 september, 2022 | 0 kommentarer

En grupp av investerare, bland annat Sörmlandsfonden och några affärsänglar i dess nätverk, har kommit överens med såväl det Nyköpingsbaserade bolaget Luvly och det Katrineholmsbaserade NZ Pies om investeringar i form av ägarkapital.

Luvly är företaget bakom en patenterad plattform för konstruktion och tillverkning av lätta elektriska stadsfordon med hög säkerhet, låg vikt, kostnad och miljöpåverkan. Via Luvlys teknologi, snabb distribution i platta paket, enkel montering i lokala mikrofabriker och modulära fordon som kan skräddarsys och uppdateras efter behov och teknologisk framfart, ska Luvly revolutionera urbana miljöer världen över.

– Investeringen från Sörmlandsfonden bidrar till att vi kan ta nästa steg i utveckling av teknologin, säger Björn Lindblom, grundare och styrelseordförande, Luvly AB.

– Vi ser fram emot att accelerera Luvly’s framfart ytterligare och ta klivet närmre lansering av en plattform som kommer göra avtryck i arbetet mot att revolutionera trafik och rörlighet i urbana miljöer, säger Håkan Lutz, grundare och VD, Luvly AB.

NZ Pies är ett innovativt livsmedelsföretag med rötter i Nya Zeeland och bagerianläggning i Katrineholm. Företaget har som mission att utveckla pajmarknaden i Sverige genom att introducera och etablera nyazeeländska pajer. Grundaren Tom Simpson, född och uppvuxen i Nya Zeeland, tog hit passionen för pajer och driver bolaget tillsammans med sin fru Victoria.

– Vi är väldigt glada att ha Sörmlandsfonden och investerarna med oss nu när vi ska expandera på en betydligt bredare marknad. Genom investeringen har vi möjlighet att ta ett stort kliv in på dagligvarumarkanden och utveckla verksamheten, säger Tom Simpson.

– Att vi trots dessa osäkra tider lyckats genomföra dessa två investeringar tyder på en styrka och stabilitet i vårat koncept, säger Thomas Karlsson – VD för Sörmlandsfonden.

– Luvly är ett superspännande bolag som verkligen utgått från vad ett elfordon ska hjälpa sina kunder med till ett pris som många har råd att betala. Med Elbåtar (X-shore) som tillverkas i Södermanland skulle det vara fantastisk att även basen för ett nytt revolutionerande elfordon finns här. Marknaden är enorm för denna produkt så vi som investerat tror och hoppas att Luvly gör världen mindre oljeberoende med säkerhet i fokus för Luvlys förare och passagerare, säger Tobias Larsson en av de affärsänglar som investerat i bolaget.

– NZ Pies är ett bolag som med sina fina och goda produkter kommer finnas i de flesta dagligvarubutiker framgent. Kvalitetspajer passar lika bra för en lunch i farten som på mingelparty. Med mycket kunniga ägare och personal finns alla möjligheter att skala upp bolaget och lära svenskarna att äta riktigt goda pajer. Livsmedel är roligt och jag hoppas kunna vara med och bidra både finansiellt och med min erfarenhet till att NZ Pies blir många gånger större än idag, fortsätter Tobias som även investerat i detta bolag.

I och med dessa två investeringar har tjugotvå sörmländska bolag erhållit investering från Sörmlandsfonden. De cirka 11,5MSEK som Sörmlandsfonden själva investerat har växlats upp rejält med affärsänglar och andra investerare. I nuläget har dessa 22 bolag erhållit cirka 300MSEK i nytt ägarkapital för att utvecklas vidare.

Sörmlandsfonden är en sörmländsk investerare av aktivt ägarkapital i bolag med rejäl tillväxtpotential. Sörmlandsfonden driver forumet Sörmlandsnästet där ett aktivt nätverk av affärsänglar ingår som erbjuds att investera tillsammans med Sörmlandsfonden. Sörmlandsfonden ägs av Sörmlands Sparbank, Sparbanken Rekarne samt Länsförsäkringar Södermanland.

Se www.luvly.se för mer information om Luvly AB. Se www.nzpies.com för mer information om NZ Pies.
Se www.sormlandsfonden.se för mer information om Sörmlandsfonden.

PRESSKONTAKT:
Luvly: Chloë Bernhardsson [email protected] eller 073- 251 73 70
NZ Pies: Tom Simpson, [email protected] eller 072-363 72 24
Sörmlandsfonden: Thomas Karlsson, [email protected] eller 070-000 70 70

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.