Swerock utökar med teknisk specialist inom betong

| 9 november, 2022 | 0 kommentarer

Swerock har anställt Kristian Tammo som ny produktutvecklare. Han har lång erfarenhet från branschen, har doktorerat inom betong och ska nu ge stöd åt samt utveckla verksamheten.

– Det fanns ett behov av att bredda verksamheten kompetensmässigt, där vi gör en medveten satsning på tekniska doktorer med specialkunskap inom material. Där har Kristian en expertis med sin bakgrund inom betong och byggteknik, säger Ola Mårtensson, regionchef på Swerocks teknikavdelning.

Kristian Tammo kommer senast från Sweco där han var betongteknisk specialist med fokus på utveckling och försäljning av tekniska tjänster. Tidigare har han även arbetat på Sveriges forskningsinstitut, CBI, SP och RISE, som specialist och i olika chefs- och ledarbefattningar.

De verksamheter han har arbetat i och ansvarat för har främst arbetat med utredningar, externa uppdrag och tekniska branschfrågor. Till sin hjälp har han haft både konsulter, forskarkollegor och tillgång till stora betonglabb och analysresurser. Han har en lång erfarenhet från betong- och byggbranschen.

Rollen inom produktutveckling på Swerock innehåller arbetsuppgifter inom allt från innovationer till arbete med kvalitet och miljö. Förutom att arbeta mer specifikt med Swerocks egna produkter och verksamhet ska Kristian även samverka med produktionen ute på arbetsplatserna. Där ska han kunna vara behjälplig i teknikfrågor som berör betongen även efter det att den lämnat Swerocks fabrik och betongbil.

– Ett av mina mål är att arbeta med kvalitetsfrågor och de utmaningar som finns på byggarbetsplatserna. Det handlar både om kunskapsåterföring och att utveckla produkterna. Ifall man exempelvis upptäcker en skada eller teknisk avvikelse i betongen så ska jag med min erfarenhet kunna hjälpa till med förslag på åtgärder i dialog med beställaren, säger Kristian Tammo.

För ytterligare information kontakta:

Henrik Nordell, kommunikatör på Swerock, [email protected], 0725 – 33 77 70

Swerock är en av Sveriges största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen. I erbjudandet ingår ballast, betong, transport- och maskintjänster samt miljötjänster som återvinning, marksanering och vattenrening. Med gedigen kunskap, personligt engagemang och lokal närvaro skapar vi helhetslösningar som gör ditt projekt mer hållbart. Läs mer på swerock.se

Swerock ingår i Peabkoncernen. Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *