Stephanie Zakrisson blir ny Londonkorrespondent

| 9 april, 2021 | 0 kommentarer

Till hösten tillträder Stephanie Zakrisson som Sveriges Radios korrespondent för Storbritannien och Irland med bas i London. Stephanie ersätter Daniel Alling som återvänder till Stockholm.

– Stephanie är en driven och idérik berättare, med ett brinnande och djupt intresse för Storbritannien och Irland. Det ska bli väldigt intressant att höra henne i rollen som Londonkorre under de kommande två åren, säger Anders Pontara, tf utrikeschef på Ekot.

Stephanie Zakrisson har arbetat på Sveriges Radio sedan 2015, och har kontinuerligt rapporterat från bland annat Storbritannien och Irland som reporter och redaktör på Ekots utrikesredaktion. Hon har också arbetat på Sveriges Radios utrikesmagasin Konflikt, varit producent och programledare på Ekots liveredaktion och under hösten 2020 programlett Europapodden. Stephanie har under tre somrar vikarierat som korrespondent för Mellanöstern.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att få rapportera från Storbritannien och Irland i dessa omvälvande tider. Brexit, pandemin, kungahuset, klimatfrågor och irländsk folkmusik – jag hoppas att kunna bjuda på mycket med min bevakning! Förhoppningsvis kan vi snart börja skymta ljuset i slutet av pandemi-tunneln, och då ser jag fram emot att Sveriges Radios lyssnare ska få följa med mig till många platser och spännande möten på de brittiska öarna, säger Stephanie Zakrisson.

Stephanie tillträder jobbet som Londonkorre 1 september och efterträder Daniel Alling, som till sommaren återvänder till Sveriges Radio i Stockholm.

FOTO: Stephanie Zakrisson
(Fotograf: Micke Grönberg/Sveriges Radio)

För ytterligare information eller frågor: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807 eller [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *