Stockholm Parkering och YIT ingår avtal om strategisk partnering gällande Hjorthagsgaraget

| 9 september, 2022 | 0 kommentarer

Stockholm Parkering har valt YIT Sverige AB som strategisk partner vid byggandet av Hjorthagsgaraget i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

I fas 1 inleds arbetet med att säkra upp befintligt bergrum samt projekterings- och kalkylarbeten. YIT har möjlighet att erhålla fas 2 som innebär schakt- och bergarbeten för Hjorthagsgaraget. YIT har också en möjlig option på ytterligare tre planerade bergrumsprojekt.

Stockholm Parkering bygger Hjorthagsgaraget i Hjorthagsberget och kommer att få ca 1300 parkeringsplatser i åtta plan.

– ”Med Hjorthagsgaraget kommer vi att stödja boende i Norra Djurgårdsstaden, mängder av arbetsplatser och besökare till området med parkeringsmöjligheter”, säger Christian Rockberger, vd Stockholm Parkering.
 

– ”Vi är mycket glada över att få inleda en strategiskt partnering med Stockholm Parkering och ser fram emot att tillsammans bygga Stockholm Parkerings största garage”, säger Mika Leppänen, vd YIT Sverige AB.

För mer information, vänligen kontakta

Anne Lintala, Strateg kommunikation Stockholm Parkering

070-772 96 85, [email protected]

Lena Johansson, Marknads- och kommunikationschef YIT Sverige AB

073-802 31 08, [email protected]

YIT är Finlands största och ett av Nordeuropas mest betydande utvecklings- och byggföretag. I 110 år har vi skapat bättre livsmiljöer för våra kunder: funktionella hem för ett hållbart boende, framtidssäkra offentliga och kommersiella byggnader samt infrastruktur för smidigare flöden av människor, företag och samhällen. Vi sysselsätter 5 500 personer i nio länder: Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen. Vår omsättning 2021 var 2,7 miljarder euro. YIT Corporation aktie är noterad på Nasdaq Helsinki Oy.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.