Svenskägda låneplattformen FinanZero tar in 60 miljoner SEK i en ny runda ledd av svenska investerare för att expandera ytterligare i Brasilien

| 6 april, 2021 | 0 kommentarer

São Paulo, Brasilien Svenskägda FinanZero, (www.finanzero.com.br), Brasiliens ledande låneplattform på nätet, tillkännager idag att företaget har stängt en finansieringsrunda på 60 miljoner SEK i sin fjärde finansieringsrunda. Rundan leddes av VEF, Dunross & Co och Atlant Fonder, alla tidigare investerare i företaget. Kapitalet av ska användas för marknadsföring, produktutveckling och rekrytering.

FinanZero ger låntagare möjlighet att välja det lån som bäst passar deras finansiella behov genom att jämföra erbjudanden från mer än 50 långivare i en enda sökning. Med en kraftig ökning av efterfrågan på konsumentlån i spåren av Covid-19 pandemin har antalet låneansökningar på FinanZeros platform ökat kraftigt, och FinanZero är nu den ledande marknadsplatsen för lån på nätet i Brasilien.

FinanZero grundades 2016 av det svensk-brasilianska investeringsbolaget Webrock Ventures och entreprenörerna Olle Widén och Kristian Jakobsson. Totalt har FinanZero tagit in cirka 200 miljoner SEK sedan 2016 och idag är de största aktieägarna Webrock Ventures och VEF (tidigare Vostok Emerging Finance).

Brasilien är en av världens snabbast växande digital ekonomier med över 210 miljoner invånare där mer än 150 miljoner människor har tillgång till smartphones och Internet, och brasilianarna är i genomsnitt uppkopplade mer än nio timmar om dagen. Digitaliseringen av Brasiliens finansiella tjänster utvecklades enormt under 2020, och marknaden för lån på nätet fortsätter att växa snabbt.

Kommentar från Olle Widén, medgrundare och vd på FinanZero:

”Antalet kreditansökningar på vår plattform fortsätter att växa exponentiellt, med ett genomsnitt på 750 000 ansökningar per månad som genereras till våra 50+ lånepartners. Vårt uppdrag är att stärka brasilianska konsumenter genom att erbjuda mer transparens, och vi ser stor dragkraft i en tid då digital transformation och gynnsamma regulatoriska förändringar äger rum. Vi får nu finansiella muskler för att kapitalisera på denna marknadsmöjlighet.”

Olle fortsätter: ”Vi demokratiserar tillgången till kreditmarknaden genom att erbjuda mer lättillgängliga lån för konsumenter som tidigare haft svårt att få finansiering på grund av brist på information. Med FinanZeros algoritmer ser vi till att kreditgivare får mer säkerhet när de beslutar om de ska bevilja ett lån eller avslå en ansökan.”

Kommentar från Joakim Pops, VD och medgrundare av Webrock Ventures

“Det är väldigt roligt att ha varit med och skapat ett bolag som FinanZero som nu är den ledande marknadsplatsen för lån i ett av världens största länder. Tack vare teknik och transparens skapar FinanZero värde för både låntagare och långivare och tjänsten har blivit enormt populär i Brasilien med nära tre miljoner besök varje månad. Vi räknar med kraftig tillväxt många år framöver och ser fram emot att fortsätta att stötta Olle och FinanZero som gör ett fantastiskt jobb.” 

Kommentar från David Nangle, VD av VEF:

”Att stödja våra portföljbolag och deras team ytterligare när de levererar den typ av tillväxt och värdeskapande som FinanZero har, är ett av de enklaste besluten vi tar som investerare. Olle och teamet på FinanZero är i en riktigt spännande punkt på sin resa och med nytt kapital är vi mycket glada över att bolaget kan fortsätta sin väg som ledande marknadsplats för lån på nätet inom en av de tydligaste skalmöjligheterna i brasiliansk fintech.”

Om FinanZero

FinanZero grundades 2016 och är Brasiliens ledande låneplattform för personliga lån. Företaget fungerar som en oberoende mäklare för lån och förhandlar om kundens lån med flera banker och kreditinstitut på en gång för att hitta lånet med bäst ränta och villkor för konsumenten. FinanZero har sitt huvudkontor i Sao Paulo för närvarande 52 anställda.www.finanzero.com.br.
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *