Spelbranschen möts på Metropol i Sundsvall

| 7 september, 2021 | 0 kommentarer

NTI Gymnasiet i Sundsvall uppmärksammar på fredag den 10 september den växande spelbranschen i regionen genom det öppna evenemanget NTI Games Incubator.

– Vi vill visa vilken potential branschen för spelutveckling har för unga i vår region. Ett nätverk av duktiga lokala spelföretag får samtidigt möjlighet att visa upp sig och träffa våra elever och de internationella gästföreläsarna, säger Jon Ellrose, rektor för NTI Gymnasiet Sundsvall och en av initiativtagarna till NTI Games Incubator.

Gymnasieskolan arrangerar speldagen på Metropol tillsammans med Game ON Mid Sweden som bjudit in namnkunniga internationella spelutvecklare till stan. Under dagen ska de internationella gästerna föreläsa för elever och andra spelintresserade om vilka möjligheter det finns för de som vill arbeta med spelutveckling i framtiden.
 

Möt utvecklarna av World of Warcraft

Evenemanget samlar flera internationella spelutvecklare som ligger bakom framgångsrika speltitlar. Bland föreläsarna finns bland andra Rosemary Lokhorst, Kay Gruenwoldt och Martine Spaans samt Mo Fadl och Markus Schill som båda arbetat med utvecklingen av World of Warcraft. Samtliga är verksamma inom den växande internationella spelindustrin. 

Game On Mid Sweden är ett kluster av spelutvecklare som vill skapa förutsättningar för nya jobb, företag och utbildningar inom spelindustrin i Västernorrland. Bron Innovation som står bakom initiativet

är en digital innovationshub som samlar över 90 privata och offentliga aktörer till samverkan för mer digital innovation. 

 – Spelindustrin växer konstant i både omsättning och kapacitet. Jag är glad att NTI Gymnasiet i Sundsvall vill vara med och hjälpa oss att utveckla framtidens arbetskraft för spelbranschen, säger Patty Toledo, projektledare för Game ON på Bron Innovation.
 

Nätverk för framtiden

– Jag ser fram emot att våra teknikelever ska få möta dem som driver och utvecklar spelbranschen, både internationellt och lokalt i Västernorrland. Nätverken och kunskapen som eleverna får under dagen kommer de ha glädje av i framtiden, säger Jon Ellrose.

Evenemanget är gratis och alla spelintresserade är välkomna. För mer information, detaljerat program och deltagarförteckning, kontakta Jon Ellrose, rektor på NTI Gymnasiet Sundsvall. 

Jon Ellrose, rektor NTI Gymnasiet Sundsvall. 072-210 51 00

NTI Gymnasiet har totalt 29 gymnasieskolor runt om i Sverige på orterna Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, science och IT. 

 NTI Gymnasiet Sundsvall har utbildningar inom digital design, teknik, programmering och datorteknik genom det estetiska programmet, teknikprogrammet och el- och energiprogrammet. Skolan utbildar också gymnasieingenjörer på teknikprogrammet inom mjukvarudesign som ett fjärde påbyggnadsår.  

 

NTI Gymnasiet är en del av AcadeMedia. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *