Connect with us

Marknadsnyheter

Storvinst till Peab i prestigefylld kommunikationstävling

Published

on

Under torsdagen 8 februari tog Peab pris i flera kategorier för sin kampanj Byggåret som ska locka fler kvinnor till byggbranschen. Kommunikationen kring satsningen belönades för att ha skapat mest effekt i den prestigefyllda kommunikationstävlingen 100 Wattaren 2023.

Det är Sveriges Annonsörer som står som arrangör av 100-wattaren där kommunikation som gett bevisad effekt belönas i olika kategorier. Tävlingen har arrangerats sedan 1990 och belönar kommunikation och marknadsföring som fungerar. Peab blev ett av de mest prisade varumärkena tillsammans med McDonald’s, If Skadeförsäkring, Lantmännen och Vattenfall.

– Bara att vara nominerad i 100-wattaren är stort! Att dessutom ta hem storvinsten i kategorin Employer Branding & Rekrytering och även brons i kategorin Samhälle & Opinion känns helt fantastiskt. Det här är ett viktigt erkännande för alla oss som jobbar för att öka jämställdheten i vår bransch. Ingen kan någonsin hävda att tjejers intresse för byggbranschen är lågt, tvärtom! Vi fick in över 2000 sökande till platserna i fjol. Jag vill också rikta ett varmt tack till kreatörerna på Gullers Grupp som tillsammans med oss tog fram ett så vinnande koncept, säger Maria Wilund, PR-chef på Peab.

Byggåret är ett betalt prova-på-år enbart för tjejer, utan krav på förkunskaper. Programmet finns på 17 orter över hela Sverige. För att lansera konceptet tog Peab tillsammans med Gullers Grupp bland annat fram film som gick i tv, på bio och i sociala medier.

Det här var ett lika svårt som roligt uppdrag att jobba med. Att lösa jämställdhetsfrågan är ingen uppgift som låter sig lösas enbart med reklam. Det är också därför som vi är extra stolta över att vi tillsammans med Peab tog fram idén med Byggåret, som är själva kärnan. Vi tror att Byggåret långsiktigt har potentialen att bidra till en faktisk förändring, säger Gustaf Sehlstedt, kundansvarig på Gullers Grupp.

Ett av Peabs fyra strategiska målområden är att vara ledande inom samhällsansvar och en central del handlar om jämställd rekrytering. Detta var utgångspunkten när utbildningssatsningen lanserades för ett år sedan. Om ett par veckor öppnar Peab ansökningarna till en ny omgång av lärlingsutbildningen.

Med Byggåret har vi på Peab kunnat öppna dörren till byggbranschen för en helt ny grupp, nämligen unga tjejer. Det ska bli härligt att få välkomna ett nytt gäng under 2024.  Ansökan öppnar den 1 mars, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör Peab och en av initiativtagarna till satsningen.

Juryns motivering 100W kategori Employer Branding & Rekrytering:

I en bransch som i praktiken är stängd för hälften av befolkningen har man skapat en väg in. Genom att ta en slägga mot normer har man löst en utmaning på ett sätt som gett effekt utöver alla förhoppningar. Grattis PEAB!

Juryns motivering 50W kategorin Samhälle & Opinion:

Ibland är bästa sättet att lösa en utmaning att ifrågasätta den. Med lärlingsprogrammet Byggåret fick unga kvinnor upp ögonen för produktion vilket bidrog till att förändra attityden till en hel bransch. Vi hurrar för ökad jämställdhet och välkomnar första kullen kvinnliga elever ut i verkligheten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peabs pressjour, pressjour@peab.se, 010-456 86 00 

Information om utbildningen finns även på Byggaret.se

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.