Spendrups utsett till årets leverantör

| 31 augusti, 2022 | 0 kommentarer

I samband med Axfoods leverantörsträff 2022 tilldelades Spendrups utmärkelsen Årets leverantör. Årets leverantörsträff gick av stapeln på Waterfront Kongresscenter i Stockholm och samlade nära 700 deltagare. Under en eftermiddag fick deltagarna ta del av de satsningar och fokusområden som är aktuella inom Axfoodkoncernen.

Utmärkelsen Årets leverantör tilldelades Spendrups med motiveringen:

”Genom ett nära samarbete med korta beslutsvägar anpassar leverantören sin agenda och strategi utifrån våra olika matkoncepts behov vilket bidrar till att vi tillsammans driver en lönsam utveckling av kategorin. Leverantören arbetar faktadrivet genom hela värdekedjan, genom att aktivt använda Axfoods POS-data ända ut i butiksnivå och ligger i framkant i sitt hållbarhetsarbete genom att vara ensam aktör med sin lösning Keel Clip för att ersätta plast med kartong i sina 6-pack.”

– Årets leverantör är ett sätt för oss inom hela Axfood att uppmärksamma och inspirera till förtroendefulla samarbeten som framgångsrikt gör skillnad. Samarbetet med Spendrups har bidragit extra till en lönsam försäljningstillväxt och därmed till ett prisvärt, bra och hållbart sortiment, säger Peter Holm vice vd på Dagab.

Även Dafgårds och APH var nominerade för sitt sätt att arbeta med en helhetssyn genom hela värdekedjan, och båda företagen jobbar med innovativ utveckling för att underlätta och förenkla för konsumenten, något som juryn uppskattade.

I pris kommer Willys respektive Hemköp att på alla sätt ta ut svängarna i utvald Spendrups-kampanj för att få maximalt stor synlighet och försäljningstillväxt.

 

För ytterligare information, kontakta:
Magnus Törnblom, presschef Axfood AB, 070-266 27 12, [email protected]

Axfood ska vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar ́n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och MatHem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Läs mer på www.axfood.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.