Connect with us

Marknadsnyheter

Sveriges första välgörenhetsvin för djur – Happy Dog Cava gör det möjligt att dricka gott & göra gott för pälsklingar

Published

on

Älskar du både hundar och bubbel? Nu kommer det första vinet som stöttar välgörenhet för djur till Systembolaget. Happy Dog Cava skänker fem kronor per såld flaska till den ideella organisationen Hundhjälpen. Cavan är gjord på ekologiska spanska druvor av sorten Macabeo och Chardonnay. Skåla för att alla hundar ska få vara just ”Happy” med smaker av gröna äpplen, päron, citrus och inslag av kex och nougat!  

Tidigare i år fick hundägarna och vinentreprenörerna Pierre Kambouris och Lenita Nylund idén om ett initiativ för att förbättra livet för hundar i nöd. Det resulterade i Happy Dog Cava, det första vinet i Sverige som stöttar välgörenhet för djur. För varje såld flaska går fem kronor till den ideella organisationen Hundhjälpens arbete. När vinet sattes i Systembolagets beställningssortiment i februari lät inte mottagandet vänta på sig. Redan efter fem veckor hade 22 000 flaskor beställts. 

”Namnet Happy Dog kom av vår önskan om att få fler hundar att bli just ”happy”. Många vill göra gott genom medvetna val. Att då, som i detta fall, välja Happy Dog Cava framför ett annat mousserande vin, är något som är mycket enkelt att göra”, säger Pierre Kambouris.

För den som inte dricker alkohol, lanseras senare i år ett alkoholfritt mousserande Happy Dog på den svenska marknaden.

”Visst skulle man bara kunna donera pengar till Hundhjälpen och strunta i att köpa vinet, och det kan man såklart. Men vår förhoppning är att vi, genom att ta fram Sveriges första välgörenhetsvin för djur ihop med Hundhjälpen, ska bidra till att deras arbete uppmärksammas och stärks”, säger Lenita Nylund. 

De hittills sålda flaskorna, genererar nu i en donation till Hundhjälpen på 125 000 kronor. Pengar som bland annat går till krigsdrabbade hundar i Ukraina i sommar. 

”Pengarna från Happy Dog Cava gör stor skillnad för hundarna som vi räddar. När vinet nu kommer ut på Systembolagets hyllor i hela landet, hoppas vi att på sikt, få pengar till att införskaffa en rullande veterinärbil som stöttas helt av vinet”, säger Linda West, grundare av Hundhjälpen.

Happy Dog Cava är gjort på ekologiska druvor av sorten Macabeo och Chardonnay. Druvorna är odlade 700 meter över havet i området Requena i Valencia i Spanien. Vinet har en generös fruktig doft och smak av gröna äpplen, päron och citrus med inslag av kex och nougat och är gjort enligt den traditionella champagnemetoden med en andra jäsning på flaska. Efter skörd och press lagras vinet i minst 15 månader. Detta ger en elegant, torr och frisk smak där syran är härligt integrerad med en lång eftersmak. Vinet passar som sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. Happy Dog Cava finns nu på 327 Systembolaget-butiker över hela Sverige, och har artikelnummer: 59093. Priset för en flaska är 99 kronor, varav fem kronor går till Hundhjälpens arbete. Fem kronor är tillräckligt för att mätta en hund i Ukraina, tjugo kronor räcker till en rabiesvaccination.

Om Happy Dog Cava 
Företaget bakom Happy Dog Cava, som drivs av Pierre Kambouis och Lenita Nylund, ville ha ett hjärteprojekt att jobba med. Idén föll på att ta fram ett vin som också kunde ge tillbaka. Happy Dog Cava blev resultatet, ett vin som ger möjligheten att njuta av god dryck och samtidigt stötta utsatta hundar. Namnet Happy Dog föll naturligt då alla hundar ska få vara just ”happy”. 

Happy Dog Cava är helt veganskt och gjort på druvor av sorten Macabeo och Chardonnay. Druvorna som används är ekologiskt odlade 700 meter över havet i området Requena i Valencia i Spanien. Vinet har en generös fruktig doft och smak av gröna äpplen, päron och citrus med inslag av kex och nougat och är gjort enligt den traditionella champagnemetoden med en andra jäsning på flaska. Efter skörd och press lagras vinet i minst 15 månader. Detta ger en elegant, torr och frisk smak där syran är härligt integrerad med en lång eftersmak. Vinet passar perfekt som sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. 

Om Hundhjälpen
Hundhjälpen är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden. De arbetar för att hjälpa nödställda hundar i utsatta länder i Europa, bland annat genom att hjälpa hundar på plats och driva utbildning inom djurskötsel. En betydande del av organisationens arbete är att ge f.d. gatuhundar och katter egna, permanenta hem i Sverige. De väljer ut hundar och katter lämpliga för adoption, intervjuar och väljer ut de nya hemmen. Vidare ombesörjer de transport av de adopterade hundarna/katterna till Sverige samt följer upp hur det går för dem i deras nya hem. De hitresta hundarna och katterna ges chansen till ett gott hund- eller kattliv, med allt vad detta innebär, något som de aldrig skulle kunna få i sitt hemland. Hittills har Hundhjälpen gett över 2 500 hundar och katter ett nya hem i Sverige, och 10 000-tals har fått hjälp på plats med mat och veterinärvård. 

För mer information, intervju eller bilder, vänligen kontakta:
Marilyn Roseneld, presskontakt på Happy Dog Cavas kommunikationsbyrå Shomei
marilyn.r@shomei.se 
Tel: +46 793 132 073

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förvärvar välbelägen fastighetsportfölj om ca 85 200 kvm för 1,3 Mdr kr

Published

on

By

Pressmeddelande
Stockholm den 28 maj 2024

Svenska Handelsfastigheter har ingått avtal om förvärv av en portfölj med handelsfastigheter för 1,3 Mdr kronor. Säljare är Partners Group, en ledande global aktör inom den icke-noterade marknaden, som agerar på uppdrag av sina klienter. Portföljen består av sju välbelägna fastigheter i Kristianstad, Kalmar, Västerås, Österåker och Sundsvall med en sammanlagd yta om cirka 85 200 kvm. Bauhaus, Willys, XXL, Rusta och EKO hör till de största hyresgästerna och portföljens driftnetto uppgår till cirka 95 Mkr.

Portföljen håller god standard då samtliga fastigheter är uppförda 2008 – 2022. Uthyrningsgraden uppgår till 95 procent och genomsnittlig hyresduration till cirka 4,8 år. Fastigheterna är strategiskt belägna i handelsområden just utanför respektive stadskärna. Beståndet passar väl in i Svenska Handelsfastigheters förvaltningsorganisation då flertalet fastigheter är belägna i anslutning till existerande bestånd.

”Vi ser goda möjligheter att vidareutveckla beståndet och därmed potential för att skapa ytterligare värde för våra ägare, bland annat då portföljen även innehåller byggrätter. Förvärvet förbättrar våra möjligheter att erbjuda nya och existerande hyresgäster än fler attraktiva etableringsmöjligheter i Sverige”, säger Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Genom förvärven stärker Svenska Handelsfastigheter sin position vid handelsplatserna Härlöv i Kristianstad, Hansa City i Kalmar, Erikslund i Västerås samt i Sundsvall där Birsta är det tredje största externhandelsområdet i Sverige. Därtill tillkommer Åkersberga som ny etableringsort för bolaget.

Tillträde beräknas ske den 30 maj 2024.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Thomas Holm, vd, Svenska Handelsfastigheter
thomas.holm@handelsfastigheter.se      
070 – 943 68 00

Jöran Rydberg, transaktionschef, Svenska Handelsfastigheter
joran.rydberg@handelsfastigheter.se
0707-97 14 75

Denna information är sådan information som Svenska Handelsfastigheter är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 maj 2024 kl. 21.00 CEST.

Om Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter är en fastighetsägare som i samverkan med detaljhandeln utvecklar attraktiva handelsplatser. Företagets ägare och finansiering är långsiktig vilket ger möjlighet att driva verksamheten med ett långsiktigt perspektiv. Till bolagets största ägare hör Kåpan Pensioner, Fjärde AP-fonden samt Länsförsäkringar Liv. Läs mer på www.handelsfastigheter.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Partners Group avyttrar större handelsportfölj till Svenska Handelsfastigheter

Published

on

By

2024-05-28
Partners Group, en ledande global aktör inom den icke-noterade marknaden som agerar på uppdrag av sina klienter, har ingått avtal om att avyttra en större handelsportfölj till Svenska Handelsfastigheter för cirka 1,3 miljarder kronor. Portföljen, som varit ägd i strukturerna Sveafastigheter Fersen och Sveafastigheter Fersen II, har förvaltats av Brunswick Real Estate på uppdrag av Partners Group sedan 2015. Frånträde planeras äga rum den 30 maj 2024.

Portföljen omfattar sju fastigheter belägna i Västerås, Kalmar, Österåker och Kristianstad. Total uthyrbar yta uppgår till cirka 85 200 kvm, där ca 95 procent är uthyrd med en genomsnittlig återstående kontraktsperiod på 4,8 år. Bauhaus, Willys, XXL, Rusta och EKO är bland de största hyresgästerna.

“Vi är glada att ha genomfört denna försäljning på uppdrag av Partners Group. Under de senaste åren har vi genomfört betydande initiativ i portföljen, inklusive säkrat stora hyresgäster, byggt om 8 500 kvm till EKO i Västerås, och utvecklat tre snabbmatsrestauranger för att ytterligare stärka lokala serviceerbjudanden. Vi vill tacka vår lokala samarbetspartner P&E Fastighetspartner för det goda samarbetet under åren och önskar Svenska Handelsfastigheter framgång med den fortsatta förvaltningen av denna välpositionerade portfölj”, kommenterar Annika Fridolf, VD för Fersen och Partner på Brunswick Real Estate.

Jan Hannappel, del av ledningsgruppen för Private Real Estate Europe på Partners Group, tillägger: ”Efter försäljningen av vårt finska innehav till Nyfosa 2022 är vi glada att rapportera ytterligare en stor avyttring inom Fersen-strukturerna med denna försäljning av vår svenska handelsportfölj, där vi genomfört flera värdeskapande projekt under åren.”

Colliers och Kilpatrick har agerat rådgivare åt säljaren i transaktionen.

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Fridolf, VD Fersen och Partner på Brunswick Real Estate
p: +46 73 125 15 05
e:
annika.fridolf@brunswickrealestate.com

Om Brunswick Real Estate:
Brunswick är en nordisk fastighetsinvesterare som erbjuder förvaltningstjänster inom olika tillgångsslag. Brunswick bygger oberoende, hållbara investeringsplattformar inriktade på specifika investeringsstrategier, och arbetar nära tillsammans med nordiska och internationella investerare samt lokala fastighetspartners. Teamet består av cirka 65 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, vänligen besök: www.brunswickrealestate.com

Om Partners Group
Partners Group är en av de största aktörerna inom den globala icke-noterade marknaden, med 1 900 medarbetare och cirka 150 miljarder USD i förvaltade tillgångar. Företaget har investeringsprogram och anpassade mandat inom private equity, private credit, infrastruktur, fastigheter och royalties. Med sitt arv i Schweiz och sin huvudsakliga närvaro i Amerika i Colorado är Partners Group byggt annorlunda än resten av branschen. Företaget nyttjar sin differentierade kultur och sin operativt inriktade strategi för att identifiera attraktiva investeringsteman och bygga upp företag och tillgångar till marknadsledare. För mer information, besök gärna www.partnersgroup.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Wyld Networks AB offentliggör årsredovisning för räkenskapsåret 2023

Published

on

By

Wyld Networks AB offentliggör härmed årsredovisningen för 2023.

Årsredovisningen är bifogad till detta meddelande. Den finns också tillgänglig för nedladdning på företagets webbplats:
https://wyldnetworks.com/investor-relations

 

Väsentlig osäkerhetsfaktor avseende fortsatt drift

Revisorn lämnade följande upplysning i revisionsberättelsen avseende väsentlig osäkerhetsfaktor om fortsatt drift.

”Utan att det påverkar våra uttalanden ovan vill vi fästa uppmärksamheten på redogörelsen i förvaltningsberättelsen under avsnittet Likviditet och finansiering där det framgår att styrelsen är medveten om att bolaget har ett fortsatt behov av långsiktig finansiering. Styrelsen arbetar kontinuerligt med att utvärdera olika finansieringsmöjligheter. Vid varje finansieringsrunda föreligger det dock alltid en risk att kapital inte kan anskaffas varför det föreligger en osäkerhet om fortsatt drift till dess ytterligare kapital betalats in. Detta förhållande tyder på att det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som skapar betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta verksamheten.”

 

Styrelsen och verkställande direktören i Wyld Networks AB är medvetna om att bolaget har ett fortsatt behov av långsiktig finansiering.

Styrelse och VD arbetar kontinuerligt med att utvärdera olika finansieringsmöjligheter. I alla finansieringsrundor föreligger det dock alltid en risk att kapital inte kan anskaffas, varför det föreligger en osäkerhet om fortsatt drift till dess ytterligare kapital betalats in.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alastair Williamson, CEO Wyld Networks
E-post: alastair.williamson@wyldnetworks.com
Tel: +44 7 824 997 689

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och bolag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor.

Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB (tel 08-5030 1550, e-post ca@mangold.se).

Läs mer www.wyldnetworks.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.