Stadsodling för finsmakare och digital marknadsplats för konst etablerar sig i Slakthusområdet

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Farmy och Printler i Slakthusområdet. Två innovativa bolag med verksamheter helt i linje med platsens vision om mat, kultur, hållbarhet och tech. Avtalen omfattar tillsammans drygt 1 300 kvadratmeter

Med passion för gastronomi och med hållbarhet som ledstjärna är Farmys vision att ta inomhusodling ett par steg längre. Med marknadsledande teknik inom hydroponisk stadsodling och med fokus på grödor med stor smak och ett rikt näringsinnehåll, samt ovanliga ätbara växter och blommor, introduceras nu nya smakupplevelser och visuella överraskningar till alla finsmakares tallrikar. Bland Farmys kunder finns några av Stockholms absoluta stjärnkrogar som till exempel Frantzén, Matbaren, Rutabaga och Adam & Albin.

– Vi ser verkligen fram emot att etablera oss i Slakthusområdet. Med platsens vision och de planer som finns när det kommer till matupplevelser och handplockade restaurangkoncept, så är Slakthusområdet helt rätt för oss, säger Alan Koliji, grundare till Farmy.

Den 1 augusti flyttade även Printler delar av sin verksamhet till dryga 700 kvadratmeter stora lokaler i Slakthusområdet. Med Printlers digitala plattform kopplas tusentals fotografer och konstnärer ihop med konstälskare och inredningsintresserade över hela Europa, för att tillgängliggöra konst för alla. I Slakthusområdet kommer bolaget att ha sitt produktionscenter för effektiv och miljömässigt hållbar print-on-demand. Printler adderar även en fotostudio och utställningsmöjligheter för konstnärerna i deras nätverk.

– Slakthusområdet är en plats som kommer att utvecklas över lång tid. Vi är otroligt glada att redan nu kunna välkomna nya hyresgäster i linje med den långsiktiga visionen för området – att bli Stockholms nya mötesplats för mat, kultur och upplevelser och en plats för innovativa bolag inom tech och kreativa näringar, säger Johanna Mähler, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

 

Nacka, 2021-08-24

Atrium Ljungberg AB (publ)

För mer information kontakta:
Marianne Perslow, kommunikationschef, Atrium Ljungberg, 070-341 54 21, [email protected]

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar cirka 1 miljon kvadratmeter värderade till 48 miljarder kronor. I våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i framtiden motsvarande cirka 38 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är noterat som ATRLJ-B.ST på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan. Läs mer på www.al.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *