Connect with us

Marknadsnyheter

Sparbanksgruppens chefsekonom: Arbetslösheten ökar i mansdominerade branscher

Published

on

Sparbanksgruppens chefsekonom Henna Mikkonen uppskattar en nolltillväxt i den finska ekonomin i den första ekonomiöversikten år 2024. Löntagarnas reallöner vänder i en uppgång, vilket underlättar hushållens situation tillsammans med sjunkande räntor och inflation. Arbetslösheten ökar dock, särskilt inom mansdominerade branscher.  

”Finlands ekonomi är i recession, men mot slutet av året kommer situationen att lätta.” Detta är vad Sparbanksgruppens chefsekonom Henna Mikkonen uppskattar i den första ekonomiöversikten för år 2024. När år 2023 slutade befann sig den finska ekonomin i en lindrig recession. I början av 2024 är den ekonomiska situationen fortfarande utmanande på många sätt, men ekonomin förväntas återgå till liten tillväxt mot slutet av året. Prognosen för helårstillväxten är dock jämnt noll. 

Arbetsmarknadsläget i motvind 

Arbetslösheten började öka något under 2023 och förväntas fortsätta öka även i år. Det kommer dock inte att ske någon radikal ökning av arbetslösheten. Arbetslösheten ökar särskilt inom mansdominerade branscher som byggande och industrin. I traditionellt kvinnodominerade branscher, särskilt inom vård och omsorg, är utsikterna för sysselsättningsläget positiva.  

”Arbetsmarknadsläget har länge varit en ljusglimt i den finska ekonomin. Nu har dock arbetslösheten börjat öka och vi räknar med att ökningen fortsätter år 2024. Lyckligtvis finns det dock inga tecken på att arbetslöshetsläget skulle försämras till samma nivå som under recessionsåren eller efter finanskrisen, närmast endast en liten försämring”, säger Mikkonen. 

”Det är anmärkningsvärt att arbetslösheten har drabbat särskilt män. För närvarande behandlar den ekonomiska konjunkturen män och kvinnor mycket olika ”, fortsätter Mikkonen. 

Situationen för hushåll och bostadshandeln lättar 

Finlands ekonomiska utsikter är dämpade, men hushållens situation ser mer lovande ut. Inflationen sjunker och löntagarnas reallöner har vänt i en rejäl uppgång. Pensionärernas köpkraft ökar ännu mer än löntagarnas, eftersom arbetspensionerna ökade med nästan 6 procent i början av året. Även beskattningen av förvärvsinkomster väntas lättas i år, vilket ytterligare kommer att förbättra hushållens köpkraft. 

Ungefär hälften av de finländska hushållen har skulder, ungefär ett av tre hushåll har ett bostadslån. Den förväntade räntesänkningen kommer således att påverka ett stort antal finländare. Under de kommande månaderna befinner vi oss redan i en situation där räntekostnaderna för personer med bostadslån kommer att minska på räntejusteringsdagen. Räntesänkningen har också en positiv effekt på bostadshandeln. En liten återhämtning kan förväntas både i antalet bostäder inom bostadshandeln och i priserna på bostäderna. 

Företagen är i en utsatt situation 

Det finns mycket osäkerhet i företagens framtidsutsikter. Företagens förtroende är kraftigt negativt, men det finns hopp om att bottnen redan har setts. Affärsområdet påverkar dock starkt utsikterna. Byggbranschen har stått inför utmaningar redan under en lång tid, och utsikterna är inte heller bättre i början av året. Men när räntorna sjunker börjar också utsikterna för byggbranschen att förbättras, men branschen står fortfarande inför svåra tider. Industrin lider av det svaga globala läget, till exempel har det svaga ekonomiska läget i Sverige och Tyskland en negativ inverkan på den finska exporten. Det finns dock redan tecken på att industriföretagens förtroende för euroområdet skulle ha nått bottnen. Även antalet företagskonkurser förväntas öka under början av året. 

Servicesektorn, som under en lång tid har klarat sig bättre än byggbranschen och industrin, kan ses som en ljusglimt för företagen. Även om utsikterna inom servicebranschen är dämpade, kommer vi knappast att se någon större nedgång.

Mer info och intervjuer:

Henna Mikkonen
Chefsekonom
henna.mikkonen@saastopankki.fi, 040 564 7918

Sparbanksgruppen har främjat individens och samhällets ekonomiska välstånd i redan 200 år. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen utgörs av lokala Sparbanker i olika delar av Finland samt Sparbankscentralen. Förutom heltäckande banktjänster för konsumenter erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, byte av hem och försäkringar.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svefa stärker transaktionsrådgivning och utser Sissel Andersson till affärschef Stockholm

Published

on

By

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och stärker sitt transaktionsrådgivningserbjudande genom att utse Sissel Andersson till affärschef Stockholm. Samtidigt får Erik Norrman, idag affärschef Väst, utökat ansvar och blir affärschef för både Syd och Väst.

Svefa har, med sin unika position i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn, utvecklat ett unikt erbjudande inom transaktionsrådgivning. Förändringarna är en del i Svefas strategiska tillväxtplan och en förutsättning för fortsatt expansion.

Sissel Andersson, idag projektledare inom Svefas transaktionsteam får utökat ansvarsområde som affärschef för Stockholm. Erik Norrman, idag affärschef i Väst ges utökat ansvar för såväl Syd som Väst

”Under 2023 har vi stärkt vår ställning som strategisk transaktionsrådgivare med god affärskraft och marknadskännedom. Genom att bredda Eriks och Sissels ansvar ser vi ökad förmåga att tillvarata nya möjligheter i marknaden samt för fler att få ta del av ett inspirerande ledarskap” säger Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning. 

För mer information och kommentarer

Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning,
tel: 010-603 87 38 stefan.timan@svefa.se

Johan Hopstadius, press och marknad, tel: 076-634 20 05
johan.hopstadius@svefa.se

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 250 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa Partnergruppen som består av Svefa, Värderingsdata och Set Up omsätter årligen drygt 450 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Trending

Marknadsnyheter

Sparbanksgruppens chefsekonom: Arbetslösheten ökar i mansdominerade branscher

Published

on

Sparbanksgruppens chefsekonom Henna Mikkonen uppskattar en nolltillväxt i den finska ekonomin i den första ekonomiöversikten år 2024. Löntagarnas reallöner vänder i en uppgång, vilket underlättar hushållens situation tillsammans med sjunkande räntor och inflation. Arbetslösheten ökar dock, särskilt inom mansdominerade branscher.  

”Finlands ekonomi är i recession, men mot slutet av året kommer situationen att lätta.” Detta är vad Sparbanksgruppens chefsekonom Henna Mikkonen uppskattar i den första ekonomiöversikten för år 2024. När år 2023 slutade befann sig den finska ekonomin i en lindrig recession. I början av 2024 är den ekonomiska situationen fortfarande utmanande på många sätt, men ekonomin förväntas återgå till liten tillväxt mot slutet av året. Prognosen för helårstillväxten är dock jämnt noll. 

Arbetsmarknadsläget i motvind 

Arbetslösheten började öka något under 2023 och förväntas fortsätta öka även i år. Det kommer dock inte att ske någon radikal ökning av arbetslösheten. Arbetslösheten ökar särskilt inom mansdominerade branscher som byggande och industrin. I traditionellt kvinnodominerade branscher, särskilt inom vård och omsorg, är utsikterna för sysselsättningsläget positiva.  

”Arbetsmarknadsläget har länge varit en ljusglimt i den finska ekonomin. Nu har dock arbetslösheten börjat öka och vi räknar med att ökningen fortsätter år 2024. Lyckligtvis finns det dock inga tecken på att arbetslöshetsläget skulle försämras till samma nivå som under recessionsåren eller efter finanskrisen, närmast endast en liten försämring”, säger Mikkonen. 

”Det är anmärkningsvärt att arbetslösheten har drabbat särskilt män. För närvarande behandlar den ekonomiska konjunkturen män och kvinnor mycket olika ”, fortsätter Mikkonen. 

Situationen för hushåll och bostadshandeln lättar 

Finlands ekonomiska utsikter är dämpade, men hushållens situation ser mer lovande ut. Inflationen sjunker och löntagarnas reallöner har vänt i en rejäl uppgång. Pensionärernas köpkraft ökar ännu mer än löntagarnas, eftersom arbetspensionerna ökade med nästan 6 procent i början av året. Även beskattningen av förvärvsinkomster väntas lättas i år, vilket ytterligare kommer att förbättra hushållens köpkraft. 

Ungefär hälften av de finländska hushållen har skulder, ungefär ett av tre hushåll har ett bostadslån. Den förväntade räntesänkningen kommer således att påverka ett stort antal finländare. Under de kommande månaderna befinner vi oss redan i en situation där räntekostnaderna för personer med bostadslån kommer att minska på räntejusteringsdagen. Räntesänkningen har också en positiv effekt på bostadshandeln. En liten återhämtning kan förväntas både i antalet bostäder inom bostadshandeln och i priserna på bostäderna. 

Företagen är i en utsatt situation 

Det finns mycket osäkerhet i företagens framtidsutsikter. Företagens förtroende är kraftigt negativt, men det finns hopp om att bottnen redan har setts. Affärsområdet påverkar dock starkt utsikterna. Byggbranschen har stått inför utmaningar redan under en lång tid, och utsikterna är inte heller bättre i början av året. Men när räntorna sjunker börjar också utsikterna för byggbranschen att förbättras, men branschen står fortfarande inför svåra tider. Industrin lider av det svaga globala läget, till exempel har det svaga ekonomiska läget i Sverige och Tyskland en negativ inverkan på den finska exporten. Det finns dock redan tecken på att industriföretagens förtroende för euroområdet skulle ha nått bottnen. Även antalet företagskonkurser förväntas öka under början av året. 

Servicesektorn, som under en lång tid har klarat sig bättre än byggbranschen och industrin, kan ses som en ljusglimt för företagen. Även om utsikterna inom servicebranschen är dämpade, kommer vi knappast att se någon större nedgång.

Mer info och intervjuer:

Henna Mikkonen
Chefsekonom
henna.mikkonen@saastopankki.fi, 040 564 7918

Sparbanksgruppen har främjat individens och samhällets ekonomiska välstånd i redan 200 år. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen utgörs av lokala Sparbanker i olika delar av Finland samt Sparbankscentralen. Förutom heltäckande banktjänster för konsumenter erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, byte av hem och försäkringar.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svefa stärker transaktionsrådgivning och utser Sissel Andersson till affärschef Stockholm

Published

on

By

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och stärker sitt transaktionsrådgivningserbjudande genom att utse Sissel Andersson till affärschef Stockholm. Samtidigt får Erik Norrman, idag affärschef Väst, utökat ansvar och blir affärschef för både Syd och Väst.

Svefa har, med sin unika position i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn, utvecklat ett unikt erbjudande inom transaktionsrådgivning. Förändringarna är en del i Svefas strategiska tillväxtplan och en förutsättning för fortsatt expansion.

Sissel Andersson, idag projektledare inom Svefas transaktionsteam får utökat ansvarsområde som affärschef för Stockholm. Erik Norrman, idag affärschef i Väst ges utökat ansvar för såväl Syd som Väst

”Under 2023 har vi stärkt vår ställning som strategisk transaktionsrådgivare med god affärskraft och marknadskännedom. Genom att bredda Eriks och Sissels ansvar ser vi ökad förmåga att tillvarata nya möjligheter i marknaden samt för fler att få ta del av ett inspirerande ledarskap” säger Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning. 

För mer information och kommentarer

Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning,
tel: 010-603 87 38 stefan.timan@svefa.se

Johan Hopstadius, press och marknad, tel: 076-634 20 05
johan.hopstadius@svefa.se

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 250 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa Partnergruppen som består av Svefa, Värderingsdata och Set Up omsätter årligen drygt 450 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.