Svenska bolag anställer allt fler utomlands

| 2 september, 2022 | 0 kommentarer

Sverige är ett av de europeiska länder vars företag snabbast ökar sin anställningstakt utomlands. Det visar Global Hiring Report från Deel – ett bolag som möjliggör för företag att anställa vem som helst, var som helst.

–  Vi märker en stor efterfrågan på våra tjänster, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Genom att använda data från över 100 000 kontrakt i 150 länder, och över 500 000 lönedatapunkter från Deel och tredjepartskällor, visar Deel vilka länder som anställer globalt, vem som anställs för vilka roller, och hur detta fenomen påverkar globala betalningar och löner.

Trenderna granskades över sex månader, från januari till juni 2022, och resultatet redovisas i State of Global Hiring Report. 

– Att Deel haft en rekordsnabb tillväxt ligger i linjer med flera större trender, som viljan till distansarbete i samband med pandemin, global brist på talang och en kulturförändring i vad en arbetsplats kan vara. Både arbetstagare och arbetsgivare tjänar på att gränserna suddas ut menar vi, säger Daniel Eisenberg.

Deel hjälper i dagsläget över 50 svenska bolag att anställa och leda globala team. Sverige, som har en stark startup-sektor, har ett stort behov av att fylla positioner och hitta talang för att möjliggöra sina tillväxtresor. Svenska företag är, tillsammans med estländska och schweiziska, de företag i Europa som har snabbast växande anställningstakt utomlands, enligt Deels undersökning.

– Om bolag inte kan fylla alla roller de behöver tillsätta är det i förlängningen ett problem för Sverige, säger Daniel Eisenberg.

Om Deel

Deel är en ledande global löne- och administrationslösning som hjälper företag att anställa vem som helst, var som helst. Deels teknologi erbjuder lönefunktion, HR, efterlevnad, personalförmåner och andra funktioner som behövs för att anställa och leda ett globalt team.

Genom att använda en teknikaktiverad självbetjäningsprocess kan Deels kunder anställa oberoende underleverantörer och heltidsanställda i över 150 länder på bara några minuter – samtidigt som de säkerställer att lokala lagar och förordningar följs.

De tre europeiska länderna med företag med högst ökning av anställningstakt utomlands

  1. Estland (200%) 
  2. Sverige (175%)  
  3. Schweiz (175%) 

Här är de svenska branscherna med störst representation bland Deels kunder

Mjukvaruföretag 16.9%
Informationsteknologi och tjänster 12.13%
Finansiella tjänster 9.0%
Internet 9.0%
Dataspel 5.6%

Johan Darin
Tel: 076-282 86 05
Mail: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.